Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

AIKA KE 12.1. KLO 14-16
PAIKKA Agricolankatu, ryhmätyötila G205
LÄSNÄ Eeva Meltio, Kari Rentola, Mirja Neuvonen, Peter Peltonen, Jukka-Pekka Naukkarinen, Jarkko Suhonen, Riikka Härkönen, Anders Vacklin, Sonja Merisalo

ESITYSLISTA:

1. Esityslistan tarkistaminen

OK

2. Koulutusten tilanne

Jatkuu harrastelijateatteriliiton, ensi viikolla alkaa kansalaisfoorumin (kattojärjestö, harrastelijateatteriliitto, nuorisoliitto jne. kuuluu) viikon mittainen koulutus (ovat kiinnostuneita tekemään projektin verkkokirjoittamisesta, käyttävät Second Lifea ja mahdollisesti Noodia). HKT:n projektin aloitus on ollut, syventävä opettajien koulutus, kaikilla opettajilla opiskelijaryhmä (päättyy lukudraamatilaisuuteen HKT:lla, näyttelijät lukee). Kallion ilmaisutaidon opettajille, Kallion lukiolla. Muutama vielä varmistumaton koulutus, mm. Miessakki. Verkkokurssin markkinointi ei ole ottanut tulta, kaksi kiinnostunutta. Jarkko voisi vetää, resursseja on. Riippuu paljonko opettajien syventävä koulutus vie aikaa.

Huom: Jos tulee bugeja Noodissa, niin heti palautetta! Joko Noodin palautteen kautta, suoraan Petrille tai wikiin.

-> Lomaketiedoissa "tekstin tarkoitus" - kaikki tekstit puolella on "tekstin merkitys"! Merkitys on yleispätevämpi, pidetään se. Tarkoitus viittaa toimintaan, merkitys teemaan, symboliikkaan.

3. Oppimateriaalin tilanne: miten kehitetään?

Ei olla tavattu. Andreas kirjoittaa käsitteet itse, laittaa muille kommentoitavaksi. Jarkko tekee joitain käsitteitä. Riikka tekee tekijänoikeuspuolta. Kirjoittaa tutkielmaa, parin viikon päästä valmis. Sonja tekee ulkoasua ja teknisiä juttuja, mm. käsitteisiin seuraava-edellinen jos näin halutaan.

Jäädytetäänkö Oppimateriaali kun projekti loppuu? Yhteisön kannalta voisi olla hyvä, että voisi lisätä uusia. Käyttäjät yhteisössä pohtisivat, joku vastuullinen lisäisi. "Ehdota käsitettä" -lomake. Joku tyyppi katsoisi tietyin ajoin onko tullut ehdotuksia. Myös Oppimateriaalin linkitykset ulos pitäisi tarkistaa ajoittain. Kuka ottaisi vastuun? Oppimateriaalista pitää ottaa back up, vaikka jokin .pdf

Ohjeet miten tarjota eri tahoille käsikirjoituksia. Karilla ideoita ja tietoa. Pitäisi koota eri tahoja, kirjoittaa ne auki, ei pelkkiä linkkejä.

4. Noodi-yhteisön kehitys

Työkalu-Noodi, Yhteisö ja Oppimateriaali. Noodi on keskus jonka ympärillä kaikki pyörii. Yhteisö ja Oppimateriaali avautuvat uusiin ikkunoihin. Noodin etusivulle tulee nostoja foorumista/yhteisöstä ja ryhmistä. Käyttäjän pitää ymmärtää että kolme ovat eri ikkunoissa/tabeissa, itse hyppii. Ei tarvitse kirjautua useampaan erikseen. Osiot ovat omannäköisensä, yhteisöön samanhenkinen taustakuva kuin Noodissa ja Oppimateriaalissa.

Kun vie kursorin Oppimateriaalin tai Yhteisön linkin päälle tulee lisäboksi: "avaa uuteen ikkunaan/välilehteen". Ei ole ainakaan Jarkon kautta palautetta, että ihmiset eivät olisi löytäneet takaisin Noodiin käytyään Oppimateriaalissa.

Jukkis on työstänyt Noodin ja yhteisön profiilin yhdistämistä, siitä on varmuus että voi yhdistää. Ei vielä näytettävää. Viime muistiossa on ideoita yhteisön alueksi jne. https://wiki.metropolia.fi/pages/viewpage.action?pageId=23206883 Jukkis tekee helmikuun alkuun mennessä yhteisön siihen kuntoon, että muut pääsee näkemään ja demoamaan.

Yhteisö auki ennen projektin loppumista, helmikuun koulutuksiin mennessä.

5. Noodin tekninen kehitys ennen projektin päättymistä

Korjaukset: wiki-lista: https://wiki.metropolia.fi/pages/viewpage.action?pageId=19498802.
Harmaalla ne jotka on jo tehty/korjattu. Mustalla olevat tehdään vielä. Toiveet/ajatukset: tärkeät lisäykset pinkillä. Muut jos on aikaa. Peter ja Jukkis tutkivat valmiita pulikoita esimerkiksi versioihin, jotta voisi verrata mitä uutta on tullut (kuten esim. wikeissä).

-> Tykkäykset: nyt kun näkyy numero (kuinka moni on tykännyt), käyttäjät klikkaa koska haluaa nähdä ketkä ovat tykänneet -> tykkäävät vahingossa. Vaihdetaan niin, että näkee ketkä tykkää koska tämä on vallitseva käytäntö (esim. Facebook). Anonyymejä tykkäykset kun eivät ole nytkään, näkyvät kuulumisissa (kuka tykännyt mistäkin).

Elokuvaformaatin teko? Tampereella on maaliskuussa elokuvatapahtuma, jossa voidaan esitellä, jos Noodissa on elokuvaformaatti mahdollisuus -> Noodista voi exportata, muuhun ei ole aikaa. Mutta vaatii, että käyttäjä merkkaa että on esim. dialogia.

Celtxin lisäksi on Script, Celtxiin ei voi importata, ei tunnista muotoiluja.

Tampereella voisi esitellä (Saija? Vai joku muu, joka säästäisi tunteja sinne? Onko tunnin vai päivän juttu? Jarkko?), että Noodi on apuväline nimenomaan ryhmäkirjoittamiseen. Painottaa yhteisöllisyyttä. Kohtausluettelon rakentamiseen mainio. Massan tuottamiseen, kommentoimiseen, järjestämiseen. Elokuvatyypit voi laittaa sen sitten Wordiin ja laittaa vaikka Celtxiin loppumuotoiluja varten.

Olisi hienoa, jos olisi eri formaatteihin pohja. Editori on ulkopuolisen osapuolen, vapaa tuote, sen muokkaamiseen vaan ei ole aikaa. Tämä on iso kakku, oma projekti.

Peter kokeilee copy-pastettamista Celtxiin. Tarkistaa myös, onko jotain import-kohtaa.

Ryhmän poistaminen / piilottaminen? -> Parempi, että vain piilottaa. Ryhmä arkistoituu, poistuu yläkulman alasvetovalikosta, sen saa takaisin oman sivun kautta.

Peter ja Jukkis säästävät tunteja, jotta saavat hoidettua päivityksen viimeisenä.

6. Muut esille tulevat asiat

1. Eeva ei ehdi helmikuusta alkaen enää tekemään Noodin eteen töitä. Sovittiin kaksi pitkää suunnittelupalaveria, jotta konkreettiset suunnitelmat saadaan valmiiksi helmikuun alkuun mennessä. (Helmikuussa Jukkis ja Peter hoitavat teknistä toteutusta, Sonja apuna, esim. jos tarvitsee piirtää käyttiskuvia). Eeva voi kommentoida vielä, mutta ei kauheasti aikaa. Sonja hoitaa kokouskutsun, tilanvaraukset jne. helmikuun lopulle.

2. Eevan näytti vielä vähän loppujulkaisua, on jo menossa painoon. Peterin juttu esille Medioksen sivuille?

3. Viimeisimmät luvut Noodista: ryhmiä 182, käyttäjiä 837.

7. Seuraava kokous

Perjantai 4.2.2011 klo 13-15.