Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migration of unmigrated content due to installation of a new plugin
Section
reititin:logot
Column
width60%
Wiki Markup

Ihanaa, heti session alussa netti kuolee totaalisesti. Onneks paikan vaihto ja koneen käynnistys auttoi toistaiseksi. Olen siis kuuntelemassa kolmea henkilöä isossa salissa, jossa olimme kaikki aamulla. Silloinkin oli ongelmia netin kanssa, mutta nähtävästi Miralla ja Henrillä on netti pelannut ihan ok parilla edellisellä kerralla.

Sali on vielä todella tyhjä, puhujia ei näy missään.. Ja kello on kuitenkin jo puoli.

h2. {color:#3366ff}»Creation, Makers and Co.
 -- An
Introduction

»On The Body

»Appropriating New Technologies

Include Page
reititin:logot
 Introduction{color}


{iframe:src=http://video.nextconf.eu/v.ihtml?source=share&photo%5fid=6365339|width=738|height=355|frameborder=0|scrolling=no}


_Jeremy Abbet_

Jeremy aikoo puhua siitä, mitä USA:ssa ja muualla maailmassa tapahtuu itse tekemisen ja avoimen ympäristön saralla.

Miten lapset leikkivät? Se kokeilevat asioita itse ja oppivat sitä kautta. Eli Jeremy toivoo enemmän itse tekemistä ja sitä, että lähdetään kokeilemaan ja hakkeroimaan asioita, jotta voidaan luoda jotain uutta. Hän puhuu lapsistaan ja siitä kuinka he ovat alkaneet oppia juuri tuon kokeilemisen avulla.

Me olemme menneisyyden ja tulevaisuuden välissä, nykyhetkessä. Työkalut kehittyvät koko ajan kun mennään kohti tulevaa.

Meidän täytyy luoda työkaluja, joilla on helppo kokeilla asioita ja luoda uusia. Työkaluja, joita lapsikin osaisi käyttää ja jonka avulla kokeilla erilaisia asioita ja oppia siitä. 

*Työkaluja:*

Open source ja Open framework

[Arduino|http://www.arduino.cc/]

Jotta uusia työkaluja voidaan hyödyntää ja luoda, tarvitaan ihan puhdasta uteliaisuutta tätä alaa ja kokeiluja kohtaan. 

_The Creative adult is the child that survived - Ursula Legum_

Jeremy ja hänen vaimonsa järjestivät workshopin, jossa aikuiset ammattilaiset laitettiin työskentelemään ledi-valojen ja johtojen kanssa. Se osoitti että uusien ja omituisten asioiden kokeileminen voi olla avartavaa ja hauskaa. Ei pidä kangistua kaavoihin\!

*What is a maker?*

Ihminen, joka antaa jotain yhteiskunnalle tekemällä asioita mitä muut voivat käyttää tai hyödyntää.

(Kyle McDonald tulee nyt puhumaan\! Oli tooooosi nopea sessio.. Mielelläni olisin kuunnellut enemmän.)


h2. {color:#3366ff}»Appropriating New Technologies{color}

{iframe:src=http://video.nextconf.eu/v.ihtml?source=share&photo%5fid=6329741|width=738|height=355|frameborder=0|scrolling=no}

{color:#000000}{_}Kyle McDonald{_}{color}

{color:#000000}Open frameworksin ja open sourcen suuri kannattaja.{color}

{color:#000000}[Fat Lab|http://fffff.at/]{color}{color:#000000}: Avointa työskentelytapaa tukevien taitelijoiden ja artistien verkosto{color}

h3. {color:#000000}Kyle puhuu kahdesta tekniikasta:{color}

*3d-scanning:* 

Jännittävä tekniikka, jota on käytetty todella paljon musiikkivideoissa. Kyseessä on interaktiivisia installaatioita.

Esimerkkejä: [http://www.youtube.com/watch?v=8nTFjVm9sTQ], [http://vimeo.com/3193063]

Työkalu skannaa 3D-kohteita ja murtaa sen erillisiksi partikkeleiksi. Videot mitä Kyle näyttää on todella makeita, mutta ne on suoraan hänen koneellaan. Toivottavasti myös jossain välissä netissä\!

Kinect liittyy aika vahvasti näihin videoihin ja sitä on hyödynnetty liikkeen nappaamisessa ja sitä käytetään esim. videoimisessa, mitä ei todellakaan olla ehkä ajateltu kun Kinect luotiin.

Nyt kuunnellaan japanilaista musiikkia ja katsotaan Kylen kaverin tekemää musiikkivideota. Musiikkivideo on tehty githubin avulla, jolloin eri ihmiset ovat osallistuneet videon miksaamiseen ja näin on saatu luotua aika mielenkiintoinen video. 

*Face tracking:*

Työkalu: *[Faceosc|http://www.rubbishcorp.com/faceosc/]*

Työkalu seuraa livenä Kylen kasvoja. Sen avulla voidaan luoda erilaisia kasvojen ilmeitä. Sitä voidaan hyödyntää esim. ihmisten jäljittämisessä. MUTTA siinä on semmoinen pieni vika, että kun pään kääntää vinoon, face trackaus ei toimi.

Kasvoja voidaan käyttää hiiren tavoin, sen avulla voidaan kirjoittaa ja vaikka pelata peliä\! Vain liikuttamalla kasvoja. Tai kulmakarvoja liikuttamalla saadaan aikaan tweetti.

Kasvoja liikuttamalla voidaan luoda myös ääniä, jopa musiikkia. Mallina oli erään naisen tekemä video, jossa hän loi ääniä liikuttamalla päätä ja avaamalla suuta.

_Esimerkki:_[ http://createdigitalmusic.com/2011/07/music-with-your-face-artist-kyle-mcdonald-talks-face-tracking-music-making-with-kinect/|http://createdigitalmusic.com/2011/07/music-with-your-face-artist-kyle-mcdonald-talks-face-tracking-music-making-with-kinect/]

Tämä esittely on todella videopainotteinen ja Kyle enemmänkin näyttää muiden tekemiä variaatioita tästä työkalusta ja sen antamia mahdollisuuksia

Kyle loi työkalun, jonka avulla ihmiset ovat tehneet semmoisia asioita mitä Kyle ei koskaan voinut kuvitella edes. Hän muistuttaa että joskus antamalla jotakin pois voi saada paljon enemmän takaisin.

h2. {color:#3366ff}»On The Body{color}

{iframe:src=http://video.nextconf.eu/v.ihtml?source=share&photo%5fid=6329659|width=738|height=355|frameborder=0|scrolling=no}

{color:#000000}{_}Kate Hartman{_}{color}

{color:#000000}Kate on kiinnostunut siitä, miten keholla saadaan aikaan erilaisia juttuja ja miten voidaan yhdistää eri asioihin.{color}

{color:#000000}Vaatteiden ja teknologian yhdistäminen: esim. mekko, jossa tanssija voi itse kontrolloida musiikkia.{color}

Katella on tosi hulluja juttuja portfoliossaan, mm. jäätikköjä halaileva matto, jonka avulla ihminen voi "embrace" jäätikköä. Se heijastaa auringon lämpöä niin ettei tule kylmä. (woooot)

[Botanicalls|http://www.botanicalls.com/] \- puhelin kasvi voi soittaa ihmiselle puheluja... (MoMA on ottanut kokoelmiinsa)

*Arduino*

(Tää viimeinen puheenvuoro menee kyllä aika yli hilseen. Katea kiinnostaa siis ihmisen ja koneen jonkinlainen yhdistäminen niin että kehon avulla voidaan tehdä erilaisia asioita.)

Kate opettaa taide-yliopistossa ja he tekevät kaikenlaisia kivoja projekteja siellä. Esimerkiksi huovutettu maski, joka punastuu kun kädet laittaa maskin poskille. Eräs opiskelija teki vyön, jossa yhdistyy kaks tekniikkaa. Kyseessä siis vyö johon menee siis lompakko, kännykkä ja kaikki muu tärkeä. Mutta semmoiset olivat kaikki niin rumia, että hän päätti tehdä siitä kauniimman yhdistämällä siihen laserleikkaustekniikkaa, millä vaatteisiin saadaan kauniita leikattuja kuvioita helposti.

(Tää on kyllä nyt vähän liian kuivaa..)

*Nyt kaikki kolme tulivat paikalle ja vastaavat kysymyksiin mitä Jeremy heittää.*

Face trakingista kysyttiin sitä että onko sitä  mahdollista käyttää jos on jotain vammoja tms. Ja Kyle vastasi, että ohjelma on sellainen, että sen voi ohjelmoida toimimaan esimerkiksi vaikka vain silmillä. 

Mikä on paras tapa lähteä mukaan tähän kaikkeen luovaan toimintaan? Miten voi lähteä mukaan jos taidot eivät vielä riitä kaikkeen?

Open source ja yhteisöt antavat mahdollisuuden tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Kyle sanoi että pitää aina muistaa se uteliaisuus eikä pidä pelätä jos rikkoo jotain.

*Mitä antaisitte lapselle, jotta tämä kehittyisi?*

Uteliaisuus on tärkeintä ja se että on aktiivinen sen kanssa. Ei riitä vain oleminen vaan pitää myös olla hyvin aktiivinen.

Lapsilla ei ole pelkoa epäonnistua.



{include:reititin:logot}
Column
width30%
Panel
borderColor#847782
bgColor#fff
borderWidth1px

Puhujat:

Jeremy Abbett

Truth Dare Double Dare

http://nextberlin.eu/person/jeremy-abbett

Kate Hartman

OCAD University, ITP Camp

http://nextberlin.eu/person/kate-hartman

Kyle McDonald

http://nextberlin.eu/person/kyle-mcdonald

Taustaa:

We are at a renaissance not seen since the middle -=, smaller and interconnected tools are creating new opportunities never have been thought possible before. The possibility for massive change has shifted from the hands of the few to the hands of the many. And the many are exponentially multiplying. Who is involved in the development of these new tools and what are they creating?

Raportoija:

Tanja Pelkonen

Panel
Recently Updated
showProfilePictrue
max8
spaces@all
themesocial
labelsnextberlin