Mikä on T&K-hanke
- Mikä on
...
- T&K
...
- ? Lyhennys sanoista tutkimus ja kehitys. Tutkimus ja kehitys ovat tasavertaisessa asemassa. Tutkimus- ja kehitystoiminta on ammattikorkeakoulun lakisääteinen tehtävä.
- T&K-hanke etsii vastausta työelämässä ja ympäröivässä yhteiskunnassa olevaan ajankohtaiseen kehittämistarpeeseen. Näitä kehittämistarpeita voisi kuvat yhteiskunnallisiksi kipupisteiksi, joihin omalla osaamisellamme tuomme parannuskeinoja.
- Ammattikorkeakoulun kumppanina T&K-hankkeessa voi olla esimerkiksi yritys, yhdistys tai julkisen sektorin toimija.
- T&K-hankkeet hanke toteutetaan aina osana opiskelua. T&K-hankkeissa opintoja. Hankkeessa on mahdollisuus muun muassa työharjoitteluun ja opinnäytetyön tekemiseen. Usein hankkeet myös palkkaavat opiskelijoita projektiassistenteiksi.
- T&K-hankkeella on yleensä ammattikorkeakoulun ulkopuolista rahoitusta
- Hankkeelle on tarkka toteutusaika ja sille palkataan oma hankehenkilöstö
- Hankkeen toteutuksesta ja tuloksista tiedotetaan monipuolisesti
- innostaa ja pitää yllä uteliaisuutta omaan alaan
Opinnäytetyö T&K-hankkeessa
- Tarjoaa tarjoaa mielenkiintoisen ja antoisan toimintatympäristön opinnäytetyön tekemiselle
- toimiva Toimiva ja tiivis yhteys työelämäyhteystyöelämään ja yhteiskunnan eri sektoreiden toimijoihin
- Tukena tukena hankkeen aineelliset ja henkiset resurssit, monipuolinen ohjaajien joukko ja saman teeman ympärillä työskentelevät opiskelijat ja projektityöntekijät tarjoavat mahdollisuuden vertaiskeskusteluun
- tulosten Tulosten hyödyntämismahdollisuudet ja tulosten julkaiseminen, työn tuloksista tiedotetaan osana hankkeen tuloksia
- lisää työllistymismahdollisuuksiaLisää työllistymismahdollisuuksia. Opinnäytetyön avulla on mahdollisuus oman asiantuntijuuden osoittamiseen.
Ideoita ja ehdotelmia opinnäytetyöaiheiksi käynnissä olevissa hankkeissa
Medios - Osallistuvan median menetelmien ja työkalujen kehittämishanke (1.12.2008 - 31.3.2011)
- Kehitetään avoimen lähdekoodin ohjelmia, sosiaalista mediaa ja digitaalisen tarinankerronnan menetelmiä hyödyntäviä matalan kynnyksen tuotantomalleja, jotka ovat työkaluina käytettävissä kulttuuri-, sivistys- ja hyvinvointialoilla tuettavassa aktiivista kansalaisuutta. Hanke kehittää ja juurruttaa osallistuvan median toiminta- ja tuotantomalleja, ja näin edistää viestintäteknologisten innovaatioiden sosiaalista hyödyntämistä.
- koulutuspäällikkö Anitta Pankkonen ja projektisihteeri Saija Heinonen
- keskeisiä toimenpiteitä, joihin sisältyy opinnäytetyömahdollisuuksia: esimerkiksi uusien työkalujen ja menetelmien kehittäminen. Yhdessä Helsingin kaupungin teatterin kanssa kehitetään wiki-pohjainen yhteisöllisen käsikirjoittamisen työkalu. Käsikirjoituksen pohjalta tuotetaan teatteriesitys Studio Pasilassa elokuussa 2010.
VOIMAA - voimavaroja maahanmuuttajista
- Selvitys sosiaalisen median hyödyntämisestä yritystoiminnassa
Tuottaja2020 - kurkistus vuoden 2020 tapahtumatuotantoskeneen
- Millaiseen tapahtumaan vuoden 2020 yleisöt suuntaavat? Mitä, missä, miten, kenen rahoilla, miksi?
- elokuussa 2009 alkava 3-vuotinen hanke, jonka aikana kartoitetaan tapahtumatuotanno klusteria sekä selvitellään tarinoiden avulla sitä, miten klusterin eri toimijat hahmottavat tulevaisuutensa. Joukkoon mahtuu tuottajien lisäksi esim. catering, turvallisuus, jätehuolto jne. asioista kiinnostuneita: tapahtuman toteutuminen vaatii hurjan monialaista osaamista, ja jokaisella alueella on omat skenaarionsa
- Mukana on myös yhteisöllistä tulevaisuuskenaariota wiki-ympäristössä, eli voisi olla oiva foorumi myös tapahtumatuotannon kentästä kiinnostuneelle verkkoviestijälle!
- ota yhteys Katriintännehän näitä sitten tulee