...
Projektin ensimmäinen sisäinen arviointi toteutettiin 28.11.2011 projektin operatiivisille toimijoille järjestettynä focus group -keskusteluna, jota ennen osallistujat olivat vastanneet sähköiseen kyselyyn. Arvioinnissa käsiteltyjä kokonaisuuksia oli neljä: projektin organisoituminen ja suunnitelmallisuus, toimintamallit ja toiminta, yhteistyön onnistuneisuus sekä tulosten tunnistamisen ja seurannan toimivuus. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota mm. tehtävien, roolien ja tiedonkulun selkeyttämiseen hanketiimin ja yhteistyökumppanien välillä ennakoitavuuden ja suunnitelmien teon parantamiseksi.Projektin ohjausryhmä Projektin ohjausryhmä koostuu projektin kannalta keskeisistä yhteistyötahojen ja kohderyhmien edustajista ja heidän asiantuntemuksensa ja verkostonsa on jo tässä vaiheessa osoittautunut erittäin arvokkaaksi. Ohjausryhmä kokoontui vuoden aikana kaksi kertaa...
Tutustumismatka esimerkillisiin kansainvälisiin pyöräilykaupunkeihin siirtyy keväälle 2012. Toimintavuoden aikana on kuitenkin kuultu puheenvuoroja mm. Gentin ja Kööpenhaminan suunnittelijoilta sekä tutustuttu laajasti materiaaleihin toteutuneista käytännöistä ympäri maailmaa.
...
Liikkuvan Arjen Design -aloitusseminaari pidettiin Metropolian tiloissa Helsingin keskustassa torstaina 15.9.2011. Seminaari järjestettiin osana Helsinki Design Week'ia ja ajoittui Euroopan liikkujan viikon alkua edeltävälle päivälle. Molemmat tapahtumakokonaisuudet tukivat seminaarin markkinoinnissa ja tiedottivat seminaarista omissa kanavissaan (seminaari mukana HDW:n sähköisessä tapahtumakalenterissa,Helsinki Design Week Magazine -lehdessä sekä Euroopan liikkujan viikko -tapahtumakalenterissa). Lisäksi seminaarista tiedotettiin seuraavia kanavia pitkin:
- Sähköpostikutsut yhteistyökumppaneille, sidosryhmille sekä muille samojen teemojen parissa toimiville
- Kaupunkifillari, suora linja -blogissa (julkaistu 1.9.)
- Uudenmaan www-sivujen ajankohtaistaosiossa (julkaistu 7.9.)
- Metropolian www-sivuilla (julkaistu 31.8.) ja sisäisessä Tuubi-portaalissa (julkaistu 1.9.)
- Taikin Onni-foorumilla (julkaistu 31.8.)
- Hankkeen omilla www-sivuilla (julkaistu 26.8.) sekää facebookissa (julkaistu 23.8.)
- Helsinki.fi -sivuston tapahtumaosiossa
- Ornamon jäsentiedotteessa
- HS.fi:n Oma kaupunki -tapahtumakalenterissa
Seminaarin pääpuhujana toimi Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, jonka keynote-puheenvuoron aiheena oli Liikkumisen design haasteena kasvavalla metropolialueella. Muina puhujina Marja-Vantaan projektin johtaja Reijo Sandberg, WSP Design Studion Pia Salmi, VR-yhtymän Otto Lehtipuu, Syklin Pauli Vennervirta, HSL:n Kerkko Vanhanen ja Metropolian viestinnän lehtori ja fillarijengin perustajajäsen Juhana Kokkonen. Tapahtumaan osallistui muotoilualan ammattilaisten, opiskelijoiden ja pyöräilytoimijoiden lisäksi runsaasti pääkaupunkiseudun ja lähikuntien kaupunki- ja liikennesuunnittelusta vastaavia, mikä kertoo aiheen kiinnostavuudesta ja ajankohtaisuudesta. Yhteensä osanottajia oli 60. Tuottaja-tiedottaja laati seminaarista jutun, joka julkaistiin Metropolian henkilöstön verkkolehdessä Metropoolissa heti seminaaria seuraavalla viikolla 21.9.2011.
...
Projektin toiminnan juuri käynnistyttyä ja ensimmäisten konseptien valmistuttua syyskaudella, on hieman aikaista arvioida toiminnan jatkuvuutta projektin päättymisen jälkeen. Jatkuvuutta kuitenkin pyritään varmistamaan tiiviillä yhteistyöllä Helsingin ja Vantaan kaupunkien kanssa sekä avoimella ja ajantasaisella tiedotuksella projektin etenemisestä ja tuloksista. Projektin tähänastiset tulokset ovat vapaasti saatavilla projektin verkkosivuilla. Se, että projektin toimenpiteet nivoutuvat kaupunkien olemassa oleviin kehittämistarpeisiin ja -prosesseihin, tähtää toiminnan jatkuvuuteen. Kehitettyjä konsepteja pyritään testaamaan yhteistyössä Helsingin ja Vantaan kanssa vuoden 2012 aikana ja tämän jälkeen arviomaan niiden toimivuutta ja tarvittaessa jatkokehittämään niitä.
Include Page | ||||
---|---|---|---|---|
|