Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

Yleistä. todella nopeasti käytiin paperit läpi. Ilmeisesti ainakin osa puhujista luuli että aikaa on 15 minuuttia/per paperi, kun aikaa olikin 10 minuuttia. Eli läpilukua aika paljon, eikä ehkä muutenkaan varsinaisesti esiintymään tulleita. Kiinnostavia papereita, nekin joita en ihan ymmärtänyt, jäi kiinnostamaan :) Ja siis internet yhteys tökki todella paljon, teen susosiolla wordiin ja siirrän sieltä. linkitän abstrakteja seuraavan session jälkeen lisää.

Social relationships, cosmopolitism and home life with media

  • Romantic relationship management on Facebook: implications for digital jealousy, social compensation, and social enhancement Theresa Hofmann, Julian Unkel, Andreas Fahr

...

Esitetään kysymys: kuinka lapset olivat käyttäneet vs. vanhemmat media. Sitä ei tämä tutkimus pitänyt sisällään.

 

  • Network media and queer communities: local and cosmopolitan Aristea Fotopoulou

linkki abstraktiin.

Polittiseen queer kultturin kehittyminen  js mobiilin median ja sijainnin vaikutus siihen. Menee aika paljon ohi, Mutta kuinka kulttuuriin on vaikuttanut fb ja globaalius. Turvalliset tilat kommunikoida asioista, tapahtumista. 

  • Digital Everyday Outfits: Rethinking Fashion Communication Through New Media Manuela Farinosi, Sara Zanatta

linkki abstraktiin

Vähän Italian aksentti taas häiritsee mun ymmärtämistä. Tutkijat olivat tavanneet vuosi sitten täällä seminaarissa,  joka johtanut tämän paperin tekemiseen.

Blogit ovat johtaneet siihen että muoti kuuluu kaikille, kaikki ovat muotikriitikkoja, kaikki voivat kommentoida. Yli 20 miljoonaa muotiblogia on laskettu olevan, ei tietenkään voi pitää tarkasti paikkaansa. Blogit jaetaan erityyppisiin: inspiraatioblogeihin, johon kootaan mediasta inspiraatiota. Minuntyylini-blogit, jossa bloggooaja esittelee omaa tyyliään, Street style blogit, Editorial-blogit jotka yhdistävät kaikkea edellistä. Tutkimuksessa käytiin läpi neljän italialaisen mutobloggaajaan aktivititettejä (twitter, fB, pinterest ym.) ja sekä kirjoitettua ja visuaalista sisältöä. Kaikki esittelivät kalliita merkkivaatteita, joita he saavat suunnittelijoilta. Eivät välttämättä päivitä mitään joka päivä. Ja bloggajat ovat usin myös fashionweekkeilla ja muissa isosisa tapahtumissa, usien jonkn designerin kutsumana.

  • Reconsidering Surveillance: “The Facebook” Model M. Gokhan Aslan

linkki abstraktiin.

Valvonta= perään katsomista, tiedon keräämistä, ihmisen/informaation seuraamista. Tiedon prosessointia.

Muinaisessa egyptissä jo tietoja tallennetiin kansalaisista mm veroista. Metaforia modernista seurannasta: Big Brother = 1984, Orwell. Panopticon? Panopticonin pääasiat: visibiliteetti ja määrittelemättömyys = näkee kaiken, mutta kukaan ei tiedä että tarkkaillaan. Viitataan erilaisiin kirjoihin panopticonista

Facebook model: Yksilö päättää vapaaehtoisesti profiilin tiedoista. Eli altistuu tietoisesti valvontaan, mutta kun FB others eli perhe, ystävät ja heidän ystävänsä tulevat kuvaan niin ei enää voida puhua vapaaehtoisuudesta. Siellä kuitenkin vielä koodisto märrää tiedon. Kuitenkin kolmannen osapuolen. Esim. muut appit siilloin ei voi olla varma kuinka tietoa käytetään tai seurataan.