Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

Sexuality and empowerment

Koska eilisen iltapäivän esitykset olivat jokseenkin kuivia, päätin hypätä aamupäiväksi ihan toisenlaiseen trackiin. Hyvin mielenkiintoista ja huomattavasti eilistä rennompaa. Mutta iltapäivällä palaan taas "omalle" trackilleni, sillä silloin siellä oli minua kiinnostavia aiheita. Tästä sessiosta sen verran, että kuuntelua häiritsi tosi paljon kaksi asiaa; 1) ikkuna oli auki ja tuuli paukutti rullaverhoa sitä vasten 2) avonaisesta ikkunasta kuului sekopäinen kukko, joka piti lähes tauotonta konserttia. 

...

The queerness of gay angels: a queer theoretical inquiry into the politics of sexuality of Perfume Genius 

Frederik Dhaenens (abstrakti)

Perfume Genius on muusikko Mike Hadreas, joka tuo teksteissään, musiikissaan ja myös lavaesityksissään esiin seksuaalisuuteensa. Puhuja on tutkinut tiettyjä hänen kappaleitaan, lehdistöhaastatteluita, videoita sekä live-esityksiä ja kuvamateriaalia. Populaari kulttuuri harvoin haastaa heteronormit ja musiikissa ei ole kiinnitetty juurikaan huomiota seksuaalisiin vähemmistöihin, vaikka on paljon avoimesti homoja muusikoita. Tutkimuksen perusteella puhuja erotti neljä teemaa:

...

Maria T. Soto-Sanfiel, Adriana Ibiti, Rosa M Palencia (abstrakti)

Tutkittu sitä miten ihmiset samaistuvat henkilöhahmoihin tv-ohjelmissa joissa käsitellään lesboutta ja samalla vertailtu miten niissä käsitellään lesboja hahmoja verrattu homoihin ja heteroihin. Tehty L-Koodi -sarjasta kaksi viidentoista minuutin elokuvaa, joita on näytetty kohdeyleisöille. Kohdeyleisönä 20 heteroa naista, 20 heteroa miestä, 20 homomiestä ja 20 lesbonaista. Miehet ja naiset samaistuivat samalla tavalla hahmoihin, mutta miehet samaistuvat vain miespuolisiin hahmoihin (pienessäkin roolissa) kun taas naiset eivät tehneet eroa sukupuolen välillä. Muutoin melko ennalta arvattavat tulokset; lesbot samaistuivat eniten lesboihin hahmoihin ja hetero naiset samaistuivat myös, mutta hiukan eri syistä (ei henk. koht. kokemusta mutta ymmärrystä). Suuria eroja ei tutkimuksessa tullut esiin, mikä saattoi johtua siitä että tutkimus tehtiin Espanjassa jossa sukupuolineutraali avioliitto on ollut jo pidempään ja jossa ehkä hyväksytään paremmin homosuhteet. (Jos ymmärsin puhujan oikein. Pienenä haasteena oli voimakas aksentti ja lisämausteena kukko joka piti konserttia avoimen ikkunan alla...)

...

Sara I. Magalhães, Carla Cerqueira, Conceicão Nogueira (abstrakti)

Tutkittu miten Portugalilaisessa mediassa esitetään LGB-yhteisöä ja myös vähän sitä miten seksuaalisuus ilmenee eri sukupuolten kohdalla. Lähtökohtaisena olettamuksena, että median pitää olla puolueeton ja rehellinen representaatio yhteiskunnasta. Sukupuolten välistä eroa kuvattiin seuraavasti: power = sex = men mutta women + sex = violence. Naisille oli paljon "mitä miehet haluavat" --artikkeleita. 

Mediatic body: the masculine in advertising. 

Soraya Barreto Januário (abstrakti)

Naisten vartaloa on käytetty jo pitkään mainoksissa ja sitä on tutkittu paljon, mutta miesvartaloa ei ole käytetty mainnonnassa yhtä pitkään. Tutkittu sitä miten miehen varataloa käytetään mainonnassa, miten se esiintyy ja mitä se edustaa. Aiemmin on käytetty naisia mainoksissa myös silloin kun myydään tuotteita miehille. Tutkimuksessa määritelty kolme kategoriaa tavoille käyttää miesvartaloa mainoksissa;

...