Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

TEKSTI JATKUU

Teoksen nimi: Katugalleriat VII: Järjestys - epäjärjestys

...

Vuoden 2011 teemana on Järjestys Epäjärjestys. Kuvapolkujen äiti Magdalena Åberg kertoo löytäneensä sattumalta pätkän Milan Kunderaa liimattuna sähkökaappiin työhuoneensa vierestä ja inspiroituneensa kyseisestä tekstistä niin, että päätti valita sen sisältämän aiheen vuoden 2011 Kuvapolkujen teemaksi. "Katugalleriat ovat minulle yhteistyötä ja kompromissia, yhteistyötä kaupungin järjestysvallan kanssa ja toisaalta sitä vastaan rikkomista.
Katugalleriakuvat voivat olla sisällöltään yhtä yhteiskuntakriittisiä kuin tägit, mutta niiden synty ei ole yhtä protestipainotteinen, ne eivät vaikuta yhtä suoraan kumouksellisesti vaan pysyvämmin, ymmärrystä etsien, siltoja rakentaen",   Åberg kuvailee.

”Järjestyksen kaipuu on samalla kuoleman kaipuuta, sillä mitä muuta elämä on kuin jatkuvaa järjestyksen rikkomista. Tai kääntäen sanottuna: järjestyksen kaipuu on hyveellinen veruke, jolla ihmisviha puolustelee riehumistaan.”
Milan Kundera 1973

Lähde: http://www.helen.fi/energia/katugalleriat.html

---------

Hieman lyhyempi versio, toivottavasti ok teille? Tekstiraja oli yhteensä noin 800 merkkiä, joten olen lyhentänyt tekstejä, jotka reilusti ylittävät sen. - Eeva

Nimi: Katugalleriat VII: Järjestys - epäjärjestys
Tekijä: useita tekijöitä
Valmistumisvuosi: 2011
Sijainti: Eerikinkatu, Fleminginkatu, Museokatu, Unioninkatu
Materiaali: eri tekniikoita
Hallinnoija: Helsingin Energia, Suomen energia-urakointi & Helsingin taiteilijaseura

Kuvapolut on Helsingin Energian yhdessä Helsingin taiteilijaseuran kanssa toteuttama, vuosittain vaihtuva katugalleria, jossa teokset on sijoitettu sähkönjakokaappeihin. Teokset vaihtelevat ammattitaiteilijoiden maalauksista ja valokuvista koululaisten tuotoksiin.

Vuoden 2011 teemana on Järjestys – Epäjärjestys. "Katugalleriat ovat minulle yhteistyötä ja kompromissia, yhteistyötä kaupungin järjestysvallan kanssa ja toisaalta sitä vastaan rikkomista”, Kuvapolkujen äiti Magdalena Åberg kertoo.

Katugalleriakuvat voivat olla sisällöltään yhtä yhteiskuntakriittisiä kuin tägit, mutta niiden synty ei ole yhtä protestipainotteinen, ne eivät vaikuta yhtä suoraan kumouksellisesti vaan pysyvämmin, ymmärrystä etsien, siltoja rakentaen", Åberg kuvailee.
”Järjestyksen kaipuu on samalla kuoleman kaipuuta, sillä mitä muuta elämä on kuin jatkuvaa järjestyksen rikkomista. Tai kääntäen sanottuna: järjestyksen kaipuu on hyveellinen veruke, jolla ihmisviha puolustelee riehumistaan.” Milan Kundera 1973
Lähde: http://www.helen.fi/energia/katugalleriat.html