...
Language - > knowledge, siinä on iso gap välissä, eikä sitä voi kuroa yhteen. Semanttinen teknologia, ei ole se, mikä on vialla, vaan tuloksen olettaminen on väärin. Miten tietokone voisi puhua natural languagea, eli luonnollista kieltä, ei koodia. Hypoteesi on mahdoton.Lopulta Watson päihitti parhaan Jeopardyn pelaajaan lopulta. Vaikka Watson antaa välillä ihmisen mielestä tyhmiä vastauksia, mutta silti se voitti.
Kilpailutilanne Watsonin kanssa (linkki kuvan lähteeseen)
Watson (linkki kuvan lähteeseen)
www 2013 Esittely
Vuoden 2013 WWW -konferenssi on Brasiliassa, Rio de Janeirossa. 13.-17.5.2013
Käy tutustumassa: http://www2013.org/
Teemat: web ja ympäristö sekä avoin data ja avoin valtio/hallitus.
www2012 Google - Best Papers Awards
Best Paper of the www2012 technical program
Nyt jaetaan palkintoja parhaille tutkimuksille. Ne annetaan töistä, jotka ovat oman alansa parhaita.
- Yksi kategoria on paras opiskelijapalkinto (IBM Research) meni: Who killed my Battery: Analyzing Mobile Browser Energy Consumption. (Narenden Thiangarajan, Gaurav Aggarwalm Angela Nicoara, Dan Boneh ja Jatinder Singh.
- Best paper award-palkinto meni: SPARQL 1.1 Property Paths will prevents adoption of the standard.
- Metadata challenge-palkinto: kilailuun tuli 5 eri app-ehdokasta. 2/3 osaa palkinnosta tulee käyttäjien palautteesta ja 1/3 virallisilta tuomareilta. Appeja kokeiltiin konferenssissa ja muualla maailmassa. Palkinnon saa applikaatio Konf Opper.
www2012 Keynote - Neelie Kroes
Päivän toinen keynotespeaker on EU-komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes. Lisätietoa henkilöstä: http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/kroes/
Toive olisi, että jokainen laite pystyisi keskustelemaan keskenään.
Hän oli saanut kirjeen mukana käsiraudat, Kroesin tulisi tehdä töitä, jotta digitaaliset käsiraudat saataisiin poistettua netistä.
Mitä on netin avoimuus: demokraattista, avointa tietoa on saatavilla kaikille. Mitä vapaus voi tuoda sananvapaudelle? Monet aktivistit käyttävät avointa nettiä tuodakseen asioita esille, vaikka valtiot käyttävät sensuuria ja sulkevat sivuja. Aktiviseja pitää auttaa saamaan perusoikeudet kaikille kansalaisille. Avoimuus ei ole aina mahdollista esim. vanhojen lakien ja tapojen takia. Mielten pitää muuttua, lakien pitää muuttua, jotta kaikilla on oikeus vapauteen netissä. Netin pitää olla avointa kaikille, jotka sitä haluavat käyttää. Todellinen vapaus ja avoimuus tulee siitä, että pystyy valitsemaan mitä tekee, uusille kaupoille ja markkinointimallille pitää antaa mahdollisuus, uusille innovaatioille pitää olla mahdollisuus kehittyä. Kaiken tiedon netissä pitää olla myös saavutettavissa.
Esimerkiksi tekijänoikeussäännökset sulkevat innovaatiosia ihmisiä julkaisemasta ja jakamasta materiaalia. Myös tutkimusten tietojen pitäisi olla vapaita ja julkaisu mahdollista. Turvallisuus ja vapaus kulkevat käsi kädessä, myös verkossa! Myös lapsia pitää suojella ja opettaa verkon oikea käyttö (mediakasvatusta). Kroes on huolissaan siitä, että sensuuria käytetään vapauden rajoitteena. Kaiken ei pidä olla ilmaista, mutta pitää olla vapaus valita ja sen pitää olla mahdolista saada helposti haluaamansa tietoa ja palveluita. Myös netintarjoajien pitää tarjota lupaamansa nopeus, kuluttajien tarpeet pitää tarjota ja palveluiden pitää olla läpinäkyviä!
Avoimuutta on se, että jokaisella on foorumi jossa toimia haluamallaan tavalla ja saada palveluita, joiden tarjonta on läpinäkyvää!
Paneeli
Neelie Kroes, Tim Berners-Lee, Gilles Babinet
WEB AS A HUMAN RIGHT
Netillä oli suuri vaikutus viime vuonna Egyptin, Libyan ja Lähi-Aasian tapahtumien jakamisessa ja joukkojen kokoamisessa ja valtio yritti estää ihmisten netin käyttöä.
Onko avoin internet uhka tai vaara? Miten internetin laittoman materiaalin jakamiseen?
- TBL: Ihmisten oikeuksia ja vapautta netissä yritetää rajoittaa erilaisilla laeilla, esim. SOPA. Ihmiset protestoivat SOPA:aa vastaan, nyt tilalle on tullut CISPA. Vaikka aloitteet kaatuu, yritetään vapaata nettiä rajoittaa jollain uudella säännöllä tai laila. Internet on teknologiaa, ei oikeus. Hän antaa esimerkin siitä, miten ihmiset ovat eriarvoisessa asemassa, jos perustaa yrityksen, ja toisella on oikeus kartoittaa netin kautta mitä muualla maailmalla on ja toisella ei. Googlen haulla näkee koko maailman mielipiteet ja mahdollisuudet. Netissä voi tehdä yhä enemmän ja enemmän "pään räjäyttäviä" (mind blowing) asioita.
- GB: Netin rajoituksia suunnitellaan valtioiden puolesta, esim. Kiinan muuri. USA:ssa rakennetaan parhaillaan super-tietokonetta, jolla pystytään seuraamaan jokaista liikettä. Innovaatiota ei ole, jos sitä ei voida jakaa kaikille.
- NK: Euroopassa on SOPA:n tapainen laki tulossa, ACTA joka on vielä käsittelyssä. Hän syyttää itseään, jos demokratia ei toimi ja ihmiset eivät ymmärrä päätöksistä ja niitä ei jaeta tarpeeksi ajoissa (oma huomio; ACTA, joka jaettiin sen jälkeen, kun oli valmisteltu jo) Jo valmisteluvaiheessa olevat asiat pitäisi olla avoimia. Every European Digital, jokaisen eurooppalaisen tulee saada olla digitaalinen. 41 % italialaisista ei ole koskaankäynyt netissä ja 30 % eurooppalaisista ei ole koskaan käynyt internetissä. Joten netti ei saavuta todellakaan kaikkia ja asiaan pitää puuttua yhä suuremmalla voluumilla.
- TBL: Tuntuu, että musiikki on vastaan nettiä, eikä sitä nähdä mahdollsuutena. Internet ei ole musiikkibisneksi vihollinen ja vaan niiden välille pitäisi löytää yhteinen tekijä. Vaikka joku jäisi kiinni laittoman materiaalin lataamisesta, niin ei nettiyhteyttä pitäisi katkaista koko perheeltä, koska siitä kärsii myös muiden työ, jota voi tehdä netin kautta. Ihmisiltä ei katkaista oikeutta nettiä!
- GB: Taiteilijoiden työ pitäisi suojella. Esim. nettiyhteyden katkaiseminen rangaistukseksi ei ole järkevä, ja tekijänoikeusasioita pitäisi opettaa ja pitäisi keksiä innovaatioita materiaalin jakamiseen tekijänoikeudellisin keinoin. Internet on mahdolllisuus musiikkialalla. Käyttäjien pitäiis myös ymmärtää se, että kaikkea ei voi jakaa ilmaiseksi ja piratoida.
Pitäisikö internetin käytön olla ihmisoikeus?
- NK: Suurin osa, jotka tällä hetkellä lataa laittomasti tavaraa netistä, haluaisivat tehdä sitä laillisesti.
Kysymys Timille: Ajatteliko hän, että internet tulisi olemaan demokratian väline?
- TBL: Hän pitää musiikkibisneksestä ja käyttää laillisia ja helppoja systeemejä, jotta voi ostaa musiikkia. Hän haluaisi nähäd vapaat markkinat ja mahdollisuuden helppoon tapaan.
Kysymys: Pitäisikö ennemmin sähkön saamisen olla ihmisoikeus verrattuna internetiiin. (Tässä käytiin moraalista keskustelua, jota on hieman vaikea avata.)
- TBL: YK:n ihmisoikeuksissa lukee vedestä, että sitä pitäisi olla saatavilla, muttei sähköstä.
Kysymys: Kysyjä haluaa keskustella Kroesin kanssa liittyen johonkin tutkimukseen liittyvään.
NK: haluaa tavata naisen. Tukee mielellään uusia tutkimuksia ja innovaatioita ja vie eteenpäin komissioon päin.
Kysymys: Miksi EU haluaa avoimuutta ja vapautta, mutta samalla antaa anti-terrorismilain läpi mennä esim. Italia ja muut maat ja yritykset saavat myyntiin Lähi-Itään ja muslimimaihin laitteita ja palveluita, joilla voidaan tuhota kansoja ja ihmisiä. EU:n kaksinaamaisuus on törkeää! (Nyt mennään tosi syvällä)... Ja yleisö aplodeeraa
- NK: EU:ssa viedään asioita eteenpäin, mutta se vie aikaa. Ihmisen oikeus elää on tietenkin oikeus, jonka puolesta tehdään töitä eniten koko maailmassa. Kroes haluaa korostaa, että ollaan tietoisia ja tehdään töitä.
- GB: Teknologiaa ei pitäisi käyttää ihmisiä vastaan,
- TBL: Esim. GPS on erittäine tehokas väline, jota voidaan myös käyttää ihmisiä vastaan. Internet on vahva ase!
Kysymys: Miksi itunes? Miksi viedään mahdollisuus jakaa musiikkia. Miksi levy-yhtiöt eivät anna musiiikkia myydä esim. ilman itunesia.
GB: Esittää rojaltien maksamisen levy-yhtiöiden kautta asiaksi, joka on onglmana välissä.
NK: Ollaan tärkeällä asialla, levy-yhtiöt väittävät, että suojelevat artisteja, mutta oikeasti kyse ei ole siitä! Asian kanssa ollaan keskustellut, eikä siihen liittyviä esityksiä tule. Lait ja säännöt pitää uusia tällä alalla. Ja yleisö aplodeeraa.
TBL: Tekee esityksiä erilaisista palveluista, miten musiikkia pitäisi jakaa, miten maailman pitäisi toimia? Tehkää se, koodatkaa se! Kyllä se siitä!!!
Kysymys: Telekommunikaatioyrityksillä on monopoliasema esim. usealla alueella USAssa. Miten se liittyy internetin vapauteen ja mikä tilanne on Euroopassa?
NK: Euroopassa uskotaan kilpailuun ja Usassa ei tähän uskota tällä alalla.
TBL: Innovaatiossa pitää myös olla mukana innovatiivinen bisnesmalli.
Kysymys: Liittyy yksityisyys-kysymykseen. Mitä valtioiden pitäisi tehdä, että ihmiset oppisivat pitämään huolta yksityisedestään.
NK: Ihmiset tekevät valintansa interntissä, he eivät välitä siitä, että mitä jakaa ja ketä pitää ystävinään esim. Facebookissa. Pitää olla oikeus olla unohdettu netissä. VArsinkin mediakasvatuksessa pitää huomioida se, että lapset eivät saa tehdä mitä haluaa! Vanhempien pitää pitää huolta nuoristaan ja lapsistaan netissä! Asia on jokaisen oma oikeus pitää huolta yksityisyydestään. Luen siis niin, etä valtion ei pitäisi välttämättä puuttua tähän.
Kysymys: