Berliini, korkeakoulupeli 2-3.12.2013
Haasteet: peli fasilitoidaan saksaksi (sanna ja susanna eivät puhu saksaa). Pelin fasilitoinnin opettamiseen on aikaa muutama tunti. Koko pelin sisältö käännettävä saksaksi, Jumikysymysten tarkoitus selvennettävä, Jumit, tavoitteet ja säännöt tarkistettava eri kulttuureihin sopivaksi
Pelaajat: kolmesta eri klusterista, kolmen tai neljän hengen sekakoukkueet (opiskelija, tukihenkilöstön edustaja, professori)
Fasilitaattori: Julia Heistag
Huomioita ennen peliä: ohjeet yksinkertaistettava niin, että fasilitoiminen onnistuu lyhyen opastuksen jälkeen
Tavoite: testataan voiko Vyytipelin tai Vyyhtipelin kaltaisen tuotteen vieminen ulkomaille olla mahdollista
Strömbergin koulu 13.11.2013
Vyyhtipeliä päätettiin pelata 2-3 luokkalaisten kanssa testimielessä. Tarkoituksena oli kokeilla toimisiko Vyyhtipeli lasten pelinä ja olisiko sitä mahdollista implementoida ala-asteille joko opettajien (oppilaiden kanssa pelattavaksi) tai opetushenkilöstön (opetukseen liittyvät asiat, työhyvinvointi) käyttöön. Peliä pelattiin 25 koululaisen ja kahden opettajan voimin juhlasalissa kahden samanaikaisen pelitoteutuksen kanssa.
Pelaajia: 25
Huomioita: peli toimii oikein hyvin lasten kanssa. Mekaniikka on yksinkertainen. Lapset suhtautuivat paljon tarkemmin Vyyhtirahan jakamiseen ja Jumitehtävien arvottamiseen kuin aikuiset. Tämä oli aika yllättävää.
Nuuksion Haltia 7.11.2013
Nuuksion peli oli tähänastisista peleistä hankalin toteuttaa. Emme tienneet juurikaan mitään peliin toivotuista sisällöistä (loppujen lopuksi kävi ilmi, että sisällöt olisivat olleet pelin vetäjien kannalta hyvin kiinnostavia ja ajankohtaisia ja sisältöön olisi ollut paljon annettavaa mikäli se olisi avattu Vyyhdille etukäteen selvästi). Peliin liittyen oli myös muutamia epäselvyyksiä, kuten pelaajien määrä.
Loppuseminaari 6.11.2013
Vyyhtipeliä pelattiin Verkostot ja rajaton yrittäjyys -seminaarissa 6.11.2013. Peli pelattiin rankan seminaaripäivän päätteeksi, joten se oli fasilitaattoreille haasteellinen. Pelin oli myös tarkoitus koota koko päivän puheenvuorot ja ajatukset yhteen. Pelin toteuttamisessa kohdattiin muutamia ongelmia: ei tiedetty etukäteen ketkä etukäteen ilmoittautuneista pelaajista tulisi paikalle (kuinka monta joukkuetta, eli mikä rakenne pelissä tulee olemaan) eikä tiedetty kestääkö fasilitaattorin ääni läpi pelin. Susanna ja Sanna olivat kärsineet koko seminaariviikon ajan rankasta flunssasta, joten ylipäänsä pelotti jo ihan sekin, että jompi kumpi fasilitaattoreista pyörtyy kesken pelin tms. Pelaajina oli laaja joukku luovan alan ihmisiä, joten pelin onnistumiselle oli myös paineita. Huomio: fasilitaattoreita on koulutettava enemmän mikäli Vyyhtipeliä halutaan nostaa hankkeen jälkeen esille!
Peliaikaa: 40 min
Pelaajia: 10
Purku: ei purkua, peli päätti seminaaripäivän
Huomioita: peliä ei kannata pelata isossa tilassa. Yleisön läsnäolo vaikuttaa pelaajiin. Julkkispelaajien läsnäolo vaikuttaa pelaajiin. Pelissä on hyvä olla jonkinlaista vastakkainasettelua (esim PistePiste + Mikael Junger)
Laurea amk, Vyyhtipeli Kauppakeskuksessa 5.11.2013
Vyyhtipeliä pelattiin osana Uusimaa-Viikon tapahtumakarttaa Kauppakeskuspelinä. Pelissä oli osallistujana 8 Laurea Ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijaa. Pelille haasteita asetti hyvin kaikuisa tila ja fasilitaattoreiden flunssa. Sannalla ei esim. ollut ääntä juuri laisinkaan. Peliä oli päivän järjestäjän puolelta saapunut kommentoimaan Niko Nousiainen, joka kertasi pelin tapahtumia mikrofooniin kaikkien kauppakeskuskävijöiden kuultavaksi.
Peliaikaa: 35 min
Pelaajia: 8
Purku: ei purkua. Kauppakeskuspeli
Huomioita: pelin kulun kertaus ja näkökulmat ulkopuolisen kaijuttamana oli mielenkiintoinen, joskin yllättävä lisä pelin kulkuun. Kokemusta varioiden voitaisiin mahdollisesti elementti ottaa myöhemmin käyttöön suuremmissa pelitilanteissa. Pelin fasilitoiminen flunssassa vaikuttaa pelin energiatasoon huomattavasti.
8.10.2013
Vyyhtipelit Rysässä Raumalla
Vyyhtipeliäpelattiin osana Raumalla järjestettyä RYSÄ-seminaaria. Ensimmäinen peli oli pikapeli, jota pelattiin seminaarin kahvitauolla. Pelin oli tarkoitus toimia Vyyhdin esittelynä. Pelissä käsiteltävät jumit kerättiin seminaariosallistujilta bussimatkalla Tampereelta Raumalle. Kirjoittajille ei kerrottu etukäteen, että heidän kirjoittamiaan kysymyksiä tullaan käyttämään osana peliä. Kahvitauolla järjestetty peli kuvattiin videolle.
Seuraava RYSÄ:n pelikerta oli seminaarin iltatilaisuudessa, jossa peliä kokeiltiin "hauskuutuspelinä". Emme olleet tienneet etukäteen iltatilaisuuden pelistä, (esiintyjä oli peruuttanut tulonsa, joten tarjosimme tilalle peliä) joten Jumit ja pelin tarkoitus yms. heitettiin muutaman minuutin pohdintatuokion aikana hatusta. Peli osoitti toimivuutensa myös silloin, kun pelillä ei ole "suurta" agendaa ja sitä pelataan enemmänkin ohjelmanumerotyylisesti.
Kahvitaukopeli
Peliaikaa: 15 min
Purku: kevyt keskustelu
Huomioita: peli toimii hyvin myös väliaikaohjelmana. Sen avulla pystytään saamaan aikaiseksi johtopäätöksiä vaikka peliaika olisikin hyvin lyhyt. Tämä edellyttää etukäteen huolellisesti suunniteltua kokonaisuutta.
Iltatilaisuuden peli
Peliaikaa: n. 35 min
Purku: Ei purkua
Huomioita: peli on hauska iltaohjelmanumero. Peliä voi pelata myös illallisviinilasillisen jälkeen. Iltatilaisuuspelillä ei kannata kuitenkaan alkaa ratkomaan päivän polttavia asioita vaan se on otettava kevyenä ohjelmanumerona.8.10.2013
Vyyhtipelit Rysässä Raumalla
Viikko 36
HEINOLA 2.9.2013
...