Ajatuskoe Metropolis Helsinki tuotantoon
Oli synkkä ja myrskyinen yö... joka hiljalleen alkoi sarastaa aamua kohti. Pöly ja saasteet värjäsivät auringon verenpunaiseksi. Ei kuitenkaan sellaiseksi romanttiseksi ja kauniiksi kuin olin vanhoista digikuvista nähnyt vaan sellaiseksi sairaalloisen punaiseksi jossa häivähdys oranssia lisääntyy sen nousetssa aamuiselle taivaalle. Vuosi on 2113 ja juhannusaatto. Istun kotini edustalla ja mietin miten olen tähän joutunut ja mietin miten me koko ihmiskunta päädyimme tähän...
Näin alkaa ajatuskoe (toivottavasti) vaihtoehtoisesta tulevaisuudesta. 2000 luvun alusta jatkunut ilmaston lämpeneminen sai vuoteen 2040 mennessä aikaan suuret kansainvaellukset pahiten ilmaston muutoksesta kärsivillä alueilla. Nälänhädät, kuivuus, tautiepidemiat ja luonnonmullistukset ajoivat ihmisiä pois kotimaistaan. Samalla koko ihmiskunnan teollinen tuotanto kärsi raakainepulasta ja jatkuvasta taantumasta. Tuloerot ja luokka- ja rotujako sai uutta valtaa monissa perinteisissäkin demokatioissa. Köyhän kansanosan mellakat ja ruokakapinat olivat jokapäivisiä.
2000-luvun alusta alkanut trendi ulkoistaa osia valtioiden sotilaallisesta toiminnasta sekä jokapäiväisestä järjestyksen valvonnasta ulkopuolisille yrityksille alkoi saavuttaa huippunsa. Monet euroopankin maat ostivat puolustuksesna vanhalta sotilasliitolta nyt uudelleen yritykseski muodostuneesta NATO inc:ltä. Myös poliisin ja turvallisuusjoukkojen tehtävät siirtyivät pääosin yksityisten yritysten valvottaviksi. Monien törkeiden ylilyöntien ja rikkaaseen kansanosan keskittyneen suojelun jälkeen vallitsi näiden yritysten ja kansalaisten välillä täydellinen luottamuspula. Kansalaiset alkoivat muodostamaan omiin asuinkortteleihinsa korttelikaarteja suojelemaan itseään rikollisilta ja turvallisuus yritysten poliisijoukoilta. Hiljalleen nämä yhteenotot muodostivat kansainvälisen hiljalleen eskaloituvan luokkasodan valtioiden sisällä. Tämä aiheutti lisää vakavia ongelmia läpiyhteiskunnan. Kansallisvaltioiden rooli pieneni entisestään ja monet valtiot menivät konkurssiin tai fuusioituivat yritysten tai naapurimaidensa kanssa.
Kansallisvaltioiden kaatuminen ja uusien superyritysten muodostuminen jakoi valtioit yritysten valvomiin turvallisiin ja tiukasti suljettuihin alueisiin sekä villeihin ja täysin valvomattomiin alueisiin jossa vahvimmanlaki oli valloillaan. Näillä alueilla oli paljon myös ihmisten kyläyhteisöjä joista haettiin turvaa ja elämän mahdollisuuksia vaarallisessa ja armottomassa maailmassa. Mikäli yksikään tälläinen yhteisö laajeni liikaa yritysten mieleen pitivät he oikeutenaan rajoittaa yhteisön laajenemista oikeiksi katsomillaan keinoilla.
Teknologinen kehitys keskittyi paljolti niihin yritysten hallinoimiin yritysvaltioihin jotka pystyivät turvaamaan raaka-aine tarpeensa. Uusien teknisten laitteiden hankkiminen näiden yritysvaltijoiden ulkopuolella oli miltei mahdotonta. Siksi Villien alueiden ihmiset hyödynsivät ja kierrättivät vanhoista laitteistaan kaiken mahdollisen. Suurimmat kehityksen askeleet villillä alueella keskittyivät ohjelmistopuolen sovelluksiin joilla pyrittiin turvaamaan vanhojen laitteiden toimivuus.
pari ilmastonmuutos linkkiä...
http://www.environmentalgraffiti.com/sciencetech/5-deadliest-effects-of-global-warming/276 5 tappavinta ilmastonmuutos vaikutusta
http://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming Ilmaston lämpeneminen 3-4 asteella aiheuttaisi maailmanlaajuisen katastrofin 5-6 astetta tappaisi elämän päiväntasaajan alueelta nämä esimerkkeinä..
http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=68316&lan=fi tässä lisää perusteluja ajatuskokeeni maailman kuvaukseen..