Testi-ikkuna 2 - Yhteenveto ja palautteen vastine
Testi-ikkuna 2 - Yhteenveto ja palautteen vastine
Yleistä
- Pakkiprojektin testi-ikkuna 2:ssa kehitysversion testauksen suoritti loppuun saakka 15 henkilöä ja osittain 4 henkilöä.
- Testiraportit kerättiin eLomake-kyselyllä
- Testauksen numeerinen tulosaineisto
- Testauksessa esiin nostetut kehityskohteet: avovastausten tulosaineisto
Palautteen pääkohdat
Palautteen vastine
- Pakkiprojekti ja erityisesti järjestelmätoimittaja kiittävät paneutuvasta palautteen antamisesta! Jo toimitusprojektin alkumetreille on sijoitettu asiantuntijatestausta varten testi-ikkunoita, jotta kehitettävä palvelu vastaisi käyttäjien tarpeita mahdollisimman hyvin. Palaute käsitellään projektin projektiryhmässä, ja projektin scopeen kuuluvat korjauspyynnöt aikataulutetaan ja toteutetaan muuhun kehitykseen niveltäen. Projektin scopen ulkopuoliset kehitystarpeet kirjataan ylös ja tilaajakorkeakoulut ottavat niihin sisäisesti kantaa.
- Iteratiivisen kehitysmallin mukaisesti testattavissa osakokonaisuuksissa oli testauksen aikana vielä verrattain paljon puutteita; esimerkiksi pakollisten, vaihtoehtoisten ja vapaasti valittavien opintojen tunnistaminen ei vielä toiminut lähdejärjestelmästä johtuen. Niin ikään vapaasti valittavien opintojen hakutoiminnallisuutta ei ollut vielä aloitettu, sillä projektissa päätettiin muuttaa toiminnallisuuden toteutustapaa.
- Annetun palautteen perusteella hops-työkalulle on runsaasti odotuksia ja jo ensimmäinen testattava versio sai aikaan voittopuolisesti myönteistä palautetta.
- Useissa palautteissa nostettiin esille, että kehitysversion ratkaisu hopsin muokkaamiselle ei ollut optimaalinen; käyttäjälle ei ollut intuitiivisesti selvää, millä tavoin valinnat tulisi eri opintojen osalta tehdä. Palaute otettiin huomioon jo testi-ikkunan puolessa välissä, jolloin toimittaja päätti keskeyttää kehityssprintin ja suunnitteli hopsin lähestymistavan käyttöliittymällisesti uudelleen. Seuraavassa kehitysversiossa käyttäjille on selkeytetty, miten eri toimenpiteitä hopsin muokkaamisessa tehdään.
- Kehitysversiossa oli virheitä opintopisteiden valinnan oikeinlaskemisessa eri kokonaisuuksien alla, mikä esti testaajaa suunnittelemasta hopsia alusta loppuun oikein. Virhe korjataan samalla, kun palvelu toteutetaan uuden käyttöliittymäsuunnitelman mukaisesti. Samalla selkeytetään tarkastelunäkymässä opintojen pakollisuuden osoittamista.
- Käyttäjät antoivat kaikista testattavista osakokonaisuuksista runsaasti palautetta sekä toiminnallisten vaatimusten että käytettävyyden näkökulmasta. Asiakaskorkeakoulut ja tilaaja käyvät muutosehdotukset läpi, ja ne otetaan huomioon joko toimitusprojektin aikana tai - mikäli ehdotukset ovat selkeästi nykyisen projektin scopen ulkopuolella - jatkokehityssuunnitelmissa.
Lauri Stigell
toimittajan projektipäällikkö