Toistaiseksi paikalla on hyvin vähän porukkaa, mutta itse session alkuun on 7 minuuttia.
Tämä sessio kiinnosti minua, koska aiheesta voi saada hyviä juttuja artikkeliani varten.
»Metaphors considered harmful
James Brindle
James puhuu eräästä kirjasta, joka on todella tylsä, mutta siellä lentää metallinen pingviini.. I'm lost.
Notional Space
Tlön
En pääse nyt ollenkaan mukaan tähän puheeseen. James puhuu erilaisista tiloista ja tulevaisuudesta. Siitä miten hän on kiinnostunut kirjojen digitalisoitumisesta. Hyppii ja luettelee erilaisia asioita..
hän esittelee kirjan nimeltä Hard Timesja kertoo, että hän mietti miten kirja kustannetaan. Hän on tehnyt jokaisesta kopiosta erilaisen. On kieliversioita, mutta hän on muuttanut myös jotain pieniä juttuja esim. talon värin tai kadun nimen. Hänen kaverinsa julkaisu myös kirjan, missä oli eri kopioissa erilainen viimeinen kappale.
Pointtina kaiketi se, että tarinat muuttuvat kun niitä kerrotaan eteenpäin, joten kirjoille on tapahtumassa samaa..
Nyt puhutaan Twilight-kirjoista. Kuinka se on alkanut fanifiktiosta. Eli se on saanut alkunsa muiden tarinoista ja hän on luonut siitä omansa - josta tuli sitten bestseller.
Nyt puhutaan slash-fictionista. Siinä ihminen ottaa lempi fanituksen kohteesta hahmoja ja laittaa ne tekemään asioita mitä kirjailija tai sen luoja ei ehkä halunnut. (Itse olen lukenut slashia jossain hamassa nuoruudessa, joten aihe on tuttu ) Hän suosittelee ettei kukaan googlaa ainakaan nyt Transformers-slashia.
Metaforat alkaa hajota.
Internet on ihmisten fanifiktiota.
(Mulla meni kyllä pointti aika ohi tästä sessiosta)
»Infomorphs and Physical Locations - The Role of Location for a Post-User Internet
David Bausola, Philter Phactory
Yli 50% netistä on jonkun muun kuin ihmisen luomaa.
David on luonut Weavrs:sin. Se on alusta johon voi luoda erilaisia persoonia. Esimerkiksi voit tehdä parkkipaikasta persoonan ja luot siitä Weavrin alustalle. Sen jälkeen sillä alkaa oma elämä ja se kerää tietoa kaikesta itseensä linkitetystä tiedosta ja postailee blogiin ja jos luot sille Twitter-tilin, se postailee myös sinne. Lisätietoa: http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-03/28/weavrs-spambots-or-discoverability-agents
Weavria voidaan käyttöö erilaisiin tarkoituksiin. Philter Phactory on tehnyt erilaisia projekteja sillä, kuten luomalla tontun, joka postasi ihmisille esimerkiksi kustomoituja joululauluja. Sitä voisi hyödyntää aika kivasti esim. markkinointiin.
Luin tossa nopeasti lisätietoa Weavrsta ja siitä on jonkunlaista kritiikkiäkin olemassa. Jotkut pitävät sitä vain spämmibottina. Se ei kuitenkaan ole sitä, koska Weavr voi luoda oikeasti fiksua tekstiä ja asioita kuten sloganeita tai arvosteluja. Esimerkkinä The Curesta tehty musiikkiarvostelu. Weavrin voi myös luoda tekemään musiikkia.
(noloa, teknikko nukkui tai facebookkasi tai jotain, kun David pyysi apua kaiuttimien kanssa ja teknikko oli ihan pihalla että mitä pitää tehdä)
Puhujat:
James Bridle
David Bausola
Alper Cugun
Taustaa:
In a post-digital world, our notion of identity is challenged. Our speakers will explore how our identities change and adapt in this new world where we coexist with non-human actors and software shapes our lives.
Raportoija:
Tanja Pelkonen