You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 8 Next »

Dioja on vaikea seurata, sillä kuva välkkyy pahasti. Tekniset ongemat siis jatkuvat!

Session avaa Prof. Irena Alperyte, Vilnius Academy of Arts, Liettua, otsikolla "Where the Drop Dead Divas Grow"

Hänen ensimmäinen kysymyksensä on, kuinka moni osallistujista tulee ex-totalitäärisistä maista. (5 henkeä) Kysymys kumpuaa siitä, että näissä maissa diivakulttuuri on vahva. Hänen puheenvuoronsa käsittelee tähtien opettamista taiteen/kulttuurituotannon alalla.

Nykyään kenestä vain voi tulla kuuluisa yhdessä yössä. Tällaisten tähtien, diivojen, opettaminen on hankalaa sillä he ovat omanarvontuntoisia. Diva Disease - kuinka ihmisistä tulee diivoja? Heidän käytöksensä, vaatetyylinsä ja puhetapansa muuttuvat, he näkevät ihmiset ja asiat vastakkaisina, vihollisina tai ystävinä. Miksi tämä on negatiivista? Koska se muuttaa ihmisiä psykologisesti ja tekee heidän elämästään hankalaa, etenkin jos ja kun tähdenlento on ohi.

Alperyte toteaa, että kun puhutaan "Liettua-tyyppisistä diivoista" ensimmäinen asia, joka tulee mieleen on Liettuan hallitus.

Lopuksi hän esittelee tutkimuksensa tuloksia (16 asiantuntijan haastatteluja), kuinka diivoihin suhtaudutaan ja kuinka heihin olisi hyvä suhtautua.

Mielenkiintoista, enpä tiennyt että tällainen ongelma kuin diiva-syndrooma on olemassa! No KUTUT, kuka tunnustaa?

Malgorzata Sternal, Academy of Music in Krakow, Poland. Professional musicians and the entrepreneurship education ‐ the case of Polish graduates

Sternal pyytää kaikkia korjaamaan papereista 'policyn' puolalaiseksi, eli polish graduates. Hän kommentoi musiikkiteollisuuden tilaa - yleinen ajatus on, että muusikoille ei ole töitä. än on eri mieltä, mutta kertoo kuitenkin että kysymys siitä, kuinka opiskelijoita voi auttaa, on pinnalla hänen yliopistossaan.

  • Entrepreneurship, yrittäjyys -sanan syvempi ymmärrys. Ajatus yrittäjyydestä vain organisatorisina kykyinä on yleinen, mutta siihen liitetään yllättäviäkin ajatuksia. Nämä eivät liity vain rahanhankkimiseen vaan ovat luonnehdintoja ihmisten luonteesta.
  •  Ajatus siitä, että olet yrittäjä pakon edessä. Puolalaisten muusikkojen käsitys siitä, että jos olet hyvä siinä mitä teet sinut palkataan välittömästi eikä sinun tarvitse toimia yrittäjänä.
  • Ei opettaa taitoja, vaan rohkaista asenteita
  • Millainen politiikka voisi tukea yrittäjyyteen hakeutuvia?

Roberta Comunian, University of Kent, UK: Festivals as Communities of Practice: learning by doing and knowledge networks amongst artists

  • No labels
You must log in to comment.