Yleistä: linkitän raportteihin myöhemmin abstraktit. Nämä käydään niin nopeasti läpi taas ettei meinaa oikein hitaampi pysyä mukana.
- In the crowd articulating participation in complex media production, Antoni Roig Telo, Jordi sanchez Navarro, Talia Leivobibitz
Tutkimus perustuu siihen kuinka elokuva ja tv-produktiot paljon luottaa webiin ja sosiaaliseen median. Keskityttiin käsittelemään kirttisesti sanan crowd käsittettä, kuinka sitä käytetään käsittämään sanana kaikki osaaottava toiminta.
Tutkimuksessa yritetään tunnistaa erilaiset crowdsourcingin mallien rajoitukset. Kymmenen casea joissa tutkittiin crowdsoursingin käyttöä, yksi caseista muuten Iron Sky. Antoni selittää crowdsoursingin käsitteen. Onlinena tapahtuva osaaottava, avoin. Crowdsourcing on ongelmien etsimisen ulkoistamista, ei tuotantontomalli. Crowd muodostuu hyvin erilaisilla motivaatioilla varustetuista yksilöistä.
Tutkimuksesta crowdsoucing ei ota huomioon niinkään yhteisöjen voimaantumista, vaan suhtaudutaan niihin enemmänkin vain potentiaalisina katsojina.
- “Like children in the arms of automation”: two cultures and everyday life, Caroline Basset
Abstrakti
Caroline Baseet on tutkinut jotenkin Leavisin kautta anti-teknokraatti asennetta 60- 70 luvulla Englannissa. Ja CB Snown. Mikäli oikein ymmärrän niin hän on tutkinut näiden kahden välistä debattia ja vuoropuhelua. ohi meni niin että hurahti.
- The digital divide revisited: Towards a multifaceted measurement instrument for digital inequality, Ilse Marien, Leo van audenhohove
Abstrakti
Erilaiset mittaumenetelmät ovat rajoittuneita. Niistä puuttuu teoreettinen kehys ja syy-seuraus yhteys. Teknologiakeskeistä, ei ota huomioon ihmisten taitoaja. Ihmisten asennetta on myös vaikeaa mitataBenchmarking-easy to measure.?
Digitaalinen epätasarvoisuus.
- ICT-esteet: saavutettavuuss, motvaatio, taidot, käyttö.
- Sosiaaliset esteet: ICT vahvistaa sosiaalista eristäneisyyttä antaen sille vaan uusia mekanismeja. Eli sosiaalinen eristyneisuys johtaa digitaaliseen eristyneisyyten.
Konteksi määrittää pitkälti ICT:n käytön, jos vanhemmat näyttää tehokkaan digitaalisen median käytön mallin, todennäköisesti lapsetkin käyttävät hyvin. Kaikkien ei pidä olla samalla tavalla ja yhtä paljon online, mutta kaikilla pitäisi olla mahdollisuus valita omaan elämään sopivat tavat.
- Collective blogging and twitter hashtagging between gatekeeping and social memory: the case of an Italian digital storyteller, Elisabetta Locatelli
Abstrakti
Bloggaaminen on kulttuurillinen teknologia työkalu. Elisabetta on tutkinut blogeja lähinnä storytellingin ja sosiaalisen muistin kautta. Elisabetta on tutkinut erilaisia bloggajia. Eniten tutkittavat kertoo tarinoita twitterissä, Kaikki voivat olla tarinankertojia joko ylsilöinä tai kollektiivisesti. Ongelma kuiten tarinan kertomiseen twiittien kautta on sen hajanaisuus. aika paljon meni ohi tästäkin.
- Small is beautiful: Lurkers engaging through micro contibutions, täytyy ottaa selville paperin tekijä??
Abstrakti
Miten voidaan tehdä enemmän kontentin tekijäitä ja vähemmän lurkerseja= vaikea suomentaa, mutta niitä jotka eivät sosiaalisessa mediassa anna mitään itsestään.
Mitä he ovat: vapaa-ratsastajaia, resurssien ottajia.
tutkitaan miksi he ovat lurkeseja:
- Ei tarvetta postata mitään
- Tiedon hankintaa yhteisöstä ainoastaan
- Ei koe olevansa hyödyksi
- Ei pidä/osaa käyttäää ohjelmaa/alustaa
- Ei pidä ryhmän dynamiikasta tai kuinka siellä kommunikoidaan
He ovat "tilassa", eli aktivoitumassa toimijoiksi. Tutkija itsekin koki ettei lurkerina oleminen ole välttämättä huono asia, ja pelkästään läsnä oleminenkin on antamista sen suhteen että kuuluu johonkin yhteisöön, jolloin itse tuottajat voivat kokea että joku kuuntelee/katsoo.