Network Panel: advertising research // Current matters of advertising research
Advertising in social media. The influence of user generated content on advertising effects Johannes Knoll, Holger Schramm
Mainostaminen sosiaalisessa mediassa. Käyttäjän luoman sisällön vaikutus mainontaan.
Esittää Coca Colan joulu mainosta youtubessa. On syytä tutkia mainontaa onlinessa, vaikka se olisikin sama sama kuin tv:ssä, konteksti on niin erilainen. Youtubessa näkyy liketykset, katsomiskerrat, kommentit.
Ihmiset käyttävät käyttäjän luomaa kontenttia tehdääkseen valintoja. Ilmeisesti tässä tapauksessa käyttäjän luoma sisältö on ammattilaisten tekemän mainoksen kommentointi, tykkääminen ja ajakaminen. Tutkimuksessa kävi ilmi että käyttäjät suhtautuvat esim. youtubesta jaettuun ja kommentoituun sisältöön positiivisemmin, joss en on jakanut ihminen, tai ryhmän jäsen, jos ko. Ihminen tai ryhmä on sellainen johon käyttäjä haluaa olla jatkossakin yhteydessä tai jonkinlaisessa suhteessa. Ryhmän vaikutus oli jopa suurempi kuin sen että tunteeko käyttäjä jakajan henk koht vai ei.
Johtopäätös siis:
UCG (eser generated content) expertit (ilmeisesti siis mainostajat jotaka haluavat vaikuttaa esim. youtuben kautta) vaikuttavat parhaiten kohderyhmään sen olemassa olevien suhteiden kautta. Mainostajan täytyy siis höllentää kontrolliaan mainonnan suhteen, jotta saavat sosiaalisessa mediassa positiivista kommentoinita ja jakamista.
The role of conversation in advertising Volker Gehrau, Johannes Schulte
Keskustelun rooli mainonnassa
Perinteisen mainonnan ongelmat: luotettavuuden puute, huomion puute ja suuret odotukset mainonnan vaikutuksille. Tässä tutkimuksessa tutkittiin miten ja missä ihmiset keskustelevat näkemistään mainoksista, näyttivät 48 Tv-mainosta ja näyttivät 15 ihmiselle. Lisäksi tutkittiin kuinka mainoksista puhuminen vaikuttaa itse tuotteen ostamiseen
Ihmiset puhuvat näkemistään mainoksista puolisonsa kanssa 62% muiden perheenjäsenten tai sukulaisten kanssa 25% oleessaan kotona 75% ja jos on juuri nähnyt mainoksen 60%
Sitten mallinnettiin yksi katsoja lasku kaavojen avulla. Siitä huomattiin että jos päätyy ostamaan tuotteen, niin silloin kaikista suurin tekijä on positiivinen asenne mainontaa kohtaan. Keskustelun määrään vaikutti eniten jos mainos oli provokatiivinen (0.58 ihmistä keskusteli) tai jos mainosta oli näytetty todella paljon (0.46 ihmistä).
Onko keksusteluilla väliä mainonna vaikutuksiin.eli päätyykö ostamaan tuoteen jonka mainoksesta keskustelee. Ei oikeastaan. Jollain tutkitulla osa-alueella on systemaattista vaikutusta mutta silti todella vähäistä -> uusi tutkimuksen aihe.
Business expectations and advertising expenditures Juliane Lischka, Stephanie Kienzler, Gabrielle Siegert
Abstrakti
Business odotukset ja mainonnan kulut.
Ilman mainontaa ei olisi massa mediaa sellaisena kuin nyt. Mainonnan ja ekonomian suhteesta on laajalti keskusteltu. Ja tukimusten mukaan on niin että mainonta johtaa kuluttamiseen.
Tässä tutkimuksessa on eri toimialojen myyntiä versus markkinointiin käytetty raha. Mitään sääntöä joka toimisi kaikkiin aloihin ei ole. Autot ainoa joissa hyvä myynti johtaa paljon rahan käyttöön mainonnassa. Ruoka myynti laskenut , mutta mainontaan käytetään enemmän rahaa. Kengät mainontaan käytetty vähemmän rahaa mutta myynti on silti noususuuntainen.
Parhaiten pystyy arvioimaan edellisten vuosien perusteella, kunkin alan mallin.
Political brands: Research objects and methods Eva Pujadas
Abstrakti
Polittiset brändit samanlaiset kuin mainonnassa. Ei tarvitse olla itse äänestäjä, mutta kuitenkin brändi vaikuttaa. Sitä ei voi mitata äänien mukaan, sillä kyseessä on mielikuvat ja tunteet.
Uskollisuus, tunteet. Tutkitaan tulkitsemalla uuden viestejä, ja uudella tavalla vanhoja vioestejä.
Polittinen brändi luodaan tv-viihteessä (erilaiset puhe ja reality ohjelmat). Erilaiset sosiaaliset tapahtumat, Internetissä, merkkihenkilöiden ja julkkisten avulla, kansainvälisessä televisiossa (esim Obama), lisäksi jonkinlaisia polittisia pelejä on puhujan kotimaassa. (oli muistaakseni Columbia)
Tarkoitus on siis hänellä tutkia viestejä liittyen poliittiseen brändiin .
- tutkimalla viestien topologiaa, eli missä viestit on.
- Millaisia diskursseja ja millaisessa kontekstissa,
- pelien, tvn ja elokuvien osuutta viesteissä
- ja onko edellisissä jotain yhden mukaisuutta
Strategic planning – Advertising agencies professionalization of service portfolio Tino GK Meitz
Abstrakti
Ihan en ymmärtänyt kun ensin käytiin läpi stretegiaa ja sitten yhtäkkiä puhutaankin kuinka paljon mainostoimistut käyttävät resursseja tutkimukseen. Kuitenkin tutkimuksessa kävi ilmi että 94% tutkituista toimistoista eivät tee tutkimusta, ja loput tekevät.
Sitten he olivat käyneet läpi Effien palkittuja toimistuja ja siitä kävi ilmi että niistä suurin osa panostaa tutkimukseen.
Vähän nyt yksinkertaistin ja pyöristin kulmia, mutta kun ei oikein tahdo pysyä perässä.
lisäilen abstrakteja myöhemmin. Lea kuittaa.