You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 11 Current »

Kokouskutsu 7-10
AIKA KE 31.3. KLO 14.35-16.45
PAIKKA Agricolankuja, neukkari G230
PAIKALLA: Eeva Meltio, Kari Rentola, Mirja Neuvonen, Emma Puikkonen, Jukka-Pekka Naukkarinen

ESITYSLISTA:

3. Esityslistan tarkistaminen

Esityslista hyväksyttiin sellaisenaan

2. Kirjoitusprojektin päätös ja arviointi

Käsikirjoitus on valmis ja Emma on tyytyväinen lopputulokseen. Suurimpana ongelmana prosessissa oli se, etteivät nuoret ryhmäytyneet niin hyvin kuin olisimme voineet toivoa. He olivat hyvin päämäärätietoisia eivätkä juuri jutelleet muista asioista keskenään.

Työkalussa kommentointi tuki hyvin ryhmäytymistä. Ongelmana oli se, että oppimateriaali-linkitys ei toiminut ja rakenteen teko ei onnistunut.

Kari kommentoi, että käsikirjoitus on hyvä, ja aika nykyteatteria. Miltä parta tuntuu on rakenteellisesti samankaltainen teos. Kaikissa osioissa oli kantava idea. Olivat nuoren näköistä tekstiä. Veran kanssa oli eniten vaikeuksia, ja asetelmana se oli kaikkein hurjin.

Arvioinnissa tehtiin ryhmähaastattelu ja Peter teki kaksi yksittäistä haastattelua. Ryhmähaastattelussa tuli esille, että kaivattiin yhteisöllisiä verkkotyökaluja ja että prosessi ei olisi onnistunut ilman livetapaamisia, mutta toisaalta ei myöskään ilman Noodia.

3. Työkalun jatkokehitys

Tarkasteltiin konseptikuvia ja keskusteltiin Noodin jatkokehityksestä: avaussivu, rakenne ja käsikirjoitusversio kokevat suurimpia muutoksia. Kari tarkisti, että peruslogiikka kirjoittamisesta, tehtävienannosta ja tekstien keräämisestä ja järjestämisestä pysyy samana.Todettiin että kyllä - mutta myös hienosäätöä on luvassa.

Mietittiin avaussivun logiikkaa, mihin ja miten kirjoittaja päätyy - edelliseen työtilaan, entä jos kirjoittajalla ei ole vielä projektia / työtilaa?

Jukkis kertoi käytetyn alustan, Symphonyn, ominaisuuksista: kyseessä on isokokoinen järjestelmä, jonka rakenteeseen tutustuminen vie aikaa. Se on kuitenkin tukee nopeaa kehitystyötä, koska sisältää erilaisia sovelluksia joita voi käyttää hyväksi. ALussa menee siis enemmän aikaa tutustumiseen, mutta se palkitaan työn loppupuolella.

Rakenne-osio ja kaikki tekstit- näkymä yhdistetään, niin että rakennetta voi ryhtyä tekemään suoraan tekstitaulukosta.

Käsikirjoitusversioihin lisätään nuppineulatyyppiset kommentit, joiden avulla voi viestiä muutoksista ja pohdinnoista liittyen tiettyyn tekstikohtaan. MIkäli resurssit riittävät, voidaan miettiä mahdollisuutta saada muutokset näkymään esim. punaisella tms. versioissa.

Graafisen suunnittelun suhteen mietittiin aikataulua ja useiden eri yleisilmeiden käyttöä. Tehdäänkö graafinen suunnittelu vasta syksyllä? Tämä liittyy tiedotukseen - elokuussa esitellään myös Noodia. Todettiin, että elokuussa voitaneen käyttää tämänhetkistä ulkoasua. Asiaan palataan vielä, Eeva tarkistaa Saijalta budjettitilanteen graafikon suhteen.

5. Esityksen tuotanto
  • Käsiohjelma

Kun esitys on ilmainen, on myös käsiohjelma ilmainen.  Miten Noodi on näkyvissä käsiohjelmassa? Mirja ja Kari esittivät, että käsiohjelma olisi myös esite Noodista. Esitystiedot muutama aukeama, Noodista ja käsikirjoitusprojektista useampi sivu. Kuvia Noodista, miten projekti on syntynyt, miten prosessi kulki? Mahdollisesti syksyn koulutuksia mukana tietoina?

HKT:n markkinointi pystyy tekemään käsiohjelman, valokuvaus on kysymys. Noodiesite on kuitenkin kätevämpi tehdä hankkeen työnä, ja käsiohjelma syntyy siinä sivussa. Esityksen ja työkalun näköinen esite. Tarvitaan ihminen, joka vastaa käsiohjelmasta - tarvitaan aika paljon tekstejä ja kuvamateriaalia. Esityskuvat täytyy ottaa keväällä. 

Eeva ottaa esitteen vetovastuun, tekstejä voidaan tilata Tiolaisilta, Emmalta, muilta. Taittaja tekisi kesäkuussa perusluonnoksen, joka mahdollisten Noodimuutosten osalta päivitettäisiin elokuussa.

  • Tiistaina 24.8. tiedotustilaisuus, HKT järjestää.

Metropolian yms. osalta pitäisi tietää kutsuvieraspaikkojen määrä.

  • Ensi-ilta-bileet

Perjantaina kuohuviinit (HKT hoitanee) ja pieni tilaisuus aikarajalla -  Pasilassa kirjoittajat ja Tiolaiset, mahdolliset sidosryhmäihmiset. Noodin esittely jatkuu. Halutessaan työryhmä voi miettiä lauantain juhlia omin voimin.

  • Markkinointi ja kohderyhmä

Esityksen kohderyhmä: nuoret, nuoret opiskelijat. Noodin esittelyn kohderyhmä: taidekasvattajat, olennaiset byrokraatit, nuorten harrastajaryhmät, Noodin potentiaaliset käyttäjät (kutsuvieraat). Medioksen puitteissa kiinnostuneet (taideteknisten sovellusten suhteen kiinnostuneita?). Kutsuvierasjoukko mietittävä operatiivisessa.

  • Esityksen taltiointi

Kevään esitys ottaa nauhalle Heikki Suomi. Sen avulla palautetaan syksyn esitys mieleen. HKT: lla on tapana taltioida yhdellä kameralla arkistointia varten. Pitäisikö ottaa leikattu, usealla kameralla toteutettu juttu? Keskustellaan operatiivisessa ja Metropoliassa, halutaanko toteuttaa. Tekijänoikeudet pitää selvittää. Still-kuvat pitänee ottaa jo keväällä.

6.Työkaluun liittyvien koulutusten, tilaisuuksien, messujen yms. ensimmäinen kartoitus
  • ks. Tapahtumat
  • lista erilaisista kohderyhmistä ja yhteistyökumppaneista

esim. Espoon opettajien koulutuspäivät

Opettajille, jotka opettavat lapsia ja nuoria (HKT:n tiloissa)

Sanataideopettajien verkkokurssi

Nuoren voiman liitto

Ylös- seminaari

7. Muut esille tulevat asiat

8. Seuraava kokous

12.4. klo 11.30, maisemaluokka H151

  • No labels
You must log in to comment.