You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 45 Next »

Vuoden ensimmäisen uutiskirjeen aiheina:

  • Liikkuvaa arkea muotoillaan Vantaan Designikkunassa 28.2.-4.3.2012
  • Malmin Yhteiset asemat -kehitystyön tähänastisia hedelmiä
  • Tulevat tapahtumat

Lue kirje kokonaisuudessaan

Lummetiellä järjestetään avoimien ovien päivä designpääkaupunkiviikonlopun perjantaina 3.2. klo 10-18. Päivän aikana voi tutustua mm. Liikkuvan Arjen Design- ja HSPACE-projektien työskentelyyn sekä muotoilun, vaatetusalan, viestinnän ja konservoinnin opiskelijoiden töistä koottuun näyttelyyn sekä yksikössä tarjottavaan opetukseen.

Tervetuloa Tikkurilaan!

Metropolia ammattikorkeakoulun Paras opetus - teemavuoden viestikapula luovutettiin eilen kulttuurin ja luovan alan klusterille Tikkurilan Lummetien toimipisteessä. Viestin otti vastaan johtaja Tuire Ranta-Meyer. Tuojana oli Jaana Holvikivi TiVi-klusterista.

Samassa tilaisuudessa Metropolian henkilökuntaa oli paikalla keskustelemassa laaja-alaisesti muun muassa työelämäyhteyksien kehittämisestä. Hankkeet jakoivat tietoa koko klusterille suunnatuista toimistaan; Tuomas Korkalainen Reititin-hankkeesta kertoi opinnäytetyön uudesta, avoimesta toteutusympäristöstä ja Milla Laasonen Vyyhti-hankkeesta koko klusterin opiskelijoille suunnatuista luovan alan yrittäjyysteemaisista ja oman osaamisen tuotteistamiseen kannustavista opinnoista.

Reititin ja Vyyhti ovat läsnä myös ensi keskiviikkona 24.1.2012 Hämeentie 161:ssä järjestettävässä kuhinatilaisuudessa.

Liikkuvan Arjen Design esittäytyy Kauppalehden välissä julkaistussa Metropolian Energisoiva kumppani -liitteessä. Tänään ilmestyneen liitteen sisältönä ovat mm. Metropolian World Design Capital -hankkeet ja työelämän kanssa tehty yhteistyö. Tutustu LAD-artikkkeliin (s 4) ja muuhun liitteen sisältöön täällä.

Tervetuloa tutustumaan muotoilun opiskelijoiden konsepteihin Malmin asema ympäristön parantamiseksi torstaina 15.12.2011 klo 18-20. Tilaisuus pidetään Suomen ympäristöopisto Syklin tiloissa (Kauppatie 8B, 4. krs). Illan aikana kerätään myös ympäristön asukkaiden, asemalla liikkuvien sekä viranomaisten ja VR:n ehdotuksia ja mielipiteitä, miten asemanseutua tulisi kehittää. Tule siis kertomaan mielipiteesi ja antamaan palautetta opiskelijoiden laatimista suunnitelmista!

Ilmoittautumiset ma 12.12. mennessä osoitteeseen pauli.vennervirta(ät)sykli.fi

Syklin koordinoima Yhteiset asemat on osa Liikkuvan Arjen Design -projektin ja kehittää Helsingin ja Malmin asemien ympäristöjä esteettömämmiksi, viihtyisämmiksi ja turvallisemmiksi muotoilun ja taiteen keinoin.

Kolme tärkeää kumppanuustapaamista Hämeentiellä
 
Nyt päättyvän ja edellisen viikon aikana on Hämeentien Tavi-talossamme järjestetty kolme tapaamista, jotka kaikki ovat olleet merkityksellisiä T&K.-työmme strategisten valintojen ja kumppanuusverkostojen kannalta. On ollut mukava huomata, että meidän toiminnastamme ollaan kiinnostuneita ja kumppanit ovat oma-aloitteisesti pyytäneet saada kokoontua täällä. Olemme mielellämme toivottaneet heidät tervetulleiski.
 

PKS-kehittäjät

Pääkaupunkiseudun seudullisten projektien vetäjät tapasivat auditoriossamme keskiviikkona 29.10. Tilaisuuden oli kutsunut kokoon pääkaupunkiseudun seudullisia hankkeita koordinoiva ryhmä ja PKS valmistelusihteeristö, jonka puheejohtaja Anja Vallittu avasi tilaisuude. Anja Valittun puheenvuorosta tuli esille, että PKS:n strategiassa keskeisellä sijalla ovat muun muassa monikulttuurisuus ja syrjäytymisen ehkäisy. Näihin vastataan lähiöohjelmalla ja rajoja ylittävällä palvelujen kehittämisellä. Seutukehittäjiä edustanut Culminatumin Kimmo Heinonen kertoi, että Culminatum valmistelee parhaillaan metropolialueen elinkeinostrategiaa, joka valmistuu ensi vuoden alkupuolella. Painopisteitä ovat muun muassa huipputason koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen, hyvä elinympäristö, käyttäjälähtöiset innovaatiot ja kansainvälisyys. Tilaisuuden jälkipuolisko oli varattu vuorovaikutteiseen työskentelyy, jonka vaihdettiin hyviä käytöntlöjä ja otettiin opiksi. Löytyi myös uusia yhteistyömuotoja hankkeiden ja seutukehittäjien välillä.

Living Lab-toimijat

Käyttäjälähtöiset innovaatiot ovat päivän kuuma sana ja Living Lab on konsepti, jonka mahdollistaa käyttäjien osallistumisen tuotteen ja palvelun kehitysprosessiin entistä intensiivisemmin.

Metropoliasta oli hyvä ja monipuolinen edustus paikalla: muotoilusta koulutuspäällikkö Päivi Fredriksson ja opettaja Mika Ihanus, digitaalisesta viestinnästä yliopettaja Pauli Laina ja Juhana Kokkonen, esittävästä taiteesta koulutusohjelmavastaava Siri Kolu ja lehtori Petri Pullinen. Tilaisuuden aikana tuli esille, että Living Lab konseptin jatkokehityksen kannalta   

 


 


Tervetuloa Kult / Kulttuurin ja luovan alan klusterin tutkimus- ja kehitystoiminnan wikiin. Käytämme tätä wikiä toimintamme suunnitteluun ja organisoimiseen. Kaikki halukkaat voivat osallistua wikin ja toiminnan kehittämiseen.








Seuraava T&K-tiimin tapaaminen 11. marraskuuta 2008 klo 9 - 11. Tapaamme Pop/Jazzin tiloissa Arabiankatu 12 ja  3. kerroksen kokoushuone. Näkemisiin!


















  • No labels
You must log in to comment.