View Source
Tapasimme tänään Foogan kehitystiimin kanssa. Tarkoitus olisi saada demottavissa oleva editori-kokonaisuus valmiiksi tämän kevään aikana. Suurin ongelma tämän saavuttamiseksi on tällä hetkellä editorin käyttöliittymän toiminnallisuuden koodaus, joka on vielä vaiheessa. Tätä varten yritämme nähdä mahdollisimman pian ja katsoa, mitkä ovat kriittiset ongelmat. Samalla sovitaan kehitysvaiheiden kevään aikataulusta.
edu.parvi-hankkeen yhteydessä tuotetaan Wikiopistoon ilmainen ja kaikille tarkoitettu kevyen mediatuotannon opas. Ensimmäinen tiivis versio on nyt julkaistu Wikiopistossa: Kevyen mediatuotannon opas. Tarkoituksena on se, että opasta syvennetään ja parannellaan kumulatiivisesti. Myös tähän työhön ovat kaikki tervetulleita!
Tällä viikolla oli samaan aikaan kaksi AMP-hankkeen testituotantoa, joista toinen oli Slush Helsinki -tapahtuman live-online-videolähetyksen tuottaminen ja toinen oli Tallinnassa pidetty työpaja. Molemmat onnistuivat hyvin ja Tallinnan tekemisistä onkin jo tänne kirjoitettu alustavia huomioita (ks. täältä ja täältä).
Tapasimme tänään muutaman Tallinnaan mukaan lähtevän opiskelijan kanssa ja speksasimme testituotantotyöpajan tavoitteita ja lähtökohtia. Sovimme, että mikrocase testituotannon yksi lähtökohta voisi olla tiedon visualisoinnin painottaminen ja se, että pyrimme tekemään still-visualisoinnit paikanpäällä käsin piirtällä ja skannaamalla. Tämä antaa lopullisille videoille orgaanisen ja esteettisesti (toivottavasti) miellyttävän loppusilauksen. Oletettavaa on myös, että tämä toimintamalli voisi nopeuttaa visualisointien tekoa ja antavan lisää tilaa itse tuotannon sisältöjen pohtimiseen.
Kartoitimme myös mukaan otettavaa kalustoa.
Saimme tänään tapaamisessa hommia paljon eteenpäin. Mukaan tuotantoon tulee jengiä myös Metropolian ulkopuolelta, mikä on tietysti enemmän kuin mahtavaa. Näyttäisi siltä, että tuotannossa pyrittäisiin enemmän pro-tuotantoo hyvänlaatuisine streameineen ja esivalmisteltuine media puppets -sisältöineen.
Täällä tapaamisen memo.
edu.parvi-projektin testituotanto saatiin päätökseen jo muutama viikko sitten. Viime viikolla analysoimme tuotantoa opiskelijoiden kanssa ja selvittelimme konseptin heikkoja kohtia sekä parannusmahdollisuuksia. Tällaisia huomioita ja asioita nousi esiin. Opiskelijat aloittavat nyt konseptin kirjoittamistyön ja kuun loppupuolella on tarkoitus käydä sitä yhdessä läpi.
Omasta näkökulmastani tuotannossa nousi erittäin kiinnostavia asioita. Olisi myös kiinnostavaa analysoida opiskelijoiden oppimiskokemusta, sillä ainakin tuotannon purkutilaisuudessa tuntui siltä, että vaikka kaikki keskustelimme konseptoinin keskeisistä aiheista, samat aiheet tai huomiot eivät tuntuneet opiskelijoista keskeisiltä oman oppimisen kannalta. Tämä on mielestäni kiinnostava yksityiskohta, jota voisi pohtia enemmän (jos vain aikaa jää).
Tänään aloitimme edu.parvi-testituotannon tuotantoprosessin läpikäymisellä. Opiskelijat lähtivät kaupungille tekemään kokeilutuotannon aidoissa olosuhteissa.
Huomenna olisi tarkoitus aloittaa tuotanto usealla eri ryhmällä. Tapaamme Hattutehtaalla tiistaina klo 12. Tulkaa kaikki sinne! Tulevat tuotannot löytyvät osoitteesta http://mediaparvi.blogspot.com/
Edu.parvi hankkeen Lokaviikkoihin liittyvä Mediaparvi -projekti alkaa ensi viikolla. Tämän päivän (la 11.10.) Hesarissa on sivulla D10 infoa lokaviikkojen tapahtumista. Mediaparvi -projektissa ketterät, mobiilit toimitusryhmät tallentavat Lokaviikkojen tapahtumia verkkoon julkaistaviksi.
Teemme yhteistyötä Floobsin kanssa Slush Helsinki-seminaarin/tapahtuman livevideostreaming-kokeilussa. Tapahtuma on 24.11.2008 ja siihen on tarkoitus ottaa muutamia opiskelijoita konseptoimaan ja tuottamaan kokeilu.
Olen myös sopinut erään YAMK-opiskelijan kanssa etäseminaarikehitystyöstä, jossa tutkitaan etäläsnäoloa kokous- ja opetuskäytössä. Uusi tulokulma on tässä on se, että näkökulma keskittyy sellaisiin tilanteisiin, joissa suuri osa tapahtumaan osallistuvista ihmisistä on fyysisesti samassa tilassa. Tässä kehitystyössä haetaan siten parhaita käytäntöjä tällaisen moninapaisen toiminnan järjestämiseen ja etä-läsnä-tilanteessa toimimiseen.
Näimme konseptiporukan kanssa Arabianrannassa. Kävimme läpi tuotantoflowta ja erilaisia teknisiä ratkaisuja. Ensi viikon maanantaina olisi tarkoitus kokeilla koko tuotantoprosessi Hattutehtaalla oikeilla välineillä ja palveluilla. Tapaamisesta tarkemmin täällä.
VIDEOS-hanke on vuonna 2006 käynnistynyt t&k-hanke.
Mikä on VIDEOS?
Syksyn 2008 toiminnan hahmottelua