WordPress -kikkoja:

 

Opettelen tässä tekstissä asentamaan vimpaimia WordPressiin. Tehtävään tarjottiin kolmea opaskirjaa.

 

Kirjoista opiskelun ongelma:

 

olen huomannut, että minun on miltei mahdoton opiskella entuudestaan tuntemattomia asioita kirjoista. Oli kyse sitten kieliopinnoista, matematiikasta, ohjelmoinnista tai koodaamisesta, täysin vieraiden tietorakenteiden lukeminen kirjoista on ajanhukkaa. Minulla ei ole mitään tarttumakohtaa tietoon.

Tästä syystä hylkäsin kaksi teosta: ”Build Your Own Wicked Wordpress Themes” ja ”The WordPress Anthology”. Ne olivat järkälemäisiä, silmälle ikävästi taitettuja ja aivan liian laajoja kokonaisuuksia, jotta kaltaiseni WordPress -ummikko voisi niistä mitään kostua. Ne palvelevat paremmin olemassa olevan osaamisen syventämistä. Olisi myös lukijan kannalta miellyttävää, jos teksti taitettaisiin siten, että sitä voi lukea päätään kääntämättä.

 

Mutta palataan olennaiseen.

 

Aloittelijalle tieto täytyy tarjoilla pienissä, helposti pureskeltavissa palasissa. Vaikka http://codex.wordpress.org/WordPress_Lessons -sivuston tarjoamat ohjeet eivät ole kovinkaan selkeitä, ovat ne huomattavasti mielekkäämpiä, kuin kahlata perinteistä mammuttikirjaa läpi.

 

Yritin löytää jotakin tarttumapintaa ohjeista, mutta yksittäiset asiat tuntuivat käsittämättömiltä, sillä minulla ei ollut kokonaiskuvaa WordPressistä. Päätin siis asentaa WordPressin yllä olevien ohjeiden avulla.

 

En keskity WordPressin asentamiseen, sillä Johanna Savinen on tehnyt siihen erinomaiset ohjeet: https://wiki.metropolia.fi/display/digimedia/WordPress+asennusohjeet . Valitettavasti itse en kyennyt ohjeilla asentamaan, johtuen varmaan uuden version muutoksista. Asennus oli niinkin helppoa, kuin zipin purku omalla koneella, ja koko roskan asennus kohteeseen shell.metropolia.fi. Itse käytin Win SCP:tä asennukseen.

 

Sitten, ilman mitään säätöä, ajettiin installaatio, joka johdatti kivasti läpin tarvittavien muutosten. Wp-config.php piti luoda erikseen, ja lähettää shelliin, mutta mutten homma meni helposti läpi.

 

Sitten kolme näppärää kikkaa

 

  1. vaikuttaisi siltä, että Headerin määrittäminen on samanlaista touhua, kuin normi css. -jutut toimisivat. Kaikki tyylit sijaitsevat kohteessa style.css, joten sitä muokkaamalla muokataan sitten muitakin tyylejä.

  2. Favicon on tärkeä asia. Se tekee sivusta uniikin. Tee favicon, ja seuraa näitä ohjeita:

    1. Go to your WordPress Administration Panel.

    2. Click on Appearance.

    3. Click on Theme Editor.

    4. Select the file called Header or header.php to edit the file.

    5. Search for the line of code that begins with <link rel="shortcut icon" and ends with /favicon.ico" />. Overwrite it, if it exists, or add the following code below the <head> HTML tag.

    <link rel="shortcut icon" href="<?php echo get_stylesheet_directory_uri(); ?>/favicon.ico" />

 

  1. laiskalle ihmiselle valmiit teemat ovat kiva juttu. Ne voidaan asentaa näin:

     

    Adding New Themes using the Administration Panels

You can download Themes directly to your blog by using the Add New Themes option in the Appearance sub-menu.

  1. Log in to the WordPress Administration Panels.

  2. Select the Appearance panel, then Themes.

  3. Select Install Themes.

  4. Use the sub-menu or the Search or Filter options to locate a Theme you would like to use.

  5. Click on the Preview link to preview the Theme or the Install link to upload the Theme to your blog.

  6. Use the Upload link in the top sub-menu to upload a zipped copy of a Theme that you have previously downloaded to your machine.

  • No labels
You must log in to comment.