Blog

FLOSS Manuals -wikin lokalisointi valmis

FLOSS Manuals -wikin suomenkielinen lokalisaatio on saatu valmiiksi. Ensimmäiset käyttöoppaiden suomennokset on laitettu wikiin ja niiden muokkaus voi alkaa. Ensimmäisiä julkaistavia käyttöoppaita ovat Kinon ja Audacityn käyttöoppaat. Seuraavaksi vuorossa ovat Linuxin komentorivin käyttöopas ja Inkscapen käyttöopas.

Seuraavaksi FLOSS Manuals osallistuu Assembly Summer 2009 -tapahtumaan, joka on projektin ensimmäinen julkinen näyttäytyminen. Projekti siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen, jossa järjestetään käyttöoppaiden pohjalta työpajoja ja etsitään wikiin lukijoita, kirjoittajia ja kääntäjiä.

The translation of the guide is now done and you can find the guidebook and a PowerPoint -presentation about the digitale-method behind Digitarina-link. Some of the digitale-videos are also in English. If you are interested in the method or would like to participate in a workshop (training of trainers) please contact Saija Heinonen.

Aurinkoista kesää ja kesälomaa kaikille nykyisille ja tuleville yhteistyökumppaneille!

Osa projektihenkilöstöstä on kuitenkin töissä melkein koko kesän, joten olemme tavoitettavissa myös kesän aikana. Pidemmät poissaolot löytyy Lomakalenteristamme.

FLOSS Manuals Assembly-tapahtumassa

Medios-projekti esittelee avoimen lähdekoodin FLOSS Manuals -käyttöoppaita Assembly Summer '09 -tapahtumassa 6.-9.8.2009.

FLOSS Manualsin kääntäminen aloitettu

Medios lisää avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käytettävyyttä suomentamalla FLOSS Manuals -verkkosivuston. 

Sivustolla on käyttöoppaita erilaisia avoimen lähdekoodin ohjelmia varten. Avoimen lähdekoodin ohjelmien käyttöä pyritään myös lisäämään työpajojen avulla. Medios-projektissa keskitytään varsinkin mediatuotannon ohjelmiin.

Ensimmäiseksi suomennettavaksi käyttöoppaaksi on valittu äänieditori Audacityn käyttöopas.

Suomenkielinen FLOSS Manuals -verkkosivu avataan kesäkuun aikana. 

Digitarinat A-tuubissa

Projektin aikana valmistuneet digitarinat leviävät kuin... saippuakuplat tuulen mukana! Nyt videoita voi tarkastella myös YLE:n A-tuubin verkkosivuilla http://atuubi.yle.fi/digitarinoita sekä perjantaina 29.5. nähtävässä tv-lähetyksessä (kl.19.50). Jatkossa digitarinoita voi lisäillä A-tuubin sivuille sitä mukaa kun niitä valmistuu jos tekijä antaa tähän luvan.

Sivuiltamme löytyy nyt myös av-muotoiset (paitsi animaatio on pelkkä v) esittelyt sekä digitarina-menetelmästä että käsikirjoitustyökalun perusideasta. Digitarina-esittely löytyy Digitarina-otsikkoa klikkaamalla, "sekalainen materiaali" -kohdasta. Käsisanimaatio vastaavasti käsikirjoitustyökalu-otsikon takaa "muu materiaali" -otsikon alta. Tervetuloa tutustumaan!

Tässä linkki Tarmo Toikkasen esitykseen julkkareissa. Kiitos vielä Tarmolle hyvästä puheesta ja osaprojektien tarpeiden huomioimisesta!

http://www.slideshare.net/tarmot/medios-ja-sosiaalisen-median-mahdollisuudet

Projektin julkistamistilaisuuden juhlapuhuja on vaihtunut: Tuija Aallon ollessa estynyt tulemaan paikalle kuullaan tilaisuudessa Tarmo Toikkasen puhe. Toikkanen on Sosiaalinen media opetuksessa -kirjan kirjoittaja.

Ohjausryhmän kokous

Medios piti ensimmäisen ohjausryhmän kokouksensa tiistaina 28.4. Paikalla oli 11 ryhmän jäsentä sekä valvoja. Projekti on nyt saatu esiteltyä ja jäsenet "sisäänajettua" toimintaan. Seuraava kokous syyskuussa.

Ruotsalainen Karl Malbert antoi projektimme digitarinoille luvan käyttää hänen musiikkiklippejään! Klipit löytyvät verkosta sivulta http://www.multimedia.skolverket.se/Arkiv/Musik/. Näitä voi nyt siis ladata huoletta digitarinoiden tunnelmamusiikiksi kunhan muistaa laittaa lopputeksteihin Musiikki: Karl Malbert sekä sivun linkki.
Heillä on itselläänkin menossa vastaavantyyppinen projekti Ruotsissa, "so I see no reason for not letting digitale-makers have the same opportunity. Good luck with your work!"

Tämänpäiväisten keskustelun pohjalta päätettiin yhteistyöstä; ne, jotka suostuvat digitarinoidensa julkaisemiseen verkossa/tv:ssä, saavat videonsa A-tuubin sivulle ja mahdollisesti tv-koosteeseen. Toiminta aloitetaan siten, että tämän kevään aikana julkaistaan ensimmäiset digitarinat A-tuubin verkkosivuilla mainoksen kera (ilmoitus että uusi kategoria on syntynyt, esittely digitarinoista ja linkki Medioksen sivuille). Tämän jälkeen digitarinoita voi lisäillä sivuille sitä mukaa kun julkaistavaa materiaalia valmistuu. Medioksen sivuille tulee myöskin linkki A-tuubiin.

Uudeksi dramaturgi-opettajaksi käsistyökalu-osaprojektiin on valittu Emma Puikkonen. Emmasta lisää omassa esittelyssä kohdassa "yhteystiedot".

Tämän kevään koulutuspäivä on 22.4. ja ilmoittautuminen viimeistään 19.4.

http://www.laaninhallitus.fi/lh/etela/bulletin.nsf/PFEDBD/47DB3EE2E1D9EF2DC22575750029983E?opendocument

Uudeksi projektituottajaksi on valittu Eeva Meltio. Hän toimii linkkinä Helsingin Kaupunginteatterin ja Metropolian välillä ja vastaa käsikirjoitustyökaluun liittyvistä hallinnollisista asioista ja koordinoi osaprojektin etenemistä. Esittely Eevasta kohdassa "yhteystiedot".