You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 11 Next »

Tuloksista raportointi julkaisuina

Hankkeen aikana tuotetaan raporttien muotoon eri aineistojen pohjalta rakentuvaa tapahtumatuotannon tulevaisuuskuvaa (tapahtumien, liitännäisklusterien ja tuottajien näkökulmat), tulevaisuuden ennakoinnin menetelmällisiä näkökulmia (perinteiset lomakkeet ja haastattelut contra signaaliwiki ja av-skenarointi) sekä projektiprosessin (wiki ja arviointi) näkökulmia.

Tavoitteena on tuottaa julkaisuja seuraavista aihealueista:

Tavoitteena on tuottaa julkaisuja seuraavista aihealueista:

  1. Tapahtumatuotanto verkkojen ja klusterien kokoajana
  2. Viiden toimijajoukon näkemyksiä tapahtumatuotannosta vuonna 2020
  3. Taku ry:n jäsenistön näkemyksiä tapahtumatuotannosta vuonna 2020
  4. Signaaliwiki tiedon keruun välineenä, tuottajatulevaisuus nuorien kulttuurituottaja (AMK) opiskelijoiden arvioimana
  5. Asiantuntijapohjainen skenaariotyöskentely: tapahtuma 2020 käsikirjoitusprosessi ja -tulevaisuuskuvat
  6. Ennakkoinnin menetelmiä ja kokeiluja kriittinen arviointi 
  7. Suosituksia, ideoita ja haaveita koulutussuunnittelutyön tueksi
  8. Wiki avoimen hankehallinnon välineenä

JOKAISELLA JULKAISULLA ON OMA TYÖSTÖALUEENSA. WiKi AVOIMUUTEMME PERIAATTEESTA POIKETEN SINNE PÄÄSEE KUTIENKIN VAIN TUTKIJAKLUBIN JÄSENET. POIKKEAMAN SYY ON LUOTTAMUKSELLISET HAASTATTELUJEN RAAKADATAT JA MUU "EI SUURELLE YLEISÖLLE" TARTKOITETTU RAAKADATA.

Tapahtumatuotanto verkkojen ja klusterien kokoajana

* Tutkimusosiossa paikannetaan tapahtumatuotannon ympärille rakentuvia toimijaverkostoja viiden esimerkkitapauksen kautta. Esimerkkitapaukset ovat Kaustinen Fold Music Festival, Maailma kylässä, Live Nation ja Madonnan konsertti Helsingissä, Savonlinnan oopperajuhlat sekä PixeliÄhky. Primaariaineisto muodostuu kyseisten tapahtumien avainhenkilöiden haastatteluista. Haastatteluissa on paikannettu tapahtuman ympärillä toimivaa verkostoa ja haastateltavien näkemyksiä verkoston tulevaisuudesta.

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

Viiden toimijajoukon näkemyksiä tapahtumatuotanosta vuonna 2020

* Esimerkkitapausten pohjalta valitaan viisi keskeistä toimijatahoa tai -klusteria, joiden kautta tarkastellaan tapahtumatuotannon tulevaisuuden kehityssuuntia. Marraskuussa 2009 näiksi toimijahoiksi alkoi hahmottua tutkimuksen edellisen syklin aineiston pohjalta matkailuala, kävijät ja osallistumisen muodot, rahoittajaklusteri, vapaaehtoistyöntekijät sekä hankkeen päämäärät huomioon ottaen koulutusklusteri. Primaariaineisto on haastattelut.

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

Taku ry:n jäsenistön näkemyksiä tapahtumatuotannosta vuonna 2020

* Vuoden 2010 aikana kerätään sähköisen kyselylomakkeen avulla Taku ry:n jäseniltä näkemyksiä tapahtumatuotannon tulevaisuudesta. Jäsenistössä on noin 2600 alan ammattilaista tai ammattilaiseksi opiskelevaa, jotka edustavat julkista, yksityistä, kolmatta ja ns. vapaata freelace-sektoria.

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

SignaaliWiki: Tuottajatulevaisuus nuorien kulttuurituottaja (AMK) opiskelijoiden arvioimana

* Tutkimusosio keskittyy kokoaamaan SignaaliWikin kautta kerättyjä tulevaisuusignaaleja ja arvioimaan niitä tapahtumatuotannon tulevaisuuden näkökulmasta.

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

Asiantuntijapohjainen skenaariotyöskentely: tapahtuma 2020 käsikirjoitusprosessi ja -tulevaisuuskuvat

* Hankkeessa keskitytään vuonna 2011 rakentamaan tulevaisuustyöpajoissa kehyskertomukseen pohjautuvia tulevaisuuden käsikirjoituksia, joista osa saatetaan myös audiovisuaaliseen muotoon esim. digi tails -menetelmällä. Työpajoissa on tarkoitus törmäyttää klusterilähtöisesti toimijoita. Mukana on tuottajien ohella siis myös muita tapahtumatuotannon kanalta olennaisia tuotantojen kumppaneita, rahoittajia, alihankkijoita ja sidosryhmiä.

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

Ennakkoinnin menetelmiä ja kokeiluja kriittinen arviointi 

* Hankkeessa käytetään monipuolisesti erilaisia ennakointimenetelmiä: määrällistä lomakekyselyä, haastatteluja sekä myös wiki-ympäristöön rakennettua signaalin keräämisen alustaa sekä tulevaisuuskäsikirjoitukseen tähtääviä työpajoja ja digi tails -mentelmää erilaisten skenaarioiden tiivistämisessä. Tässä julkaisussa pohditaan aineisto- ja menetelmätriangulaation roolia ennakointiprosessissamme. Hankkeessamme toimintatapana on eri tahoja edustava tutkijaryhmä, jonka toiminann tuloksena syntyy myös tutkijatriangulaatiota, jonka etuja ja haittoja pohditaan niinikää tässä julkaisussa. 

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

Suosituksia, ideoita ja haaveita koulutussuunnittelutyön tueksi

* Hanke tähtää tuottamaan tietoa kotimaisen Kulttuurituottaja (AMK) koulutuksen kehittämisen tueksi. Tämä julkaisuosio vie ennakoinnin pohjalta syntyneitä impulsseja ja skenaarioita eteenpäin keskittymällä erilaisten tulevaisuuskuvien kautta rakentuviin osaamistarpeisiin.

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

Wiki avoimen hankehallinnon välineenä

* Hankkeessa on pyritty avoiman wiki-ympäristön myötä avoimeen hankehallintoon ja tiedon kollektiiviseen tuotantoon. Artikkelissa pohditaan avoimen ympäristön soveltuvuutta hanketoiminnan hallinnossa, raportoinnissa ja tiedon tuotannossa ja levittämisessä.

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)

Projekti arviointiraportit

* Aloitusvaiheen arviointi (keväällä 2010)
* Välivaiheen arviointi (keväällä 2011)
* Loppuarviointi (keväällä 2012)

* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)


  • No labels
You must log in to comment.