You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 21 Next »

Ensin esitellään moderaattori Alexandra, joka kertoo että esityksissä keskustellaan asioista jotka ovat olemassa nyt, jotka tapahtuvat nyt. Ei siis keskitytä tulevaisuuteen. Hän kertoo lyhyesti mistä tullaan keskustelemaan (mm. ideoista ja siitä miten niitä toteutetaan)

Touching images as the next way of personal publishing

>>Ulla Maaria Engeström

Yleinen ongelma verkossa on se, miten saada ihmiset vierailemaan sivuillasi? Kuinka saada heidät klikkaamaan ja kiinnostumaan ja viettämään sen jälkeen aikaa sivuillasi.

ThinkLink on on sovellus joka mahdollistaa äänen ja tekstin lisäämisen kuviin. Ulla kertoo että interaktiiviset kuvat ovat tulleet jäädäkseen. Seuraavaksi esimerkkejä:

- Onnittelu ja muut kortit,

- Tavaroiden esittely

- Muoti/asukuvat

- reseptejä

- kasvien nimien tagaaminen puutarhakuvissa

thinklinkin voi linkitää eim. facebookiin, twitteriin ja blogeihin. Pystyt siis helposti herättämään kuvasi henkiin. Sovellus sopeltuu myös erinomaisesti opetustarkoituksiin!

Kosketus on uusi klikkaus. Kosketusmäärien perusteella saadaan tärkeää tietoa. Thinklink säästää sekä aikaa että rahaa myös suurissa produktioissa, koska kuvien luominen on hyvn helppoa.

Yhteenvetona Ulla kertoo, että Thinklink toimii eräänlaisena kerroksena fyysisen ja digitaalisen mailman välillä.

Lpuksi Ulla kertoo vielä, että varsinkin käyntikortteja on haluttu viime aikoina muuttaa interaktiiviseksi.

Using 3D printing to create consumer-facing goods: a show&tell from MakieLab

>>Alice Taylor

Makielab erikoistuu 3D printattuihin leluihin ja peleihin, kertoo Alice Taylor. Hän esittelee kaksi häntä inspiroinutta kirjaa; makers (cory doctorow) ja the real toy story (eric clark).

Taylor alkoi tutkia fyysisten lelujen/hamojen ja digitaalisten asioiden yhdistämistä. Hän kertoo että Fingerprint -niminen yritys printtaa Wow- hahmoja pieniksi patsaiksi. He olivat ensimmäisiä lajissaan. Taylor halusi kuitenkin mennä patsaita pidemmälle, nukkeihin.

Seuraavaksi Taylor näyttää pinkin BArbie -hyllyn eräässä lelukaupassa ja toteaa, että kaikki tyttöjen lelut näyttävät kaikki samalta. Hän haluaisi action nuken (taipuvat plovet ja kyynärpäät) Nukkejen tekeminen on hyvin vaikeaa ja työlästä, siinä on niin monta vaihetta muoteista tuotantoon. 3D  printtaus tekee asioista yksinkertaista, se poistaa monta perinteistä tuotantovaihetta.

3D printtaus on vielä sen verran uutta, että kaikki uusi keksitään kokeilemisen ja virheiden kautta. Perusnukkemallin tekeminen on suht yksinkertaista, mutta jo haluaa saada sen eri asentoihin se onkin jo paljon haastavampi juttu, mutta ei mahdotonta. Vaateiden tekeminen on hyvin helppoa.

Kaikki Makilabin tekemät nuket ovat ikäänkuin pieniä robottojeja, joita voi vapaasti muokata eli hackata.

Mitä tarvitaan:

Värillistä muovia

Biohajoavaa muovia

Paremman resoluution

Nopeamman printtaus nopeuden

Halvempia materiaaleja.

The Real World Just Got Better

>>Andy Hobsbawm

EVRYTHNGiä kiinostaa ihmisten ja asioiden yhdistäminen. Hobsbawm esittelee sovelluksen, joka mahdollistaa auton tietojen esittämisen netissä. Autolle, elottomalle asialle, siis tavallaan luodaan oma profiili nettiin.

Nykyään suuri osa ihmisistä ovat koko ajan yhteydessä toisinsa älypuhelimien takia. Ja nyt myös tavaroihin voidaan olla yhteydessä jatkuvasti.

EVRYTHNG: "Think of a Facebook for thinkg - individual things with unique digital profiles, like we have, to update, share and add to.."

Esimerkki:

Kun ostat kitaran voit yhdistää sen nettiverkostoosi, jonka kautta siellä on oma profiili, jonka kautta löydät helposti perustietoja kitarasta sekä tietoa mahdollisista how-to -ohjeista ja päivityksistä.

Halutaan luoda suhde käyttäjän ja tuotteen välille ja sitä kautta myös yhteys brändiin. EVRYTHNG haluaa luoda tavaroille uuden ulottuvuuden, jota ei näe heti tavarasta ulkoapäin ("there is more than meets the eye")

Lopuksi Hobsbawm toteaa, että jos luulitte että nyt ollaan todella paljon "yhteydessä", niin odottakaa vaan kun tavarat heräävät henkiin!

--------------------------------

Seuraavaksi lavalle hyppääkin yllätyspuhuja Lisa, joka puhuu lisää "internet of thingsistä" ja 3Dprinttauksesta. Sen nimi on hieman harhaanjohtava. 3Dprintteriin voi periaatteesa laittaa mitä tahansa sulvaa materiaalia. Printtaus perustuu kerroksiin ja ohuisiin slideihin (en nyt saa suomalaista sanaa päähäni) 3Dprinttausta voi käyttää sekä valtaviin rakennelmiin että pienen pieniin esineisiin. Lisa kertoo, että 3Dprinttaus soveltuu erinomaisesti tavaroiden kustomointiin (esimerkkinä nimikoidut kalvosinapit) 3Dprinttauksen laatu jopa haastaa taitavat koruntekijät.

Lisa kertoo seuraaavaksi mitä hänen yrityksensä tekee, mutta ei kero yrityksen nimeä ja puhuu niin nopeasti, että en pysy mukana, koska aihe ei kuitenkaan ole kaikista tutuin. 

Lisan yritys on luonut ohjelman jolla pystyy luomaan 3Dprinttausvalmiitta malleja. Suunnittelija sitten lataa mallinsa sivustolle, jossa muut käyttäjät/ostajat pystyvät vielä itse muokkaaamaan mallia mieleisekseen ennen kuin se lähetetää koodattavaksi. Tarkoituksena on tarjota high-end tuotteita.

Tulevaisuudessa tullaan luomaan yhä enemmän käyttäjän kehoon mukautuvia vaatteita/kenkiä. Esimerkkinä kustomoidut pohjalliset korkokenkiin, jotka on luotu mahdollisimman mukaviksi, mittaamalla esimerkiksi sitä miten käyttäjä kävelee (miten laskee jalan painon jne)

Ihmiset haluavat olla enemmän yhteydessä omistamiinsa asioihin, jonka takia 3Dprinttauksella on valoisa tulevaisuus.

Lopuksi me saamme nauttia pienestä musiikkiesityksestä kun lavalla saapuu viulisti, joka soittaa 3Dprintattua viulua. Ja kauniistihan se soi.

High-End 3D Printing 

>>Arno Schmadl

The Post-Digital Artist

>>Christopher Von Deylen

Nykyään artisteilla on mahdollisuus olla yhteydessä yleisöönsä ja faneihinsa helposti facebookin ja sosiaalisen media kautta. Tämä toimii myös toisiinpäin, eli fanit voivat olla yhteydessä suosikkiartisteihinsa. Artistit eivät voi enää piiloutua luomaan uutta materiaalia, fanit vaativat jatkuvasti jotakin artistilta. Jos et ole yhteydessä yleisöösi, yleisö katoaa.

Nykyään käyttäjillä ei ole enää niin läheistä väliä kuuntelemaansa musiikkin, kun musiikki on siirytnyt verkkoon. Vinyylien kuunteleminen oli täysivaltaisempi kokemus. Esille otetaan spotify, joka tarjoaa 10 eurolla kuukaudessa rajattomasti musiikkia, mutta se ei ole artisteille paras ratkaisu. Spotify tavallaan yrittää tehdä laittomasta laitonta.

Tämä hetken ongelma on vapaus vs. tekijänoikeudet. Nykyään kaikki halutaan ilmaiseksi. Nuoriso kysyy miksi pitäisi maksaa musiikista? Spotify on vähän kuin buffetti, kertamaksulla rajttomasti sisältöä.  Spotify tekee musiikista merkityksetöntä; sitä kuunnellaan, koska se on siinä, eikä mietitä asiaa ja musiikin sanomaa sen enempää. Von Deylenin mukaan on tärkeää että aiheesta puhutaan; liika internetin vapaus aiheuttaa kulttuurin vähenemistä, ei sen lisääntymistä.

Von Deylen pyytää kuuntelijoita pitämään mielessä, että emme halua tuhota kulttuuria liiallisella tai liian vähäisellä vapuadella.

Unable to render {include} The included page could not be found.

Puhujat:

Ulla Maaria Engeström
  • ThinkLink
Alice Taylor
  • MakieLab
Andy Hobsbawm
  • EVRYTHNG
Arno Schmadl
  •  
Christopher Von Deylen
  • Schiller

Taustaa:

Lorem ipsum rallatilaa

Raportoija:

Mira

Recently Updated

  • No labels
You must log in to comment.