You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 9 Next »

Toteutusten joukkoa suunnitellaan joukolle opiskelijoita. Opiskelijaryhmää kutsutaan opetusryhmäksi. Opetusryhmä ovat joissain tapauksissa saapumisryhmä. Tavallisempi tilanne on, että opetusryhmät syntyvät saapumisryhmien opiskeijoita yhdistelmistä. Opetusryhmät ja niiden koostumus määrittellee toteutusten joukossa toteutusten lukumäärää, opetustapahtumien lukumäärää ja resurssien käyttöä.

Tarkennettu kuvaus

Nro

Nimi

Tarkennettu kuvaus

Viittaus

1

Saapumisryhmistä opetusryhmiä

Saapumisryhmän opiskelijat muodostavat organisaatioyksikön (koulutusohjelma) opiskelijoiden joukon. Opiskeljoiden joukosta muodostetaan säännöillä opetusryhmiä. Sääntöjä ovat opiskelijan luokka: opiskelijan opiskeluvuosi; osaamistaso: opiskelijan opintosuoritusten kertymä ja osaamisen taso.

Saapumisryhmistä opetusryhmiksi prosessille ei tarjota suunnittelupalveluja: opetusryhmien muodostumiselle ei ole sääntöjä. Ryhmien ylläpitäjä ylläpitää opiskelijan sijoittumista ryhmiiin. (Ks. avoimet asiat: missä ryhmiä ylläpidetään).

1.A.1

2

Saapumisryhmästä opetusryhmä

Yhdestä saapumisryhmästä muodostuu automaattisesti yksi opetusryhmä.

 

3

Saapumisryhmästä "erikoisryhmä"

Opiskelijavalinta (musiikit) ja opiskelijan opintojen vaihe (tekniikka) synnyttää opetusryhmiä.

Opiskelija ei vaihda saapumisryhmäänsä: musiikin koulutusohjelmissa opiskelija ei vaihda hakuvaiheessa syntynyttä instrumenttiryhmäänsä. Jos saapumisryhmän erikoisryhmä on "pääinstrumentti torvi" niin yhdessä opiskelijaroolissa oleva henkilö ei voi vaihtaa erikoisryhmää opintojen aikana. Tekniikan koulutusalalla opetusryhmän muodostaa "ammatillinen suuntautuminen" 2. opiskeluvuoden lopussa, 3. alussa.

3.A.1
 3.A.2
 3.A.3

4

Saapumisryhmästä instrumenttiryhmä

Musiikin koulutusohjelmissa "solistiset opinnot" synnyttävät ryhmiä. Opiskelija kuuluu yhteen ja vain yhteen pääinstrumentin ryhmään ja yhteen sivuinstrumentin ryhmään.

Instrumenttiryhmät ovat tärkeitä musiikin koulutusohjelmissa koska opiskelijan pää- ja sivuinstrumentti määrittelee toteutusten syntymistä (opettaja-opiskelija -liitos: vain torven soiton opettaja voi liittyy torvensoittajaan; toteutukselle liittyvistä opiskeijoista yksi torvi, yksi foni, yksi laulaja, kaksi kitaristia, yksi rumpali yms - yhdistelmille ovat ennalta määritellyt säännöt; opettaja liittyminen toteutuksiin: pianon toteutukset yms.) ja resurssien käyttöä (opettaja, tila ja opetusvälineet (tilassa oltava piano yms.))

4.A.1

Viittaukset

1.A.1 Saapumisryhmän käsite varataan ammattikorkeakoulun ulkopuoliseen käyttöön. Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen yhteishaun prosessi muodostaa saapumisryhmät ja sijoittaa opiskelijat saapumisryhmiin. Yhdellä opiskeljaroolilla oleva henkilö ei vaihda saapumisryhmäänsä.

3.A.1 Tarkista: onko kyse opetusryhmästä tai jostain opetusryhmän erikoistapauksesta.

3.A.2 Sivuinstrumentti: pop/jazz - sääntö  - sivuinstrumentti on piano, pianisteilla rummut, sivuinstrumenttia ei voi vaihtaa.  Onko taidemusiikin kohdalla sama sääntö?

3.A.3 Tutkinnon uudistus tulee ilmeisesti vaikuttamaan siten, että opetusryhmien merkitys tulee kasvamaan (?)

4.A.1 Epäselvää sivuinstrumenttiryhmässä onko tyyppiä - kuuluu yhteen (tai useampaan) - vai - kuuluu yhteen ja vain yhteen 

Tulokset

Nro

Tarkennettu kuvaus

Viittaus

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Käsittelysäännöt

Nro

Tarkennettu kuvaus

Viittaus

1

Jos saapumisryhmistä opetusryhmiä, niin opiskelija_ ei liiku_ saapumisryhmästä toiseen

 

2

 

 

 

 

 

Avoimet asiat

Nro

Tarkennettu kuvaus

Viittaus

1

Toteutukset, joita ei liitetä ryhmiin, koulutusohjelmiin tai organisaatioyksiköihin

 

2

Missä ryhmät suunnitellaan: ts.kuka omistaa: opiskelijahallintojärjestelmä vai koulutuksen vuosittainen suunnittelu

 

3

Mitkä ovat säännöt, joilla opetusryhmiä muodostuu

 

4

Opetusryhmä koko

 

5

 

 

 

Opetusryhmien perintä - voiko yksi opetusryhmä periä toisen opetusryhmän tietoja

 

  • No labels
You must log in to comment.