Tänne ilmestyy grafiikkaa sitä mukaan, kun sitä valmistuu.
Toiveita ja ideoita otetaan myös vastaan.
Laitan tänne kaiken mitä saan aikaiseksi, lopuksi voidaan sitten yhdessä katsoa mitä käytetään mihinkin.
Kuvat
(klikkaa isommaksi)
Eli Nikolle tiedoksi; ohessa <!-- /* Font Definitions */ @font-face
/* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
h1
@page Section1
div.Section1
/* List Definitions */ @list l0
@list l0:level1
ol
ul
-->lääkkeiden infot. Eli grafiikassa on kuva lääkkestä, samoin nimi, vaikuttava aineosa ja haittavaikutukset. Laita vaan muutamalla sanalla, miten kyseiset lääkkeet vaikuttaa. Eli saat pätkiä.
Cipralex
Cipralex-tabletti sisältää 5 mg, 10 mg, 15 mg tai 20 mg
Vaikuttava aine on essitalopraami.
Muut aineet ovat: mikrokiteinen selluloosa, vedetön kolloidinen piidioksidi, talkki, kroskarmelloosinatrium, magnesiumstearaatti, hypromelloosi, makrogoli 400 ja titaanidioksidi (E171). Cipralex sisältää essitalopraamia, ja sitä käytetään masennuksen (vakavien masennustilojen) ja ahdistuneisuushäiriöiden kuten paniikkihäiriön ja siihen mahdollisesti liittyvän julkisten paikkojen pelon, sosiaalisten tilanteiden pelon, yleistyneen ahdistuneisuushäiriön ja pakko-oireisen häiriön hoitoon.
Essitalopraami on masennuslääke, mikä vaikuttaa aivojen serotoniinijärjestelmään siten, että serotoniinin määrä lisääntyy. Serotoniinijärjestelmän häiriöiden katsotaan liittyvän merkittävällä tavalla masennuksen ja muiden psyykkisten sairauksien syntyyn.
• pahoinvointi
ruokahaluttomuus tai lisääntynyt ruokahalu
• ahdistus, levottomuus, poikkeavat unet, nukahtamisvaikeudet, uneliaisuus, huimaus, haukottelu, vapina, ihon pistely
• ripuli, ummetus, oksentelu, suun kuivuminen
• lisääntynyt hikoilu
• lihas- ja nivelkivut (myalgia ja artralgia)
• sukupuolielämän häiriöt
• väsymys, kuume
• painon nousu.
• nokkosihottuma (urtikaria), ihottuma, kutina (pruritus)
• hampaiden narskutus, levottomuus, hermostuneisuus, paniikkikohtaus, sekavuus
• unihäiriö, makuhäiriö, pyörtyminen (synkopee)
• mustuaisten laajeneminen (mydriaasi), näköhäiriö, korvien soiminen (tinnitus)
• hiustenlähtö
• verenvuoto emättimestä
• painon lasku
• sydämen tiheälyöntisyys
• käsivarsien ja säärten turvotus
• nenäverenvuoto.
• aggressio, depersonalisaatio (itsensä vieraaksi tunteminen), aistiharhat
• sydämen harvalyöntisyys
Potilaat ovat ilmoittaneet myös seuraavia haittavaikutuksia, joiden yleisyyttä ei tunneta:
• itsetuho- tai itsemurha-ajatukset,
• veren natriumpitoisuuden lasku (oireina pahoinvoinnin ja sairauden tunne, lihasheikkous tai sekavuus)
• alhaisesta verenpaineesta johtuva huimaus seisomaan noustessa (ortostaattinen hypotonia)
• liikehäiriöt (lihasten tahattomat liikkeet)
• verenvuotohäiriöt, kuten ihon ja limakalvojen verenvuodot (ekkymoosi) ja verihiutaleiden
• lisääntynyt virtsaneritys (antidiureettisen hormonin erityshäiriö)
• maidoneritys naisilla, jotka eivät imetä
• mania. Levozin Yksi tabletti sisältää levomepromatsiinimaleaattia vastaten levomepromatsiinia 5 mg, 25 mg, 50 mg tai 100 mg per tabletti. Levomepromatsiini on antipsykootti eli lääke, jota käytetään pääasiassa vaikeiden mielenterveyden häiriöiden (psykoosien) hoidossa. Se lievittää psykoosin oireita, vähentää aggressiivisuutta, rauhoittaa ja tuo unen. Lisäksi lääkettä voidaan käyttää vaikeiden kipujen hoitoon joko yksinään tai yhdessä muiden kipulääkkeiden kanssa Psykoosit: Annostus on yksilöllinen, aikuisille yleensä suun kautta 2,5-100 mg 2-3 kertaa vuorokaudessa. Sairaalahoidossa vuorokausiannos voidaan nostaa 750 mg:aan. Levomepromatsiinin yleisimmät haittavaikutukset ovat ortostaattinen hypotonia, huimaus ja pyörrytys. Erityisesti hoidon alkuvaiheessa levomepromatsiini aiheuttaa sedaatiota ja väsymystä, joille kehittyy ensimmäisten hoitoviikkojen kuluessa toleranssia. Levomepromatsiinia käytettäessä voi harvoin esiintyä ekstrapyramidaalioireita kuten akuutteja dystonioita, akatisiaa, parkinsomismin kaltaisia oireita, tardiivia dyskinesiaa, perioraalista treemoria ja pahanlaatuinen neuroleptioireyhtymäsekä antikolinergisiä haittoja, kuten suun kuivumista, virtsaretentiota, akkommodaatiovaikeutta, sykkeen nousua, ummetusta, sulkukulmaglaukooman akutisoitumista, impotenssia ja muistihäiriöitä. Se salpaa myös alfareseptoreita ja voi aiheuttaa priapismia ja ejakulaatiovaikeuksia. Levomepromatsiini voi aiheuttaa dopamiinisalpauksesta johtuvaa hyperprolaktinemiaa ja siihen liittyviä kuukautishäiriöitä, rintojen kasvua ja gynekomastiaa. Muitten sedatiivisten aineitten tavoin levomepromatsiini aiheuttaa libidon muutoksia ja viivästyttää orgasmia.
Risperdal 2 mg tabl.: Laktoosimonohydraatti, maissitärkkelys, mikrokiteinen selluloosa, hypromelloosi, magnesiumstearaatti, vedetön kolloidinen piidioksidi, natriumlauryylisulfaatti, propyleeniglykoli, talkki, paraoranssi (E 110, atsoväriaine) ja titaanidioksidi (E 171). Akuutti ja krooninen skitsofrenia, mukaan lukien ensipsykoosit, akuutti skitsofrenian paheneminen ja muut psykoosit. Pitkäaikaisterapiaksi relapsien ehkäisyyn kroonisille skitsofreniapotilaille.
Kaksisuuntaisen mielialahäiriön kohtalaisen vaikean tai vaikean maanisen vaiheen hoito. Risperidonin ei ole osoitettu estävän mania- eikä masennusvaiheiden uusiutumista. Risperdal voidaan ottaa kerran tai kaksi kertaa vuorokaudessa. Aloitusannos on 2 mg vuorokaudessa. Toisena päivänä vuorokausiannos voidaan nostaa 4 mg:aan. Tämän jälkeen annostusta voidaan muuttaa yksilöllisesti kliinisen vasteen mukaan. Optimaalinen hoitoannos on tavallisesti 4 - 6 mg vuorokaudessa. Joillekin potilaille saattaa sopia paremmin hitaampi annostitraus ja pienempi aloitus- ja hoitoannos.
Yli 10 mg:n vuorokausiannokset eivät kliinisissä tutkimuksissa ole lisänneet antipsykoottista vaikutusta ja voivat aiheuttaa ekstrapyramidaalioireita. Yli 16 mg vuorokausiannosten turvallisuudesta ei ole selvyyttä, eikä tämän suurempia annoksia tulisi käyttää.
Risperdal-hoitoon voidaan lisätä bentsodiatsepiini, mikäli lisärauhoite on tarpeen. Haittavaikutukset: Uneliaisuus, väsymys, huimaus, keskittymisvaikeudet, ummetus, dyspepsia, pahoinvointi / oksentelu, vatsakipu, näön hämärtyminen, priapismi, erektiovaikeudet, ejakulaatiovaikeudet, orgasmivaikeudet, virtsankarkailu, angioedeema, nuha, ihottuma ja muut allergiset reaktiot. Tenox
Tenox 10mg/20 mg tabletti.
Tenox-tablettien vaikuttava aine on tematsepaami. Sisältää seuraavia apuaineita: laktoosimonohydraattia, maissitärkkelystä, liivatetta, talkkia ja magnesiumstearaattia. Tenoxin vaikuttava aine, tematsepaami kuuluu keskushermostoon vaikuttaviin bentsodiatsepiineihin.
Lääke vaikuttaa rauhoittavasti, helpottaa uneen vaipumista ja vähentää ahdistuneisuutta. Tenox-hoitoa ei tulisi jatkaa kuukautta pidempään, koska pitkäaikainen käyttö aiheuttaa tottumista jariippuvuutta. Säännöllisen käytön jälkeen on annosta pienennettävä vähitellen vieroitusoireiden
ehkäisemiseksi. Tematsepaami voi aiheuttaa väsymystä, tarkkaavaisuuden vähenemistä ja tunne-elämysten
latistumista. Väsyttävät vaikutukset ovat voimakkaimmillaan hoidon alussa ja saattavat vähentyä
hoidon jatkuessa. Myös vatsavaivoja, päänsärkyä ja huimausta on ilmennyt, samoin unihäiriöitä,
painajaisia, suun kuivuutta, muistihäiriöitä, lihasheikkoutta, hapuilua, masennuksen pahenemista ja
kiihtyneisyyttä voi ilmetä.