You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Next »

Paneelin verkkosivut:

http://www2012.wwwconference.org/program/panels/web-design-art/

Cedric Moris Kelly (Ecole et Centre d’Art Contemporain de la Villa Arson)

Verkkotaiteen vahvoja nykyisiä ja jatkossakin kehittyviä teemoja ovat mm. metadata ja sen aktiivinen käyttö. Tämä tosin ei tunnu rajoittuvan ainoastaan taiteen piiriin, vaan on ollut hyvin vahvana teemana koko konferenssin ajan. Enää ei riitä, että lataat kuvan verkkoon johonkin albumiin ja unohdat sen sinne. Kuvalle täytyy lisätä kuvauspaikka ja aika, kuvaajan mieliala jne. ja se täytyy jakaa ystäville.

Toinen vahva teema on käyttäjän osallistumisen (etenkin fyysisen osallistumisen osalta) korostaminen. Halutaan, että käyttäjä pystyy vaikuttamaan omilla teoillaan jopa muokkaamaan verkkotaidetta.

Vincent Puig (IRI / Centre Pompidou)

(Seuraava puhuja lukee suoraan paperista hieman hermostuneella äänellä ja hyvin vahvalla aksentilla. Katsotaan saanko tästä jotain irti...)

Nicolas Nova (Near Future Laboratory)

Puhe siirtyi automatisoituun verkkotaiteen luomiseen. Botit esimerkiksi sosiaalisessa mediassa voivat referoida vaikkapa kirjailjoita ja postaavat Twitteriin katkelmia ja mietelauseita kirjailijan tuotannosta. Mielenkiintoinen huomio: Wikipedian editoinneista n. 19% tulee boteilta! Kyse voi toki olla vain pienistä kirjoitusvirheiden korjauksista, mutta ilmeisesti muitakin muutoksia tekevät.

Puhetta myös siitä, miten internetissä tarjolla olevaa informaatiota voidaan havainnollistaa ja hyödyntää visualisoimalla. Esimerkkinä palvelu joulun tienoille, jolloin pystyit luomaan omanlaisen joulupuun perustuen Twitter-tilisi seuraajakuntaan (mitä isompi puu, sitä enemmän seuraajia).

Toisaalta taas löytyy ihmisiä, jotka haluaa siirtää digitaalista taidetta ja tietoutta perinteisempään muotoon. Esimerkkinä mainittu kirja Where the F*ck Was I? (johon en nyt tähän hätään löytänyt linkkiä). Kirja visualisoi käyttäjän liikkeitä perustuen kännykän GPS:n antamaan dataan.

Pierre Bizollon (Linkingbrand)

http://www.linkingbrand.com/

Ensin hyvin yleistä höpinää aiheesta (tekniikka ohjaa käyttäytymistämme jne).

"Ergonomy is king." Tästä esimerkkinä näytettiin Googlen ja Yahoon sivuja vierekkäin. Toisena esimerkkinä itselle tuntematon, mutta hyvin siisti esimerkki Ticket Masterista, joka nostettiin esille "friend economyn" takia. Jos varaat lippuja palvelusta, kirjautumalla Facebook-tilin kautta näet missä kaverisi istuvat tietyssä konsertissa.

"Design is king." Twitter tässä hyvänä esimerkkinä, joka antaa käyttäjän itse ilmaista designilla itseään.

"User experience is king." (Osittain samaa kuin ergonomia...)

  • No labels
You must log in to comment.