Aika: |
16.8.2011 kello 11 - 15 |
Paikka: |
Eduix Oy Tampere |
Kokouksen kuvaus: |
Käyttöliittymäteknologiat |
Läsnä: |
Jaakko Rannila, Osmo Troberg, Eija Kumanto, Satu Kylmälä, Ismo Santapukki, Ulla Pentikäinen, Jussi Jokinen, Kari Tuononen |
1. Avaus
Kokous avattiin klo 11.05
2. Ilmoitettavat asiat
Vaativuusmäärittelyyn tarkennukset
- Pepin vaatimusmäärittelyjä on tarkennettu ja tarkennetaan.miten toimitaan.
- PÄÄTÖS: Tarkennukset huomioidaan toteutuksen aikana. Jos tulee tarve uusille ominaisuuksille, niistä neuvotellaan erikseen.
- Iteraatioiden aikana tulevat korjaus- ja kehittamisehdotukset, miten ne kerätään ja miten toimitaan?
- PÄÄTÖS: Asiantuntijaryhmien puheenjohtajat keräisivät keskitetysti palautten ja toimittaisivat se toimittajalle. Tämän jälkeen arvioidaan esim. projektiryhmässä, mitkä korjaukset yms. tehdään. Auki jäi vielä, mihin nuo koonnat tehdään, wiki-alueelle, jiraan vai minne?
3. Pepin käyttöliittymä(t)
Jussi ja Janne Eduix:lta esitteli Peppi-työpöytää ja käyttöliittymän eri kompopnenetteja
Keskustelua
- Opetussunnitelmia on erilaisia eri koulutuohjelmissa, erilaisia eri paikoissa. Voi olla erittäin staattisia ops:ja ja hyvin dynaamisia opseja.
- Hyvää on se, että peruskäsitteet pysyvät jotakuinkin muuttumattomina (opintojakso, opintokokonaisuus, opintopiste jne.)
- Kaivataan koko koulutusohjelman resurssit (tämänhetkinen tilanne)
- tulisi nähdä kuinka paljon on opettajaresursseja, työtunteja
- Datagrid-tyyppinen haku/muokkasustoiminto (opintojakso, toteutukset yms.)
- Pitää tietää mitkä ovat näkymät?
- Ops-laatija haluaa katsoa kaikki opsin opintojaksojen kuvauskentät.
- Pakollinen kenttä, tallennettaessa herjaa (puuttuu tunnus tai esim. nimi) näytetään "jollain" merkillä, että kaikki ei täsmää
- Automatiikka: opintojaksot tiedetään, ne koulutusohjelmat, opintojakson toteutukset tiedetään, kuinka monta kappaletta toteutuksia tulee
- Yksikkönäkymässä hallitaan automatiikan logiikkaa
- Pystyisin katsomaan isompia kokonaisuuksia ja filtteröimään haettuja
- Jos tavaraa on paljon etusivulla
- Eri etusivut. Siirtyminen kännyköillä tuttuun tapaan?
- Vuosisuunnittelu käyttöliittymässä tärkeää:
- Suunnittelijan on nähtävä samaan aikaan: Valitsemansa opiskelijajoukon (ryhmä) opetussuunnitelmaan merkityt opintojaksot suunniteltuine ajoituksineen tai näkymänä opintopolusta, tehdyt toteutukset tälle joukolle, omien opettajien kuormitukset valittuna ajanjaksona, valitun opiskelijajoukon kuormitus perioditasolla, valitun toteutuksen tarkemmat tiedot sekä asetettujen resurssien kustannusvaikutus valittuun kustannuspaikkaan/yksikköön.
- Suunnittelijan on lisäksi nähtävä toisissa näkymissä raportteja, tiedon listauksia ja graafeja: valitun opettajan työaikasuunnitelma, opintojaksopalautteet tietyltä opintojaksolta, opiskelijajoukon edistyminen, opiskelijajoukon tekemät hops valinnat jne.
- Tiedon listauksista, raporteitsta jne. tulee saada tiedot Exceliin
- Suunnittelijan pitää lisäksi pystyä tekemään massamuokkauksia datagrid tyyppisissä näkymässä, johon hän on eri hakuvaihtoehtojen mukaan hakenut toteutuksia tai tehtäviä. Näin ollen suunnittelija pystyy muuttamaan esim. monen toteutuksen tilaa ehdotuksesta -> julkaistu tilaan
- Suunnittelijan tulee pystyä kopioimaan tietoja vanhoilta toteutuksilta helposti (huom! päivämääriä ei saa kopioida!) --- käytännössä tämä tarkoittaa toteutuksen tehtävien kopioimista.
- Järjestelmän tulee graafisesti käyttöliittymässä ilmoittaa, jos jotkin asiat ovat "pielessä". Tällaisia rajoitteita ovat esimerkiksi: opettajan maksimituntimäärän ylittyminen, toteutuksen tilat, opiskelijakuorman epätasainen jakautuminen, tehtävällä olevan tuntimäärän puuttuminen, tehtävältä puuttuu opettaja, tehtävälle on merkitty vain virtuaalihenkilö/virtuaalihenkilöryhmä.
4. Seuraava kokous
- Seuraavat kokoukset pidetään 26.8 ja 30.8. (Opetussuunnittelu- ja Vuosisunnittelu-käyttöliittymät)
Aika: 26.8. 2011 kello 13.00 alkaen
Paikka: Eduix,-Pasila - Tamk
5. Kokouksen päättäminen
Kokous päätettiin 15.10