Nykytilan kartoitus
Luomutorilla ei ole tällä hetkellä kotisivuja. Yhteydenpito tuottajiin on hoidettu puhelimitse. Luomutorilla on oma facebook profiili, jota on käytetty muun muassa markkinointitarkoituksiin. Sivuilla on myös kuvia toreista. Luomutori on käyttänyt väliaikaista logoa, joka löytyy muun muassa heidän Facebook profiilistaan.
Tavoitetila
Tavoitteena on luoda Luomutorille kotisivujen visuaalinen ilme, sivuston rakennekaavio, suunnitella ilmoittautumiskaavake ja logo sekä tehdä erilaisia rautaversioita kotisivuista.
Kotisivujen ulkoasusta tulisi tehdä selkeä, värikäs, graafinen, tyylikäs, tuore ja aina ajassa kiinni oleva. Sivuston tulee myös olla helppokäyttöinen. Kotisivujen kuvitus tulisi olla pitkälle piirrettyä, mutta myös valokuvia voidaan hyödyntää. Sivujen ilmeen tulisi olla vaihdettavissa kausittain ja Luomutorin henkilöstöllä olisi oltava mahdollisuus itse kuvien uusimiseen. Sivuilla voisi olla mahdollisesti muun muassa videoklippejä tuotteista ja niiden synnystä. Sivut eivät saa olla liian vihreät eivätkä laatikkomaiset.Kotisivuilla tulisi olla erillinen osio tuottajia varten. Luomutorin kotisivuilla tulisi olla helppo ilmoittautumiskaavake tuottajille ja samalla kerätä yritysrekisteriä. Tuottajilla on myös mahdollisuus kirjoittaa pieni esittely itsestään. Sivuilla tulisi olla tietoa toreista, mutta tuottajille voitaisiin lähettää ilmoittautumisen jälkeen infopaketti, jossa kerrotaan tapahtumakohtaiset perusohjeet myyjille. Torin pohjakartasta tuottaja voisi varata mieluisan paikan. Sivuilla tulee olemaan myös tuotetietoutta, tietoa mahdollisista omista tuotteista, luomutietoutta, ruokapiiritietoutta, tietoa yhteistyökumppaneista ja myyjä/tuottaja esittelyjä. Sivuilta pitäisi löytyä paikka, jossa voi ehdottaa Luomutoria omaan paikkakuntaan.
Logon tulisi ilmentää Suomen Luomutorin toimintaa ja ideologiaa sekä sen tulisi olla monipuolisesti käytettävissä muun muassa julisteissa, käyntikorteissa, kutsuissa, pakkauksissa ja tiedotuksessa. Osa logoa voisi olla muunneltavissa tapahtuma tai paikkakohtaisesti.
Ennen sivuston julkaisemista voisi lisätä Facebook aktiivisuutta esimerkiksi lisäämällä ”coming soon”- alustan Facebookiin. Sivutyönä voisi miettiä, miten saadaan Facebook- sivuille lisää käyttäjiä. Facebookin kautta voisi olla myös mahdollista rekrytoida ulkopuolisia myyjiä torille, mikäli tuottaja ei pääse itse paikalle.
Kilpailijakartoitus
Luomutori ei pidä muita luomutuotteiden myyjiä kilpailijoinaan. Ala on vielä niin pieni, että eri toimijoiden on tehtävä yhteistyötä, jotta luomutietous leviäisi laajemmalle. Kilpailijoina voidaan nähdä pikemminkin muut tapahtumat, jotka mahdollisesti kiinnostavat kohderyhmää. Toisaalta Luomutori on avoin yhteistyölle myös erillisten tapahtumien kanssa. Kilpailevia tapahtumia voisivat tällöin olla esimerkiksi kierrätysdesign-tapahtumat, jotka eivät syystä tai toisesta näe Luomutoria varteenotettavana yhteistyökumppanina mutta houkuttelevat paikalle niitä kävijöitä, jotka muutoin saattaisivat saapua Luomutorille.
Luomutorin tuleva internet-sivusto tiedonhakupaikkana (sivustolta mahdollisesti löytyvä luomutietous) sekä tunnelmoinnin ja inspiraation lähteenä joutuu kilpailemaan muiden ekologista elämäntapaa sekä "kotoilua" käsittelevien sivustojen kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi ekokauppojen internetsivut sekä elämäntapablogit, kuten Uusi Musta, Kemikaalicocktail ja pienemmät luomuruoka- ja kotoilublogit.
Benchmarkkaus
Suomen messut - sivuston navigoinnissa lähdetään selkeästi liikkeelle sivuston käyttäjäryhmistä erilaisine tarpeineen. http://web.finnexpo.fi/Sivut/default.aspx
Nopsa Travels - sivustolla on etusivulla heti "vinkkaa meille" -laatikko, jossa voi antaa omia ehdotuksia matkakohteista. Sivustolla myös blogimaisesti esitelty eri matkareittejä ja tuotu heti etusivulle houkuttelevia kuvia kohteista - näitä voisi hyödyntää menneiden tapahtumien esittelyssä. Lisäksi sivupalkkiin on hauskasti nostettu yksittäisiä kohteita, joita klikkaamalla löytää lisätietoa - voisiko ekotuotteita esitellä samaan tapaan? http://www.nopsatravels.com/reitit/