Aika: |
|
21.9.2012 klo 14 - 16 |
---|---|---|
Paikka: |
|
Videoneuvottelu |
Läsnä: |
|
Jaakko Rannila, Mika Lavikainen, Tero Hakkarainen, Osmo Troberg (Metropolia) Jyrki Vehmas, Riitta Hanhijärvi, Ulla Pentikäinen, Eija Kumanto (TAMK) |
1. Ohjausryhmän kuulumiset
Jaakko esitteli projektin tilanteen ohjausryhmälle. Kerrottu riskit ja heikkoudet.
- Suurin haaste on winharajapintojen toteuttaminen. Mahdollisuus on, että rajapintoja ei voida toteuttaa tämän vuoden loppuun mennessä. Esim. opettajan sähköisestä työpöydästä ei voi arvioita tehdä eikä ilmoitautumisia hyväksyä. Näiden toteuttaminen riippuu kolmannesta osapuolesta. Kirjoitusrajapinnat voi jäädä uupumaan.
- Projektiryhmä esitti kysymyksen tähän liittyen: opsien vienti winhaan, onko testattu miten tämä toimii? Todettiin, että Eduix on toteuttanut winharajapintaa vasten siirrot vanhassa ops-editorissa. Winharajapinnat ei muutu. Tietosisältö pysyy samana.
- Toinen haaste on tiedonsiirto ja raportointiosuus. Pepissä käytetään Reporting Serviceä. Raportointi tulee tietovaraston kautta. Peppiin ei kovakoodata raportteja kuin Pepin oman toiminnon osalta. Jos halutaan yhdistellä muista järjestelmistä tietoa tulee tietovaraston kautta. Työ on niin iso ettei se tule vuoden loppuun mennessä valmistumaan kokonaisuudessaan. Kun tietoja tulee enemmän tietovarastoon voidaan nitä lisätä myöhemmin. Työ jatkuu Peppi-projektin jälkeenkin. Raketti-Virta -projekti pitää myös huomioida jatkossa.
- Pepin käyttöönottomallit: tässä on on eri vaihtoehtoja. Ensimmäinen vaihtoehto käsittää sen, että otetaan kaikki käyttöön samalla kertaa, jolloin aikataulu olisi maalis-huhtikuu.Toinen vaihtoehto: ops ja vuosisuunnittelu otettaisiin käyttöön joulu-tammikussa ja opettajan työpöytä maaliskuussa. Resurssien suunnittelu ja varausväline joko samaas yhteydessä tai myöhemmin keväällä. Kolmas vaihtoehto: otetaan kaikki käyttöön syksyllä. Ohjausryhmä suosi toista vaihtoehtoa eli osittainen käyttöönotto, ennen ensivuoden suunnittelukierrosta. Projektiryhmän pitää huomioida tämä koulutusaikataulussa.
- molemmissa organisaatioissa hyväksytään aikataulu vielä johtoryhmässä
- huomioitavaa: jos tulee ehdotuksia, että toinen yksikkö käyttää muita aiemmin palveluja niin näin ei voida menetellä. Uusia ja vanhoja järjestelmiä ei ajeta yhtäaikaa. Pilotointi on nyt käynnissä ja toimintoja voi pilotoida peppi.eduix.fi:ssä.
- tarkoituksena on, että kaikki vanhat opsit, opintojaksot, toteutukse ja tehtävät siirtyy Peppiin, mutta tarkistettava vielä kuinka pitkältä ajalta. Vanhan toisun voi jättää lukumoodiin ja säilyttää tieto esim. 5 vuotta. Opsien osalta siirretään TAMKilta ne jotka on Toisuun tallennettu. Toteutuksien osalta sama juttu. Metropolialta siirretään OPS-editorista. Vanhat opsit on tarkoitus siirtää syksyn aikana.
- kaupallinen sopiminen: Pepin ympärille perustetaan konsortio. Jäsenet Eduix, TAMK ja Metropolia. Pepin oikeudet siirtyy konsortiolle. Konsortioon voi liittyä muita mukaan sääntöjen mukaisesti. Sopimus on valmisteilla.
- vaatimusmäärittelyn mukaiset työt tarkistetaan ja jos on puutteita nämä raportoidaan ja Jirataan
- keskusteltiin myös Jiran komponenttien tarkentamisesta vuosisunnitelussa vastaamaan määrittelyä
2. Eri osioiden tilanne
Keskusteltiin yleisesti tulostuksesta. Tulosteiden toteuttaminen ja tulostaminen on yksi palvelu. Katsottavana opetussuunnitelman puolella. Nyt saa .pdf:nä, myöhemmin myös rtf:nä. Tulostepohjaa voi itse muokata. Saman napin saa www-sivuille tai opinto-oppaaseen. Tämä on hieno ominaisuus. Tämä voidaan tarjota esim. työelämäkumppaneille.
Opetussuunnittelu
Suurin osa on tehty. Isoimpana on liiteasia. Opetussuunnitteluun voi liittää liitteen (voi olla kuva). Jos on kuva (jpg, png, gif) se voidaan näytää, mutta powerpoint tai video pitää avata linkistä.
Rajapinnat winhaan puuttuu.
Vuosisuunnittelu
3. iteraation testaus alkaa 24.9 ja 4 testauskierros on tulossa joulukuussa.
Metropolialla sääntömoottorin testaus tehdään rajatulla joukolla.
Raportointipalvelut testataan pdf, rtf tiedostojen osalta. Testaajat ilmoittavat puuttuvista tulosteista tai puutteellisesta tietosisällöstä.
Työpöytien yhteiset palvelut
Toteutettu yksikkö ja henkilönäkymää. Yksikkönäkymästä pääsee esim. koulutusohjelma tietoon. Henkilön profilista näkyy mm. työaikasuunnitelma.
Etusivun palveluista mm. kalenteri ja pikalinkit toteutettu. Noin 70% on toteutettu. Työroolit tulossa. Keskituntihinta voidaan syöttää työrooleittain.
Opettajan palvelut
Testauskierros päättynyt 7.9.2012. Noin 100 henkilöä oli testaamasa. Palautteita vajaa 200 kpl.
Resurssien suunnittelu ja varausväline
Hallinnolliset työt mm. tilojen hallintaan tekeillä. Kalenterityöpöytänäkymää (Untis näkymää) ollaan tekemässä. Lokakuun lopussa seuraava testauskierros.
15.9.2012 seuraava testauskierroksen alkaminen.
Painopiste käyttöliittymäpuoleen.
Raportointi-, tieto- ja seurantapalvelut
Metropolialla pyörii raportointikoulu, jossa raportointipalvelimella tehtävät palvelut opetetaan muille. Tietotaitoa saadaan jaettua näin eteenpäin, joka tuo Peppiin vaihtoehtoisia toteuttajia lisää.
Antti Tikka (Metropolia) ja Toni Niittymäki sekä Virve Peltoniemi (TAMK) toimii tietovaraston kanssa. Suoritusten ja etenemisen seuranta on tavoitteena toteuttaa mahdollisimman hyväksi ensivaiheessa.
3. Aikataulu
Aikataulut seuraavista vaiheista löytyy wikin sivuilta.
4. Käyttöönoton valmisteluun liittyvät tehtävät
Käsitellään seuraavassa kokouksessa.
5. Muut asiat
TipTopin puitteissa luodaan referenssitoteutus syrjäytymisen ehkäisemisestä tulevia opiskelijoita varten tietojärjestelmäpalveluilla. Ensivuoden alusta alkaa yhteistyöprojekti TAMKilla ja Metropolialla, jossa toteutetaan tuotantosovellusta. Opiskelijan sähköinen työpöytä, jossa näkee oman opetussuunnitelman ja pystyy rakentamaan HOPSin. Ilmoitautumaan toteutuksille.
Huomioitavaa, että eHOPS (TAMK/Metropolia) ja TipTop (kansallinen) eivät ole sama projekti.
6. Seuraavat kokoukset.
25.10 klo 10-12