You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 20 Next »

TIINAN!

Kerään tälle sivulle Toiminta kansainvälisissä verkostoissa -kurssin tehtäviä!

Tervetuloa!

Kaikki merkinnät

Tehtävä 6. Muistiinpanot

YouTube Around the World: Geographic Popularity of Videos

Tutkijat ja teesit
    •    Anders Brodersen, Google
    •    Salvatore Scellato, University of Cambridge
    •    Mirjam Wattenhofer, Google
    •    Hypoteesina oli se, että vaikka videot ovat jaettavissa ja saatavilla laajalla alueella, oli niiden suosio paikallista.

Tutkimuskysymykset
    •    Onko YouTube-videoiden kiinnostavuus alueellista?
    •    Miten sosiaaliset ja alueelliset tekijät vaikuttavat videoliikenteeseen?
    •    Onko videoilla jokin yhteinen tekijä, joka tekee niistä alueellisesti kiinnostavia?

Sosiaalisuus
    •    Sosiaalinen jakaminen tiettyyn pisteeseen asti laajensi videoiden jakautumista laajemmalle maantieteellisesti.
    •    Tutkimuksessa käsiteltiin 20 miljoonaa Youtube-videota, jotka oli ladattu palveluun eri alueilta vuoden aikana (syyskuu 2010 - elokuu 2011)

Tulokset
    •    37 % videoista oli uploadattu USAssa
    •    Youtube-videoiden 
"upload-maa" määrittelee paikan, jossa ne ovat selkeästi suositumpia.
    •    Youtube-videoiden maantieteellinen hajauttaminen paikallisille servereille, joista niitä enemmän katsotaan voisi nopeuttaa videoiden katselua ja välttää turhaa tietoliikenne ruuhkaa.
    •    On ennustettu, että Online videoiden katselu tulee kattamaan 50% koko Internetin dataliikenteestä.
    •    Tutkimuksella pyritään nopeuttamaan globaalia dataliikennettä ja lokalisoida markkinointia ja mainontaa.
    •    Tutkimusta kritisoitiin suljetun datan käytöstä. Tutkijoista kaksi oli Googlen työntekijöitä ja Cambridgen tutkija oli tutkimuksen aikana Googlella töissä. Koska dataa ei ole saatavilla julkisesti, ei tutkimusta voida toistaa.

Sosiaalinen media vaalikampanjoinnissa

Tiina Vesa

Toiminta kansainvälisissä verkostoissa

Tieteellinen artikkeli

Sosiaalinen media vaalikampanjoinnissa

Johdanto

Teen opinnäytetyöni aiheesta sosiaalinen media kampanjoinnin tai poliittisen vaikutustyön tukena. Tämä artikkeli käsittelee aihetta lähinnä avoimen demokratian näkökulmasta vertaillen vuoden 2008 USA:n presidentinvaalikampanjaa sekä Suomen 2012 presidentinvaalikampanjaa. Olin kansainvälisessä www2012 -konferenssissa keväällä Lyonissa, Ranskassa, ja yksi pääpuheenvuoroista kuultiin Euroopan parlamentin varapuheenjohtajalta Neelie Kroesilta. Internetin avoimuuteen liittyvät kysymykset herättivät ajatukseni, ja halusin peilata netin avoimuutta demokratian toteutumisena tässä artikkelissa.

Yhteisöllisyyttä verkossa

Sosiaalisella medialla tarkoitetaan yhteisöllisyyspalveluita, joissa voi jakaa ja kommentoida vapaasti kirjautumalla sisään palveluun. Yleisimpiä sosiaalisen median palveluita ovat blogit, mikroblogit, wikit, video- ja kuvajulkaisualustat sekä keskustelupalstat. Varsinkin yksityisenä henkilönä verkostopalveluissa toimiminen on yleensä maksutonta ja yrityksillekin edullista. Aikaa sosiaalisessa mediassa viettämisessä voi mennä paljon, mutta sitä ei pidä ajatella ajanhukkana vaan yhteydenpitona omiin sosiaalisiin verkostoihin.

Sosiaalisissa medioissa toimii kolmenlaisia käyttäjiä, on sisällöntuottajia, jakajia ja seuraajia. Tilastotietokeskuksen teettämän tutkimuksen ”Sosiaalinen media: verkkomedian ja yhteisöpalvelujen käyttö” mukaan 37 prosenttia määritteli itsensä seuraajaksi, 46 prosenttia satunnaiseksi kommentoijaksi ja sisällöntuottajaksi vain 16 prosenttia. (Verkko, luettu 27.8.2012). Kuitenkin voidaan ajatella, että Facebook- tai Twitter-profiilia päivittävä tuottaa sisältöä, joten sisällöntuottajien luku voi olla paljon suurempi.

Suomen suosituin yhteisöpalvelu on Facebook (Kortesuo, 2010, s. 42.) Toinen tärkeä mikroblogialusta on Twitter, joka on kylläkin suositumpi muualla kuin Suomessa (Kortesuo, 2010, s. 43.) Twitter eroaa Facebookista siten, että keskenäisen viestinnän ei välttämättä tarvitse olla kaksisuuntaista. Toisaalta Facebookissa myös yritysten ja yhteisöjen sivut ovat tykättävissä, eikä käyttäjän tarvitse ottaa yhteyttä tykättävään sivuun. Twitter on yleistynyt myös Suomessa ja siellä aktiivisesti päivittävät muuan muassa poliitikot ja järjestöt. Odotan kuitenkin sitä, että Twitterin suosio nousisi Suomessa, sitä kuitenkin voi hyödyntää eri tavalla kuin Facebookissa, koska useimmiten profiilit ovat julkisia, eikä sitouta kaksipuoliseen kommunikointiin.

Tarttuuko ilo?

Connected - The Amazing Power of Social Networks and How They Shape Our Lives -kirjassa käsitellään sosiaalisten verkostojen merkitystä jokapäiväisessä päätöksenteossa. Kirjan teemojen pohjalta halusin mennä syvemmälle internetin maailmaan ja keskittyä enemmän siihen, miten ihmiset käyttäytyvät verkossa ja sosiaalisissa verkostoissaan. Sosiaalisilla verkostoilla käsitetään kaikki ihmisen ympärillä olevia ihmisiä ja verkostoja, joita ihmiset muodostavat. Sosiaaliset verkostot voi kattaa nykyisin myös verkkomaailmaan, koska internetissä vietetty aika on paljon suurempi ja ihmissuhteita hoidetaan sosiaalisten medioiden avulla.

Kirjassa esiteltiin teoria, jonka mukaan kaikki maailman ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa kuuden ihmisen ketjun kautta. Se, että sinulla on huono päivä, voi vaikuttaa työkaveriin, hänen kautta hänen puolisoonsa, puolison kautta hänen kavereihinsa jne. Kaikki ovat yhteydessä toisiinsa ja sekä ilo, että suru, tarttuu ihmisiin joiden kanssa olet tekemisissä. Tutkimusten mukaan esimerkiksi lihavuus tai laihuus voi olla tarttuvaa, syömistottumukset tarttuvat ja usein samanlaisen syömistottumuksen omaavat ihmiset hakeutuvat toistensa seuraan saadakseen hyväksyntää. Mielenkiintoista on myös se, että keneltä otetaan eniten vaikutteita. Sisaruksien kesken vaikutukset eivät jakaudu yhtä helposti, puolisoiden kanssa hieman enemmän, mutta eniten vaikutuksia otetaan ystäviltä ja työkavereilta. (Christakis, Fowles, 2009).

Ilo tarttuu, mutta niin tarttuu surukin. Usein ei tule ajatelleeksikaan, että oma suru voi vaikuttaa esimerkiksi oman ystäväsi puolisoon tai perheeseen. Ihmiset, jotka eivät välttämättä edes tunne toisiaan, voivat aiheuttaa toisilleen surua tai iloa (Christakis, Fowles, 2009). Kirjan esimerkeissä keskitytään lähinnä ei-virtuaalisessa elämässä tapahtuviin vaikutuksiin. Minua kiinnostaa se, miten esimerkiksi Facebook voi vaikuttaa siihen, miten ajattelee ja tuntee. Jakaminen ja kommentoiminen ovat osa päivittäistä verkkoelämää ja ystävyyssuhteita hoidetaan keskustelemalla reaaliajassa. Kasvaako vaikutusten määrä entisestään, koska ollaan enemmän tekemisissä vai rajoittaako fyysisten tapaamisten vähentyminen sen, että aitoa vaikuttamista ei ole enää samalla tavalla? Vaikutusten tarttumiseen vaikuttaa elekieli, ilmeet, puhuminen ja koskettaminen, tarttuuko eleet ja käytös samalla tavalla internetin kautta?

Avointa demokratiaa

Internet mahdollistaa tiedonhaun ja -jakamisen reaaliajassa. Mielestäni läpinäkyvyyttä päätöksenteossa lisää avoimesti tietoon suhtautuminen, tiedon jakaminen. Olen havainnut, että yhä useampi yritys ja yhteisö pitää pääöksentekodokumentteja avoimena omilla sivuillaan ja kannustaa ihmisiä kommentoimaan sekä ottamaan kantaa. Tätä tiedonjakoa varten on myös perustettu erilaisia nettisivuyhteisöjä, jonne kootaan valtakunnallisia, paikallisia sekä maailmanlaajuisia dokumentteja. Suomessa toimii monia erilaisia yhteisöjä, joista yksi on otakantaa.fi. Sivuston nimellä pelkästään kannustetaan ottamaan kantaa ja keskustelemaan kansalaisiin vaikuttavista asioista. Sivusto on toiminut jo Suomessa jo 10 vuoden ajan ja olen käyttänyt sitä tehdessäni tutkimusta opinnäytteeseeni. "Otakantaa.fi-palvelussa virkamiehet, kansalaiset ja järjestöt voivat nostaa asioita yhteiseen käsittelyyn luomalla hankkeen. Sen voi rakentaa  erilaisista osallistumistavoista, kuten keskusteluista, kyselyistä, suorasta verkkokeskustelusta (chat) tai vaikkapa dokumentin työstöä yhdessä. Demokratiatietopankista löydät tietoa suomalaisesta demokratiasta ja sen peruskäsitteistä, kansalaisten oikeuksista, kansalaisten osallistumis- ja vaikuttamistavoista kansalaisyhteiskunnasta sekä alan tutkimuksesta ja ajankohtaisista asioista." (Verkko, luettu 27.11.2012)

Neelie Kroes puhui www2012 konferenssissa Lyonissa internetin avoimuudesta ja siitä, miten kansallinen ja kansainvälinen päätöksenteko pitäisi näkyä kansalle paremmin internetin kautta. Mielestäni Suomessa voimme olla aika hyvässä asemassa, sillä useimmat poliitikot ja poliittiset järjestöt ovat avoimia ja ottavat kantaa asioihin usein juuri blogeissa tai mielipidepalstoilla sekä pitävät asiakirjoja julkisina. Kroes mainitsi puheessaan myös Suomen ainoana maana, jonka perustuslakiin on kirjattu se, että internetin tulee olla jokaisen kansalaisen saatavilla laajakaistayhteytenä. Monessa maassa läpinäkyvän tai avoimen päätöksenteon estää vanhat lait ja säännöt. Kansan pitää vaatia vapautta ja tiedon avoimuutta. (Verkko, luettu 27.11.2012).

Se alkoi Barack Obamasta

Päätin lähteä pohtimaan sosiaalisten verkostojen vaikutusta politiikassa ja kampanjoidessa huomioiden erityisesti internetin tuomat mahdollisuudet. Kirja avasi uusia maailmoja siihen, miten ihmiset kuvittelevat tekevänsä itsenäisiä päätöksiä, mutta loppujen lopuksi niihin vaikuttavat ympärillä olevat ihmiset. Kirjasta sain innostuksen tutkia enemmän Barack Obaman presidentinvaalikamppailua ja vertasin sitä tämän keväiseen Suomen presidentinvaaleihin. Minulla on luonnostaan kiinnostus politiikkaan ja sen ilmiöihin, kirjan avulla ymmärsin yhä paremmin, miten verkostojen luominen ja hyödyntäminen on arkipäivää (hyvässä ja pahassa).

Sosiaalisten verkostojen merkitystä voi mitata monella eri tavalla. Sosiaalisia verkostoja käytetään hyödyksi poliittisissa kampanjoissa. Kirjan esimerkki kuvaa Obaman vaalien laajaa verkostoa ja sen hyödyntämistä sekä lopullista voittoa. Sosiaalisia verkostoja käytettiin apuna myös internetissä, kun Obaman kannattajille perustettiin oma sosiaalisen median yhteisö my.BarackObama.com. Kannattajat pystyivät lataamaan iPhoneen sovelluksen, jonka avulla pystyi seuraamaan muiden kampanjoita ja tiedottamaan omista paikallisista tempauksista. Obaman kannattajat käyttivät eniten erilaisia välineitä hankkiessaan uusia kannattajia; sosiaalista mediaa, sähköpostia ja tekstiviestejä. Koko kampanjan aikana saatiin kerättyä yhteensä 600 milj. dollaria lahjoituksia. (Christakis, Fowles, 2009, 172-173). Kaikki perustui pienlahjoituksiin ja verkoston laajuuteen. Kampanja osoittautui onnistuneeksi Obaman saadessaan voitto 52,9 prosentilla John McCain’sta. (Verkko, luettu 11.4.).

Samankaltaista kampanjointia nähtiin myös Suomessa kevään 2012 presidentinvaaleissa. Pekka Haavisto saavutti suuren suosion nimenomaan internetin ja sosiaalisen median kautta. Kannattajat olivat aktiivisia ja hankkivat Haavistolle tukea monin eri keinoin. Toiminta näkyi erityisesti Helsingissä, jossa kannattajien määrä toisella kierroksella nousi lähes puoleen Sauli Niinistöä vastaan (Verkko, luettu 11.4.). Toki Niinistön kampanjassa käytiin myös tehokasta markkinointia netissä ja sosiaalisissa medioissa. Molempien ehdokkaiden kannattajat käyttivät omaa luovuuttaan kampanjoidessaan ja myös täysin irrallaan ehdokkaasta tai virallisesta linjasta. Tämä johti myös likaisten keinojen käyttöön; vaalien loppupuolella kannattajat alkoivat heittää lokaa vastapuolen ehdokkaasta. Molemmat ehdokkaat tyrmäsivät likaisen pelin käytön ja suosittivat kannattajiaan sopuisaan kampanjointiin.

Todellinen demokratia?

Tärkeintä kuitenkin sekä Yhdysvaltain että Suomen presidentinvaalien kampanjoinnissa on saada ihmiset uurnille äänestämään. Värikkäästä kampanjoinnista huolimatta Suomessa jäätiin äänestysprosentissa alhaiseksi, vain 68,9 prosenttiin (Verkko, luettu 11.4.). Tähän tietenkin saattoi vaikuttaa vaalipäivän sää, luotto siihen, että Niinistö voittaa tai sopivan ehdokkaan puuttuminen.

Yhtä tärkeää on myös saada oikeiden ihmisten tuki taakseen. Haaviston kampanjan taakse muodostui Suomen artisteja ja vaikuttajia eri aloilta. Julkisia kannatuskirjeitä julkaistiin lehdissä ja Helsingissä järjestettiin myös varainkeruukonsertti, jossa esiintyi jo kauan sitten uransa päättänyt Ultra Bra. Haaviston taakse asettuneet julkkikset ja kulttuuri-ihmiset toivat selkeästi lisäarvoa kampanjalle. Myös Obama käytti vuoden 2008 vaaleissa hyödykseen monien julkisuuden henkilöiden tukea. Esimerkiksi poliitikoista John Kerry ja Al Gore, myöhemmin myös Hilary Clinton ja Bill Clinton olivat Obaman takana. Myös kulttuuriväki ja vähemmistöjen edustajat tukivat kampanjaa. Mainittakoon vaikutusvaltaisimmista tähdistä George Clooney, Bob Dylan, Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Stephen King, Oprah Winfrey, Eddie Murphy… (Verkko, luettu 11.4.). Verkostoja hyödyntämällä maksimaalinen kannatus oli saavutettavissa.

Lopuksi

Kuten kaikessa, myös politiikassa verkostojen käyttö alkaa olla yhä arkipäiväisempää, varsinkin sosiaalisten medioiden avulla. Emme todellakaan voi väittää, ettei jonkun toisen ihmisen toiminta vaikuttaisi omaan ajatteluun ja päätöksien tekoon. Jatkan opinnäytetyöni tutkimusosuutta ja vertailen myös siinä tämän syksyn USA:n presidentinvaaleissa käytyä keskustelua sosiaalisesta mediasta. Todellinen huoli on kuitenkin äänestysprosenttien laskeminen. Miten aikakautena, jolloin tieto on saatavilla, ihmisiltä ei löydy kiinnostusta vaikuttaa asiaan. Nousisiko äänestysprosentti, jos söhköinen äänestys otettaisiin käyttöön Suomessa? Miten kansalaistietouden äärelle tulee johdattaa ihmisiä, joita päätöksenteko ei välttämättä kiinnosta? Nämä ovat ne asiat, joihin seuraavissa vaaleissa Suomessa tulee ottaa kantaa!

Lähteet:

Nicholas Christakis, James Fowles, Connected - The Amazing Power of Social Networks and How They Shape Our Lives, 2009, Iso-Britannia.

HS Vaalikone.fi-sivusto luettu 11.4.2012: http://www.vaalikone.fi/presidentti2012/tulos/vaali2/01/

http://www.vaalikone.fi/presidentti2012/tulos/vaali2/01/HS Vaalikone.fi-sivusto, luettu 11.4.2012: http://www.vaalikone.fi/presidentti2012/tulos/vaali2/

Antonia Kanczula, Kony 2012 in numbers, luettu 27.8.2012: http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2012/apr/20/kony-2012-facts-numbers?newsfeed=true

Katleena Kortesuo, Sano se someksi, 2010, Vantaa.

Otakantaa.fi-sivusto, luettu 27.11.2012. http://www.otakantaa.fi/fi-FI

STAT, Sosiaalinen media: verkkomedian ja yhteisöpalvelujen käyttö, luettu 27.8.2012:http://www.stat.fi/til/sutivi/2010/sutivi_2010_2010-10-26_kat_003_fi.html

Tiina Vesa, Muistiinpanot www2012 -konferenssi, luettu 27.11.2012: https://wiki.metropolia.fi/display/digimedia/Torstain+keynotet+ja+aamun+ohjelma+klo+9.00-11.20

Wikipediasivu, USA:n presidentinvaalit 2008, luettu 11.4.2012: http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_presidentinvaalit_2008

Wikipediasivu Barack Obamasta luettu 11.4.2012: http://fi.wikipedia.org/wiki/Obama

WWW2012 ohjelmaan osallistuminen - suunnitelmat
World Wide Web 2012 16.-20.4. - mihin aion osallistua
Koko ohjelma löytyy täältä

Joka päivä koostuu ohjelmasta klo 9.00-17.30, jonka välissä on lounastauko klo 12.30-14 ja kahvitauot aamu- ja iltapäivällä. Maanantai ja tiistai

Maanantai

klo 9.00-17.30 The Anti-Social Web : Credibility and Quality Issues on the Web and Social Media (WebQuality 2012)

The Anti-Social Web: Credibility and Quality Issues on the Web and Social Media (WebQuality 2012) (Carlos Castillo, Zoltan Gyongyi, Adam Jatowt and Katsumi Tanaka)

The objective of the workshop is to provide the research communities working on web spam, abuse, credibility, and reputation topics with a survey of current problems and potential solutions
Tila: Roseraie 2 (Roseraie # 3)

Tiistai

Tiistaina suunnittelen osallistuvani kahteen eri tutoriaaliin:

klo 9.00-12.30 Location-Based Social Networks

In this tutorial, we first introduce and define the meaning of location-based social network (LBSN)
Tila: Saint Clair 1 (Saint Clair # 2)

klo 14.00-17.30 - Digital Advertising and Marketing: A review of three generations

Over the past 15 years online advertising, a $65 billion industry worldwide in 2010, has been pivotal to the success of the World Wide Web

Linked Learning 2012 : 2nd International Workshop on Learning and Education with the web of Data

Tila: Salle Gratte-Ciel 2 (Gratte-Ciel # 2)

Myös tämä työpaja kiinnostaa:

klo 9.00-17.30 Linked Learning 2012: 2nd International Workshop on Learning and Education with the Web of Data

(Stefan Dietze, Mathieu D’aquin and Dragan Gaševic)

This workshop will provide a forum to discuss approaches making use of Web Data resources and technologies, especiallyí_Linked Data, for teaching, learning and education.í_
Tila: Roseraie 2 (Roseraie # 3)

Keskiviikko

  • 09:30 AM
    • Opening Ceremony
      Ends at: 10:30
      WWW2012
      Keynote
  • 10:15 AM
    • WIFI 3000 Challenge

Official test of the wifi 3000 challenge. Up to 2000 simultaneous wifi connexions in plenary sessions!
Ends at: 10:30
WWW2012
Keynote

  • 11:00 AM
    • www2012 Keynote - Tim Berners Lee

More on Tim Berners Lee
Tila: L'Amphithéâtre (Cordeliers # 0)

Demo - S1 - Web, Culture and Media

klo 14.00-15.30 Web, Culture and Media

Invited Demo: The google Project
Presentations:

  • Adamczyk Piotr (ded01) Google Art Project Piotr Adamczyk
  • Martin Yves-Armel (de024) Kjing (Mix The Knowledge) Daniel Lacroix, Yves-Armel Martin
  • Vignaroli Luca (de063) Personalized Newscasts and Social Networks: a Prototype built over a Flexible Integration Model Luca Vignaroli, Roberto Del Pero, Fulvio Negro
  • Raimond Yves (de087) Automated Semantic Tagging of Speech Audio Yves Raimond, Chris Lowis, Roderick Hodgson, Jonathan Tweed
  • Kurz Thomas (de065) Adding Wings to Red Bull Media Thomas Kurz, Sebastian Schaffert, Georg G?ntner, Manuel Fernandez
  • Montagnuolo Maurizio (de040) The RaiNewsbook: Browsing Worldwide Multimodal News Stories by Facts, Entities and Dates Maurizio Montagnuolo, Alberto Messina
    Tila: Salle Bellecour 1 (Bellecour # -1)
klo 16.00-18.00 Behavioral Analysis and Content Characterization in Social Media

Presentations:

  • Brodersen Anders (fp0837) YouTube Around the World: Geographic Popularity of Videos Anders Brodersen, Salvatore Scellato, Mirjam Wattenhofer
  • Lehmann Janette (fp0941) Dynamical Classes of Collective Attention in Twitter Janette Lehmann, Bruno Gon?alves, Jos? Ramasco, Ciro Cattuto
  • Yang Lei (fp1066) We Know What @You #Tag: Does the Dual Role Affect Hashtag Adoption? Lei Yang, Tao Sun, Ming Zhang, Qiaozhu Mei
  • Bekkerman Ron (fp1276) Bimodal Invitation-Navigation Fair Bets Model for Authority Identification in a Social Network Suratna Budalakoti, Ron Bekkerman
    Tila: Salle Bellecour 2 (Bellecour # -1)
klo 18.00-20.30 www2012 Welcome Cocktail (en tiedä onko meillä mahdollisuus osallistua, mutta olisi mukavaa)

TIla: Foyer Forums 4+5+6 (Forum # -2)

Torstai

  • 09:00 AM
    • www212 Keynote - Chris Welty

More on Chris Welty
L'Amphithéâtre (Cordeliers # 0)
WWW2012
Keynotehttp://program.www2012.org/task/260/vcal

  • 10:00 AM
    • www2013 Presentation

Official announcement of www2013 in RIO (Brazil)
WWW2012
Keynote

  • 10:15
  • www2012 Google - Best Papers Awards

Best Paper of the www2012 technical program
WWW2012
Keynotehttp://program.www2012.org/task/270/vcal

  • 11:00
  • www2012 Keynote - Neelie Kroes
    This keynote introduces the European Commission digital agenda. Neelie Kroes will then participates to the plenary panel

More on Neelie Kroes
WWW2012
Keynotehttp://program.www2012.org/task/271/vcal

  • 11:20
  • Plenary Panel : Web as a human right?
    Moderator: Philippe Couve

Panelists:

  • Neelie Kroes
  • Tim Berners Lee
  • Gilles Babinet
    Should Internet access be considered as a human right ?

Tila: L'Amphithéâtre (Cordeliers # 0)

klo 14.00-15.30 Community Detection in Social networks

Presentation(s):

  • Sachan Mrinmaya (fp0347) Using Content and Interactions for Discovering Communities in Social Networks Mrinmaya Sachan, Danish Contractor, Tanveer Faruquie, L. Venkata Subramaniam
  • Lin Wangqun (fp1004) Community Detection in Incomplete Information Networks Wangqun Lin, Xiangnan Kong, Philip Yu, Quanyuan Wu, Yan Jia, Chuan Li
  • Lee Min-Joong (fp1078) QUBE: a Quick algorithm for Updating BEtweenness centrality Min-Joong Lee, Jungmin Lee, Jaimie Park, Ryan Choi, Chin-Wan Chung
    Tila: Salle Gratte-Ciel 2 (Gratte-Ciel # 2)
klo 16.00-17.30 Panel S3 - Web & Art and Design

Artistic perspectives on the Web features
Tila: Saint Clair 1 (Saint Clair # 2)

Perjantai

klo 09:30-10.30 www2012 Keynote - Bernard Stiegler

More on Bernard Stiegler
Tila: L'Amphithéâtre (Cordeliers # 0)

klo 11.00-12.30 Social Interactions and the Web

Presentation(s):

  • Adali Sibel (fp0995) Actions Speak as Loud as Words: Predicting Relationships from Social Behavior Data Sibel Adali, Fred Sisenda, Malik Magdon-Ismail
  • Danescu-Niculescu-Mizil Cristian (fp1018) Echoes of Power: Language Effects and Power Differences in Social Interaction Cristian Danescu-Niculescu-Mizil, Lillian Lee, Bo Pang, Jon Kleinberg
    Tila: Salle Gratte-Ciel 2 (Gratte-Ciel # 2)
klo 14.00-15.30 Collaboration in Social Networks

Presentation(s):

  • Anagnostopoulos Aris (fp0252) Online Team Formation in Social Networks Aris Anagnostopoulos, Luca Becchetti, Carlos Castillo, Aristides Gionis, Stefano Leonardi
  • Miao Gengxin (fp0626) Understanding Task-Driven Information Flow in Collaborative Networks Gengxin Miao, Shu Tao, Winnie Cheng, Randy Moulic, Louise Moser, David Lo, Xifeng Yan
  • Noel Joseph (fp0764) New Objective Functions for Social Collaborative Filtering Joseph Noel, Scott Sanner, Khoi-Nguyen Tran, Peter Christen, Lexing Xie, Edwin Bonilla, Ehsan Abbasnejad, Nicolas Della Penna
    Tila: Salle Gratte-Ciel 2 (Gratte-Ciel # 2)
klo 16.00-17.30 Social Networks

Presentation(s):

  • Lichtenwalter RyanN. (fp0475) Vertex Collocation Profiles: Subgraph Counting for Link Analysis and Prediction Ryan Lichtenwalter, Nitesh Chawla
  • Katzir Liran (fp0772) Framework and Algorithms for Network Bucket Testing Liran Katzir, Edo Liberty, Oren Somekh
  • Prakash B.Aditya (fp1131) Winner Takes All: Competing Viruses or Ideas on fair-play Networks B. Aditya Prakash, Alex Beutel, Roni Rosenfeld, Christos Faloutsos
    Tila: Salle Bellecour 2 (Bellecour # -1)
Kirjoitusaikataulu

Olen tosiaan lukenut uuttakin kirjaa Connected: How Your Friends' Friends' Friends Affect Everything You Feel, Think, and Do huonosti ja aion ottaa itseäni niskasta kiinni.

Teimme tunnilla aikataulutusta. Sisällysluettelointia en voi vielä tehdä, koska en ole kirjaa vielä lukenut. Aion kuitenkin täyttää linkistä löytyvää mindmapia ja toteuttaa suunnitelmallisesti tekstiä sen puitteissa.

Aikataulu

Budjetti

Matkakulut koostuvat lennoista, hotellista ja konferenssin ilmoittautumismaksusta.

Lennän Lyoniin 13.4. eli kolme päivää ennen konferenssin alkua ja jään vielä kolmeksi päiväksi konferenssin jälkeen. Lennot olivat halvimmallaan näin ja pääsen siis viettämään myös lomaa Lyonissa konferenssin ulkopuolella. Huomioin näissä majoituskuluissa vain konferenssipäivien majoituksen.

Tuki 200 euroa on haettu kansainvälisten asioiden toimistosta.

Lennot meno 13.4. ja paluu 24.4. Lufthansalla HELSINKI-LYON

174,49 euroa

Majoitus ma 16.- pe 20.4.2012 Hotelli Montesqueiussa á 30 euroa/yö

150 euroa

Konferenssin Early Bird --ilmoittautumismaksu 16.-20.4. Opiskelijahinnalla

410 euroa


Kulut yhteensä viiden päivän konferenssille ovat siis 734, 49 e – 200 e (KV-tuki).

Haen siis tukea lopuille matkakuluille eli 534, 49 eurolle.

Kirjoitustehtävä

Olen lukenut Jonathan Zittrainin The Future of the Internet and How to Stop it --kirjaa, joka tutkii internetin kehittymistä ja tulevaisuutta pitkälti tietoturvallisuuden näkökulmasta. Kirja on julkaistu vuonna 2008. Se jakautuu kolmeen osaan: (I) Internetin tuottavuuden nousu ja pysähtyminen,  (II) Pysähtymisen jälkeen ja (III) Ratkaisut. Keskityn itse 2. osaan ja erityisesti Wikipedian opetuksiin. Wikissä toimitaan kurssin kohdalla ja kirjassa käsitellään paljon avoimen lähdekoodin merkityksestä ja internetin muuttumisesta.

Ensimmäisessä osiossa käsitelty historiallinen katsaus oli minulle uutta ja iminkin tietoa itseeni, vaikka kieli olikin kovin teknistä. Myös itse tietokoneiden historia ja kehitys käytiin läpi. Loppuosiossa keskityttiin tietoturvallisuusasioihin ja monien erilaisten hakkerointimatojen ja virusten maailmaan. Ensimmäisen tietoturvahyökkäys tehtiin vuonna 1988 ja silloin internetiä käytettiin vain 60000 tietokoneella, jotka olivat lähinnä valtion tai yliopistojen käytössä. (Zittrain, 2008)  Myös internetin kehitykseen liittyvät seikat olivat mielenkiintoisia; miten disketit siirtyivät historiaan, kun tietoa pystyi jakamaan myös verkossa. Windows95 oli ensimmäinen käyttöjärjestelmä, jonka avulla kaikilla tietokoneen omistajilla oli mahdollisuus päästä internetiin (Zittrain, 2008, 29).

Toisessa osiossa keskitytään kehittyvään internetiin ja siihen, mitä jokainen pystyy suunnittelemaan netissä itse ohjelmia tai sivuja. Kirjoittaja käyttää sanaa generativity - tuottavuus,  kuvaamaan uudenlaista internetiä, vapaan tuottamisen mallia, sitä, että käyttäjä muokkaa internetiä haluamallaan tavalla. (Zittrain, 2008). Tuottavuuden mittarina voidaan käyttää sitä, miten toistettava ja monella tavalla käytettävä idea tai ohjelma on (Zittrain, 2008).

Ehdottomasti omaan asenteeseen kirjan tulkitsemisessa vaikutti se, että Zittrain puhuu jatkuvasti Pohjois-Amerikassa tapahtuneesta kehityksestä ja innovaatioista siellä. Kaipaisin näkökulmaa myös Euroopassa tapahtuneesta kehitystyöstä samaan aikaan. Toisaalta pelkkä historia ei minusta kerro siitä, miten internet tulee kehittymään. Zittrainin ehdottamat kehityskaaret ovat myöskin kääntyneet aivan eri suuntaan viimeisen kahden vuoden aikana, joten kirja on pelkkää historiaa. Tässä voi todeta myös sen, miten internetistä kirjoittaminen ei ole ehkä kaikkein pitkäaikaisinta tekstin tuottamista, sillä asiat etenevät kovaa vauhtia virtuaalimaailmassa eikä kirjoitettu saatika painettu teksti ole enää tuoretta muutokseen verrattuna.

Olen päättänyt vaihtaa kirjani toiseen, jossa keskitytään enemmän verkostoihin ja sosiaalisiin verkostoihin. Se koskee lähemmin omaa osaamistani ja tukee myös konferenssin aiheita.

---

Tähän tulee lisää tekstiä, olin sairaana yli viikon, eikä kirjan lukeminen ole sujunut ihan ongelmitta.

Olen päättänyt vaihtaa kirjaksi Connected: How Your Friends' Friends' Friends Affect Everything You Feel, Think, and Do, Nicholas A. Christakis , James H. Fowler. En halua keskittyä pelkästään internetin historiaan vaan haluan saada konkreettisesti irti kirjasta jotain. Myös oma henkilökohtainen tilanne on vaikuttanut lukemistahtiin. Kirjan avaaminen tuntuu ehkä haastavimmalta kuin koskaan aiemmin.
Teen paraikaa aikataulua, jonka avulla voisin jatkaa työskentelyä uuden kirjan parissa. Olen tottunut tekemään to-do listoja ja pidän myös mindmappien käytöstä.

WWW 2012 -raportti (tynkä)

WWW 2012 Lyon --konferenssi

Taustaa (www 2011)

Viime vuonna World Wide Web --konferenssi pidettiin Intiassa Hyderabad-kaupungissa. Viime vuoden pääpuhujat olivat Intian entinen presidentti, Tim Berners-Lee, internetin keksijä ja Christos H. Papadimitriou, professori Berkeleysta.

Viime vuoden ohjelma oli monisivuinen ja olen käynyt läpi sieltä minua kiinnostavia teemoja. Yksi suurimmista teemoista oli tablet-alustojen tuleminen, eli iPadit ja sovellukset sekä niiden käyttö. Ohjelma näytti kunnianhimoiselta ja isolta ja odotan innolla, minkälainen ohjelma tänä vuonna on.

2012 Lyon

WWW-konferenssi on selkeästi alan isoimpia seminaareja, ja se rakentuu messuosastosta, tutoriaaleista, työpajoista, paneeleista, tohtoriväitösten esittelyistä sekä isoista luennoista. Konferenssissa keskitytään internetin tekniseen puoleen sekä sosiaalisiin vaikutuksiin. Varsinkin tänä vuonna teemat keskittyvät vahvasti internetin sosiaaliseen vaikutukseen, sosiologisiin teemoihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Lyonissa 16.-20.4.2012 järjestettävässä konferenssissa on yhtä isot puitteet kuin viime vuonna Intiassa. Ennakkotiedot nettisivuilla ovat hyvät ja aikatauluakin on julkaistu. Virallista ohjelmaa ei löydy vielä, mutta olen tutustunut tutoriaaleihin ja työpajoihin, joihin voisin osallistua.

Järjestäjäkomiteoissa on kansainvälisesti paljon mielenkiintoisia ihmisiä (Nokialtakin Ora Lassila)

Tutoriaaleista kiinnostaa web-teknologian käyttö suunniteltaessa älypuhelimiin sovelluksia. Myös HTML5:sta  ja CSS3:sta esitellään monessa eri tutoriaalissa.  Yksi tutoriaali keskittyy myös verkkomainontaan, joka on muuttunut paljon viimeisen 15 vuoden aikana.

Tämän vuoden pääpuhujat konferenssissa ovat Neelie Kroes, Euroopan komission varapuheenjohtaja ja myös Euroopan digitaalisen asialistan komission varapuheenjohtaja ja Tim Berners-Lee, internetin keksijä ja Bernard Stiegler IRIn (Innovation and Research Institute) johtaja ja Chris Welty tutkimustieteilijä IBM:n T.J. Watson Research Center in New York.

www2012-teemoja suomennettuna:

- Digitaalinen solidaarisuus maailmalla

- Netinkäytön sosiologinen evoluutio (miten netti muuttaa maailmaamme)

- Netin käytettävyys/saavutettavuus (netti kaikille, miten auttaa rajoittuneita netinkäyttäjiä)

- Netti opetuksessa (miten vaikuttaa pedagogiikkaan)

- Massiiviset online-verkkopelit (pelien evoluutio)

- Nettivideot

- Teollinen puoli

Pääsin tutustumaan aiheeseen netti opetuksessa liveraportointia tehdessä EDUCA-messuilla. Puhuja otti huomioon sen, että perinteiset oppimismenetelmät ovat muuttumassa ja netti pitää ottaa huomioon tässä asiassa. Sukupolvien välinen ero netinkäytössä opetuksessa on erittäin mielenkiintoinen näkökulma. Samoin netin saatavuus on mielenkiintoinen asetelma ja olen päässyt tutustumaan aiheeseen mediakasvatusseminaarissa viime marraskuussa kun siellä oli keynote-speaker intialainen mediakasvatusguru (tarkistan nimen muistiinpanoista kotona). Vertasi diginatiiveja 3. maailman lapsiin ja nuoriin, joilla on aivan erilaiset mahdollisuudet kasvaa verkkoympäristössä.

Live-raportointi Educa-Messut 28.1.2012
Aihe:

10.15-11.00 Aristoteles, tasohyppely ja oppimisen tulevaisuus

Miten nuorten ikäluokkien oppimisen tavat, ympäristöt ja ohjaus muuttuvat? Oppimisen murros on käsillä, mutta opettajillekin on tarjolla uusia lähestymistapoja oppimiseen. Jännittävällä tulevaisuusmatkalla oppaanamme toimii Ilkka Halava, uudistuvan opetuksen suunnannäyttäjä.

Ilkka Halava, tulevaisuudentutkija, Prime Frontier Oy

Noniin, nyt alkaa tiukka raportointi.

Ja.... tulin paikalle 5 min kun luento oli alkanut. Hyvin siis alkoi tämä homma. Ei mennyt ihan nappiin taas.

Oppimisen tulevaisuus on muuttunut

Lukutaidon uusi määrittäminen:

Lukutaito jakaantuu useampaan erilaiseen: Visuaalinen lukutaito, medialukutaito, verkostolukutaito, englanninlukutaito (englanti pääkieleksi maahanmuuttajien lisääntyessä), tietokonelukutaito, perinteinen aakkostaito, tiedonhaku-lukutaito, kulttuurinen lukutaito.

Muutama esiteltynä:

Englanninlukutaito

Kielellisissä asioissa Suomen kokoisessa maassa kannattaisi miettiä uusia kansainvälisiä kieliä, espanja, kiina, japani, arabia jne. sen sijaan että jatketaan ruotsi-suomi-keskustelua.

Verkostolukutaito

Opettajien verkostoituminen, myös kansainvälisesti on tärkeää.

Tulevaisuuden haasteita:

Koulun muuttuminen kouluyhteisöksi; digitaalinen välineistö, koulutilat murrostilassa. Oppilaitosmaisema muuttuu, koulussa pitää huomioida myös yksilöllisyys ja mahdollisuus yhteisöllisyyteen. Opetusmetodit myös muuttuvat, perinteinen oppikirja häviää, pelien merkitys kasvaa, motivaatiorakenteet johtamisessa tärkeitä. Uusia oppiaineita: itsetuntemus ja itsensä tunteminen. Ihmiset erilaisia, tuetaan yksilöllistä kasvua ja omien mahdollisuuksien tavoittamista. Yrittäjyys ei ole enää oppiaineena, vaan se on koulun filosofia, Esim. Kalifornian teknillisissä oppilaitoksissa, puolien opiskelijoiden odotetaan olevan tutkijoita ja puolen yrittäjiä. Yrittäjyys on vapauden symboli. Suomessakin yrityksien määrä kasvaa koko ajan.

Miksi yliopistoon tai miksi korkeakouluttautua?

Tutkinto ja tukipalvelut sekä sosiaalinen elämä nousseet isoimmiksi syiksi. Tämä tulisi huomioida myös korkeakoulujen opetussuunnitelmissa.

  • Opetus vs. arkielämä
  • analogista - digitaalista
  • eristettyä - yhdistettyä
  • massoille - yksilöille
  • kulutusta - luomista
  • suljettua - avointa

Koulun säännöt ovat erilaiset kuin työelämän säännöt. Työelämässä otetaan huomioon kuluttajan toiveet, mutta siltikään oppilaitoksissa ei välttämättä oteta huomioon opiskelijoiden toiveita ja palautetta. Pitäisi ottaa työelämästä mallia.

Koulu pitäisi keksiä uudelleen, mutta ennen koulu nähtiin jännänä ja kiinnostavana paikkana, mutta nykyään se voi olla koti. Koulutuksen pitäisi huomioida myös tämä. Koulun pitää olla jännittävä paikka ja siellä pitää olla samat mahdollisuudet oppia uusia asioita kuin kotona tai netissä.

Tieto

Kenellä se on? Aristoteles hallitsi oman aikansa kaiken tiedon

Mistä  tai keneltä kysyttiin ennen Googlea. Kaikkea tietoa ei voi tietää kukaan ja se kasvaa ja muuttaa muotoaan, tiedon käytettävyysarvo nousee ja laskee. Kursseja rakentaessa pitää ottaa huomioon tiedon muuttuminen.

Tietotekniikkamurros

Diginativiinen sukupolvi ajattelee koulussa ja työelämässä, miten helppoa on tehdä koneilla ja verkossa asiat sekä työskentely. 4-0-sukupolvi vs. diginatiivit. Molemmat ovat oikeassa, ja molempien pitää oppia toisiltaan. Opettajien ei pidä syyllistyä siitä, ettei osaa käyttää laitteita eikä osaa välttämättä ajatella digitaalisesti. Oppilaitosten pitäisi pitäisi kouluttaa opettajat käyttämään valitsemiaan järjestelmiä.

Verkostoitumisen mallit voidaan huomioida myös opetuksessa. Keskinäisoppiminen on  tulevaisuuden sana. Oppimisesta tulee kiinnostavampaa ja jokainen oppii toisiltaan.

Gamify=Peliytys

Vuoteen 2015 mennessä suuri osa yritysten suunnittelutyöstä on muunnettu pelimuotoiseksi.

Peli on täysivertainen oppimisympäristö, jossa palaute on jatkuvaa ja nopeaa. Palautteen puuttuminen ja kerran vuodessa palautteen antaminen ei ole palkitsevaa työntekijälle. Työelämän pitäisi ottaa mallia pelimaailmasta, jossa on tavoitteet ja välitavoitteet.

---

Loppu

Vähän arvioin tilannetta samalla laittamalla muutaman sanan muistiin.

On tosi vaikeaa raportoida kun puhuja käyttää pelkkiä kuvia ja visuaalisia karttoja kuvaamaan, tekisi mieli ottaa valokuva ja laittaa liitteeksi. Toinen asia mitä huomasin, on vaikeaa pysyä mukana, kun puhuja hyppii aiheesta toiseen. Tilanteeseen vaikuttaa myös, se, etten kuullut alustusta. Pitää myös ottaa niskasta itseään kiinni. Tarkista aikatalulut, tule paikalle ajoissa!!!

Kaikin puolin luento oli mielenkiintoinen ja nuorena diginatiivina saatoin hieman naurahtaa välillä, kun puhuttiin siitä, miten järjestelmiä tulisi käyttää vaikka se on itselleen arkipäivää oppimisessa ja työelämässä.

Pilvioppimisesta

Jätän kaiken aina viime tinkaan, ja niin kävi taas tämänkin tekemisessä.

Katselin konferensseja jo joulukuun puolella ja pohdin mikä olisi kiinnostavin. Monissa ei ollut vielä ohjelmaa tarjolla, mutta teemoja kylläkin. Itseäni eniten kiinnosti Lyonin konferenssi, koska teemana oli nimenomaan web. Toisaalta keskustelu ja teemat vaikuttivat hyvin koodaus-pohjaisilta, joten voi olla, ettei niinkään tekninen puoli kiinnosta minua. Enemmän sosiaalinen media ja netin tulevaisuus. Toinen vaihtoehto on ehdottomasti Berliinin NEXT-konferenssi jossa teemana on mielenkiintoinen Post-digital aika. Netin tulevaisuutta siinäkin sitten.

PILVIOPPIMINEN

Teemu Arinan videot antaa

- reaaliaikainen jakaminen - sosiaalinen media - organisaatiorajat - käyttäjän tuottamat ja muokkaamat palvelut

ilmiöt, ei enää tarvitse olla toimistoa, kaikki voi tapahtua verkossa, esim. kokousten käynti, ei tarvitse enää matkustaa ja tavata jokaisen kokouksen takia. Itselleni tämä on tuttua, sillä pidimme hallituksen kokouksia niin, että pystyi olla mukana tien päällä/kotona. Samoin Googlessa voi jakaa kaiken pilvessä, docsit, sivustot, samaan aikan muokattavissa ja luettavissa jaettujen henkilöiden kanssa, vältytään sähköpostiliikenteeltä, kaikilla aina viimeisin versio käytössä.

Jakaminen mahdollista kuvien, statusten, sovellusten kautta. Toisaalta pelottavaa miten paljon informaatiota on jaettavissa ilman, että haluaa.

Työtä ei tarvitse tehdä enää toimistossa, vaan työn tekeminen yhdessä on mahdollista verkostossa. Työn luonne on muuttunut, on vaikea mitata tuloksia selkeästi, koska se on pään sisällä, luovaa, innovativiista, asioiden viemistä eteenpäin näkemättä lopputulosta. Verkostotyö on avain. Tiimityö on historiaa.. Rakennelma ei välttämättä ole enää ylhäältä päin ohjaava vaan alhaalta ylöspäin.

Elance, freelance kulttuuri verkossa, työ ja vapaa-aika menettää merkityksen, joustavat työajat, voi tehdä töitä kun haluaa.. työsopimukset ja haastattelut historiaa..

Nanokorporaatiota

Palveluiden tekeminen ja ostaminen

  • No labels
You must log in to comment.