Networked agendas

Chair: David Deacon (Loughborough University)

Rune Karlsen (University of Oslo) Followers and Opinion Leaders. Empirical Evidence for the Role of Social Networking Sites in a Two-Step Flow of Political Communication

Hänen perusväittämänsä on, että sosiaalisen median verkostoissa seuraajat ovat edelläkävijöitä. Tätä hän on tutkinuyt vaalien yhteydessä. Tutkimuskysymyksenä onkin, missä määrin politiikkojen kanattajat ovat mileipidejpohtajia.

Keräsi kyselyllä aineiston NOrjassa ja henkilöitä siinä on lähes 1600 sekä näytteitä tai lainuksia sosiaalisesta mediasta  n. 4 200.

Ne , jotka seuraavta politiikkoja, keskustelevat asioista myös enemmän sekä verkossa että fyysisesti. Siinä on huomattava ero ns. mileipidejohtajiin tai itse politiikoihin nähden.

Johtopäätöksenä on, että politiikossa sseuraajat verkossa ovat arvokkaista ja ensisijaisia mielipiteenmuodostajia. Hyvin agumentoitu ja empiirinen aineisto tukee selkeästi johtopäätöksiä.

Maurice Vergeer, Liesbeth Hermans (Radboud University) Political communication networks and political social networks. A networked agenda setting approach

Kyseessä on teema "On-line political campaigning" Lähtee siitä, että kolmella poliittisella tekijällä ( politiikot, äänestäjät/yleisö ja media) kaikilla on vaalien yhteydessä oma agendansa. Koska sopiaalista mediaa tutkitaan pääsääntöisesti  erillistapauksia, niin hän haluaa  tutkimuksiissaan liittää somen network-teoriaan.  Tarkasdtelee asiaa muutama viikko sitten pidettyjen vaalien kautta aj sitä aineistoa hyväsikäyttäen. Tarkastelee 40 kamppanjapäivää ja ehdokkaiden twtterin käyttöä sinä aikana. Muitettakoon, että ehdokkaita oli n 900, mutta kelvollisia vain n. 470 ( yhteensä parlamenttiin valitaan 150 kansanedustajaa) ja puolueita 21.

Käytti tekstianalyysia  ja seuraavia teemoja tutkien: talous/finansit - ympäristö/saattuminen ja rikollisuus/turvallisuus. Yleinen havainto on , että twiittien kokonaismäärä kasvoi kohti vaalipäivää lähes exponeniaalisesti.

Twiittaukset ovat hyvä tutkimusaineisto, joka paljastaa paljon mm.  poliittisten puolueiden keskinäisestä viestittelystä jne ja sillä tavoin voitaneen mm. ennkoida halllituskoalitiota.

Myös kiinnostavaa ennakkotietoa tulevasta

Julian Ausserhofer (Joanneum University of Applied Sciences/University of Vienna), Axel Maireder, Axel Kittenberger (University of Vienna) An Elite within the Elite: Analysing Domestic Political Issue Networks on Twitter

Poliittinen kommunikaatio on luonteeltaan muuttuvaa ja kysymys onkin , voiko twitter laajentaa ja edesautta poliittista osallisuutta ja osallistumista,

He tutkivat kotimaan politiikkaa. Itävallassa on erilainen twitter - käyttäytyminen kuin muualla. Twiittajia on ensisijaisesti politiikot ja journalistit ja heitä seurataan. Hyvin vähän seurataan kuuluisuuksien tekemisiä ja tiittejä. Twiittajista suurin on vihreat ja sitten sosiaalidemokratit --- muut tulevat aika pitkällä perässä.

Keräsivät n 150 000 twiittiä kotimaan politiikasta ja analysoivat niitä. sekä journalistien että politiikkojen twiittausten määrä kasvaa voimakkaasti  klo 10.00 illalla.

Ottaa  esimerkin nimimerkistä Fatmike ja hänen verkostoistaan.

Mattias Ekman (Stockholm University) Networking Islamophobia

Alaotsikkona  "The Global Online Network of Counter Jihad" Oslon tapahtumat ja Breivikin manifesti oli yksi lähtökohta hänen presentaatiollaan. Islamophobia on yksi vaihe peloittelussa; milloin on keltainen vaaa, milloin on punainenn vaara ja millloin vihreä vaara.......

Tämä paperi pyrkii tunnistamaan joitakin keskeisiä solömuja  islamophobia- verkosssa. Verkosto muodostuu USAssa neläjstä joukosta; kristillinen äärioikea, sionistit, ex-muslimit ja ns. neocons ( Kumar 2012)

Euroopassa taas äärioikean populistipuolueet, katuorganisaatiot (EDL) , Intellektuaaleja (mediahenkilöitä jne) ja think-tank- ympäristöstä.

Tutkimusaineistoa on mm. Jihad watch, Avpixlat (Ruotsi), Itävallan keskeisimmät jne

Counter Jihad - tutkimusta tehty aika hyvin  ja sitä tunnetaan nyt (Bennett &Segerberg 2012)

Hän luennehtii islamophobien ominais- ja luonteenpiirteitä, joita  on kymmenkunta..

Milenkiintoinen juttu, jossa viitteitä myös Suomeen

Unable to render {include} The included page could not be found.


  • No labels
You must log in to comment.