JulkaisutHankkeen aikana tuotetaan raporttien muotoon eri aineistojen pohjalta rakentuvaa tapahtumatuotannon tulevaisuuskuvaa (tapahtumien, liitännäisklusterien ja tuottajien näkökulmat), tulevaisuuden ennakoinnin menetelmällisiä näkökulmia (perinteiset lomakkeet ja haastattelut contra signaaliwiki ja av-skenarointi) sekä projektiprosessin (wiki ja arviointi) näkökulmia.
Tavoitteena on tuottaa julkaisuja seuraavista aihealueista:
Kulttuuri kokoaa. Kulttuuritapahtumien muuttuvat verkostot. (yhteisjulkaisu, Halonen (toim.) 09/2010) > Valmis
Kulttuuri katalysoi.* Megatrendien tärähtäminen tuotannon kentälle. (Halonen 12/10, 2. korjailtu painos 05/11 + englanniksi 10/11) > 1. versio valmis
* Vuoden 2010 aikana kerätään sähköisen kyselylomakkeen avulla Taku ry:n jäseniltä näkemyksiä tapahtumatuotannon tulevaisuudesta. Jäsenistössä on noin 2600 alan ammattilaista tai ammattilaiseksi opiskelevaa, jotka edustavat julkista, yksityistä, kolmatta ja ns. vapaata freelace-sektoria.
* Julkaisun aineiston kerätään takulaisilta elomakkeella TÄÄLLÄ
* Tulevaisuusverstaat (3 kpl)
TÄÄLLÄ
* lisäksi kirjoituskilpailu, tietoa TÄÄLLÄ
Sisällysluetteloluonnos:
Työstöalue
Sisällysluetteloluonnos:
Sisällysluetteloluonnos:
Hankkeessa käytetään monipuolisesti erilaisia ennakointimenetelmiä: määrällistä lomakekyselyä, haastatteluja sekä myös wiki-ympäristöön rakennettua signaalin keräämisen alustaa sekä tulevaisuuskäsikirjoitukseen tähtääviä työpajoja ja digi tails -mentelmää erilaisten skenaarioiden tiivistämisessä. Tässä julkaisussa pohditaan aineisto- ja menetelmätriangulaation roolia ennakointiprosessissamme. Hankkeessamme toimintatapana on eri tahoja edustava tutkijaryhmä, jonka toiminann tuloksena syntyy myös tutkijatriangulaatiota, jonka etuja ja haittoja pohditaan niinikää tässä julkaisussa.
Hanke tähtää tuottamaan tietoa kotimaisen Kulttuurituottaja (AMK) koulutuksen kehittämisen tueksi. Tämä julkaisuosio vie ennakoinnin pohjalta syntyneitä impulsseja ja skenaarioita eteenpäin keskittymällä erilaisten tulevaisuuskuvien kautta rakentuviin osaamistarpeisiin.Työstöalue
Hankkeessa on pyritty avoiman wiki-ympäristön myötä avoimeen hankehallintoon ja tiedon kollektiiviseen tuotantoon. Artikkelissa pohditaan avoimen ympäristön soveltuvuutta hanketoiminnan hallinnossa, raportoinnissa ja tiedon tuotannossa ja levittämisessä.
JOKAISELLA JULKAISULLA ON OMA TYÖSTÖALUEENSA. WiKi AVOIMUUTEMME PERIAATTEESTA POIKETEN SINNE PÄÄSEE KUITENKIN VAIN TUTKIJAKLUBIN JÄSENET. POIKKEAMAN SYY ON LUOTTAMUKSELLISET HAASTATTELUJEN RAAKADATAT JA MUU "EI SUURELLE YLEISÖLLE" TARTKOITETTU RAAKADATA.
* Hankkeessa keskitytään vuonna 2011 rakentamaan tulevaisuustyöpajoissa kehyskertomukseen pohjautuvia tulevaisuuden käsikirjoituksia, joista osa saatetaan myös audiovisuaaliseen muotoon esim. digi tails -menetelmällä. Työpajoissa on tarkoitus törmäyttää klusterilähtöisesti toimijoita. Mukana on tuottajien ohella siis myös muita tapahtumatuotannon kanalta olennaisia tuotantojen kumppaneita, rahoittajia, alihankkijoita ja sidosryhmiä.
* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)
* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)
* * Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)
* Hankkeessa on pyritty avoiman wiki-ympäristön myötä avoimeen hankehallintoon ja tiedon kollektiiviseen tuotantoon. Artikkelissa pohditaan avoimen ympäristön soveltuvuutta hanketoiminnan hallinnossa, raportoinnissa ja tiedon tuotannossa ja levittämisessä.
* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)
Ks. pääsivu: Arviointi
* Aloitusvaiheen arviointi (keväällä 2010)
* Välivaiheen arviointi (keväällä 2011)
* Loppuarviointi (keväällä 2012)
* Julkaisun työstöalue (avoinna vain klubilaisille)