You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 7 Next »

22.2.2011

Sain Tuften kirjan. Täähän on perhanan jännä!

Lisäyksenä sanottakoon, että sitä on vaikea kommentoida kun on vasta alussa, mutta so far so good.

Nyt mennään puolivälissä Game interface designia, ja se on edelleen aika käytännönläheistä. Vastaan on tullut tuttua paljon, mutta soveltaen. On siis ihan väriteoriaa, sommittelua ja minkälaisia ikoneita kannattaa käyttää jotta lukija ymmärtää mitä ne tarkoittavat. Mä luulen että joudun antamaan sen valua vähän pidempään muhimaan että saan siitä jotain kiteytetyn olennaista irti. Olen itse asiassa aika varma että Tuften kanssa niistä muokkautuu jotensakin koherentti kokonaisuus.

17.2.2011

Olen edelleen/taas/vieläkin kipeänä mutta päätin lukea kirjan game interface design joka vaikuttaa tähän asti aika hyvältä perusopukselta. Pelien käyttöliittymäsuunnittelun erityispiirteistä saa aika hyvän kuvan, ja projektissa työskentelystä kerrotaan kattavasti. Kirjan oheen luen The Art of Game Designista useamman aihetta käsitteleviä lukuja (kirjan luen kyllä kokonaisuudessaan koska vaikutaa aika hyvältä ja tuoreelta!). Kirjastossa minua odottelee Tuften Envisioning Information joka kiinnostaa ja herättää kauhun tunteita jo tällä lailla etukäteen. Nähdäkseni näistä tulee aika hyvä paketti GUI:n käsittelyssä.

Termien avaamisen lisäksi kyllä ilahduttaa Foxin kirjassa hellyyttävästä maanläheisyydestä muistuttaminen, ja tietynlainen itsestäänselvyyksien huomioonotto ryhmäviestinnässä. Pelisuunnittelu jos mikä vaikuttaisi olevan ryhmätyötä parhaimmillaan/haastavimmillaan, ja kommunikaatio onnistumisen avain. Pelkästään pelien käyttöliittymäsuunnittelijoita/graafikoita on aika vähän, ja Fox varoitteleekin että se vielä toistaiseksi, etenkin pienissä peleissä joita kuitenkin valtaosa julkaistuista peleistä on, on sellainen virka jonka ohessa saa hoitaa muutakin suunnittelua ja/tai graffaa. Hyvin työhön valmistava kirja.

29.1.2011

Ryhdyin lukemaan Game Interface Designia, mikä vaikuttaisi olevan aika tehokas paketti kyseisestä aiheesta, alkaen aikatauluttamisesta ja pelien tuottamisen erityispiirteistä käyttöliittymäsuunnittelu huomioiden.

18.1.2011
(Huomio, päivitin tämän hätäpäissäni väärälle sivulle joten lisään nyt kun tajusin.)

Korkkasin kurssin tilaamalla kotiin kirjahyllyn täytettä joista ajattelin muutaman lukaista kurssin puitteissa, päätän kun pääsen vähän tutustumaan sisältöihin.

*Game Interface Design (Premier Press Development and Brent Fox) keskittyy pelien graafisten käyttöliittymien suunnitteluun ainakin toivoakseni. Mikäli ei, vaihdan kirjan johonkin toiseen.
*Designing the User Interface, 3rd edition (Ben Scneiderman) - ensimmäisiä käyttöliittymäsuunnittelun kirjoja, uusin edikka ilmeisesti. Jos on kauhean vanha niin mennee vaihtoon, saattaa sisältää liiaksi tavaraa jota on jo kursseilla paljon käynyt.
*The Elements of User Interface Design (Theo Mandel) perimmäisin perussäännöstö käyttöliittymäsuunnitelijalle. Paljon kehuttu, isoja odotuksia tästä.
*About Face: Essentials of User Interface Design (Alan Cooper) joka vaikuttaisi olevan perusopus käyttäjä- tai tarkoituslähtöisestä UI-suunnittelusta.
*The Art of Game Design: A book of lenses (Jesse Schell) jossa oli luku myös pelien käyttöliittymä- ja interaktiosuunnittelusta, mutta joka vaikutti ihan kiinnostavalta perusopukselta pelisuunnitteluun.

Pakollinen lukemisto vaikuttaisi olevan kiven alla aina näin kurssin käynnistyessä, joten ehtiipähän lukea vapaaehtoista aluksi!

  • No labels
You must log in to comment.