INNOVAATIOPROJEKTI 10 OP


Osaamistavoitteet
 Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• kehittää monialaisten toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
• soveltaa projekti- ja verkostotyöskentelyä sekä tutkintoalansa osaamista alueellisessa valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
• hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan monialaisten asiantuntijoiden yhteistyössä ja työympäristössä.
• luoda yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria muiden toimijoiden kanssa.
• käyttää ongelmaratkaisu-, yhteistyö- ja viestintätaitojaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
 
Sisältö
 Projekti- ja innovaatiotyöskentely: ideointi, suunnittelu, toteutus, arviointi, viestintä, julkistaminen, tuotteistaminen ja markkinointi. Yhteistyötaidot, sidosryhmätoiminta ja verkostotyöskentely. Innovatiiviset työmenetelmät. Yhteisöllisen kehittämisosaamisen alueet: kehittämisen prosessit, kehittämisen koordinointi ja hallinta, kehittämismallien uudistaminen.
 

Innovaatioprojekti sisältyy jokaisen Metropolian opiskelijan opetussuunnitelmaan. Useimmilla opiskelijoilla nämä opinnot toteutetaan kolmantena lukuvuonna. Opinnot toteutetaan usein työelämälähtöisinä projekteina ja monialaisina toteutuksina. Toteutustavat vaihtelevat lukukausittain ja koulutusohjelmittain. Innovaatioprojekti voi sisältää projektityön lisäksi teoriaa, luentoja, seminaareja ja työpajoja.

 

Jokainen opiskelija suorittaa innovaatioprojektin oman tutkinto-ohjelman suunnitelman mukaisesti. Kulttuurin ja hyvinvoinnin innovaatioprojektiopinnoissa oleellista on monialaisen, innovatiivisen ja työelämälähtöisen projekin toteuttaminen, jossa myös käyttäjälähtöinen kehittäminen olisi mahdollista. Tärkeää on teoriatiedon hyöydyntäminen projektin eri vaiheissa.

Oppimateriaali

-Vehkaperä & al. 2013. Innostu ja innovoi. Käsikirja innovaatioprojektiopintoihin.
Suora osoite julkaisun pdf-versioon on:
http://www.metropolia.fi/fileadmin/user_upload/Julkaisutoiminta/Julkaisusarjat/OIVA/Innostu_ja_innovoi.pdf

-Oivallus loppuraportti:
http://ek.fi/wp-content/uploads/Oivallus_loppuraportti.pdf

Arviointikriteerit

Opintojakson arviointikriteeri, kiitettävä (5)
Opiskelija soveltaa ansiokkaasti projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä. Opiskelija analysoi ja kehittää monipuolisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Opiskelija osaa tulkita yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria ja rakentaa sitä muiden toimijoiden kanssa. Opiskelija analysoi ja kehittää asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan. Opiskelija kehittää muiden toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.

Opintojakson arviointikriteeri, hyvä(3-4)
Opiskelija soveltaa projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
Opiskelija käyttää tarkoituksenmukaisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija luo yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria muiden toimijoiden kanssa.
Opiskelija hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.
Opiskelija kehittää toimijoiden kanssa käytännöllisiä ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.

Opintojakson arviointikriteeri, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tietää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteet. Opiskelija tunnistaa projekti- ja verkostotyöskentely -osaamistaan. Opiskelija käyttää yhteistyö- ja viestintäosaamistaan ja hyödyntää niitä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija on mukana kehittämässä toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.

Opintojakson lisätiedot
Arviointi kohdistuu työskentelyyn opintojakson aikana ja osaamiseen sen päättyessä sekä projektin tavoitteiden saavuttamiseen ja innovatiivisten ratkaisuiden syntymiseen.



 

  • No labels
You must log in to comment.