Tekninen tuki, jos ryhmälle tulee teknisiä ongelmia - Santtu: Jos on keskuspaikka, missä on puhelimen ja sähköpostin päässä joku tekninen henkilö, ja verkkoon voisi tehdä valmiiksi ohjeistuksia. Tarpeellisen perusosaamisen antaminen valmistavissa tapaamisissa.
Ehdotuksia:
Laitteiden peruskoulutus parasta järjestää sillä periaatteella, että kuka todennäköisesti ei halua/ole tekemässä jotakin niin sitä laitetta ei sitten tarvitse katsella.
Tunnistetaan myös henkilöiden aiempi käyttökokemus vastaavista vehkeistä ja jos vain mahdollista ei lyödä kaikkia hyviä videokuvaajia yhteen ryhmään ja kirjoittajia toiseen.
Teknisen tuen tavoitteena (ideaalisti) nopea ongelmanratkaisu, ratkaisujen kierrättäminen ja ongelmien dokumentointi projektin jälkeistä/aikaista analyysia varten.
Alkukoulutus luontevinta järjestää samassa yhteydessä kun kaikki ryhmät tapaavat ja muutakin alustusta käydään läpi.
Myös mentorien vahvuudet eri osa-alueilla selvitettävä, toisaalta mentoroinnin on jätettävä tilaa oppimiselle (ks. virheille ja niiden oikaisulle) itse ryhmässä.
Kaksi ongelmakategoriaa:
1. on ongelma, mutta netti toimii
Ykköskategorian ongelmiin voitaisiin vastata jonkin ryhmien keskeisen kommunikaatiokanavan kautta (jonkinlainen pikaviesti/chat jossa voidaan ottaa yhteyttä ja keskustella useamman ryhmän kesken).
Myös valmisohjeet saatavilla.
Ainakin jotain dokumentoituu jonnekin.
2. on ongelma yhteydessä/netti ei toimi
Puhelin keskuspisteeseen ja tai tukeen, jonka valmistelussa keskitytty yhteysongelmien debugaukseen.
Huomioita: dilemman aiheuttaa reaaliaikaisen kommunikaation tehokkuus ongelmanratkaisussa vrt. staattisempien muotojen (forum/email yms.) uudelleenkäytettävyys ja arkistoitavuus.
Toisaalta resurssien ohjaaminen pelkkään ongelmien kirjaamiseen ei järkevää (eikä kaunista).