Menetelmäopinnot ja opinnäytevalmiudet sekä opinnäyteseminaarit lv. 2021-2022

Menetelmä-  ja opinnäyteseminaarit lukuvuonna 2021-2022 alkavat syksyllä 2021 menetelmäopinnot ja opinnäytevalmiudet -opintojaksolla jossa opettajina toimivat Antti Pönni ja Mika Säteri.    Opetus alkaa keskiviikkona 1.9.2021.  Kurssin tapaamiset ovat keskiviikkoisin klo 13-16 13.10.2021 asti.  Alussa tapaamiset pidetään Zoomissa, mutta ainakin pari viimeistä työpajakertaa on tarkoitus pitää lähiopetuksena.  Zoom-linkki näkyy opintojaksolle ilmoittautuneille opintojakson työtilassa ja lukujärjestyksessä. Tilanne voi muuttua, joten seuratkaa Metropolia-sähköpostianne.

Kurssin aikataulu ja pysyvä Zoom-linkki löytyvät kurssin OMA-työtilan etusivulta.

Kurssin aikana aletaan ideoida omaa opinnäytetyötä, tutustutaan opinnäyteprosessiin, opinnäytteen kirjoittamiseen, menetelmiin, lähteiden käyttöön, jne.  Lopputehtävänä on n. 8 sivun harjoitustutkielma, jota on halutessaan mahdollista hyödyntää osana lopullista opinnäytettä.  Harjoitustutkielman deadline on 29.10.2021.

Kurssin alkupuolella esitellään alustava idea omaksi opinnäytteeksi. Kannattaa siis jo nyt alkaa pohtia mistä oman opinnäytteensä tekisi.  


Aikataulu

Kaikki tapaamiset keskiviikkoisin klo 13-16 alkaen 1.9.2021

Alkuvaiheessa tapaamiset Zoomissa, lopun työpajat lähiopetuksena.  Muutokset mahdollisia.

Ke 1.9. (Zoom) Opinnäytteen tekeminen ja opinnäyteprosessi. Kurssin ohjelma ja tehtävät. (Antti ja Mika)

Ke  8.9. (Zoom)  Alustavien opinnäyteideoiden läpikäynti. (Antti)

Ke 15.9. (Zoom) Opinnäytteen kirjoittamisesta: tiedonhankinta, lähdeaineistojen käyttö ja lähdeviitteet. (Mika)

Ke 22.9. (Zoom) Julkaistun opinnäytteen analyysi (ryhmätehtävä, Antti)

Ke 29.9.  (Zoom) Menetelmän esittely (ryhmätehtävä, Antti)

Ke 6.10.  (Lähiopetus) GDPR-ohjeita (Antti). Kirjoittamistyöpaja (Mika)

Ke 13.10. (Lähiopetus) Kirjoittamistyopaja (Mika)
 

Pe  29.10.  Valmiin harjoitustutkielman palautuksen deadline.


Kevään opinnäyteseminaarissa seurataan opinnäytteen etenemistä ja saadaan palautetta opinnäytteen eri versioista.  Opinnäyteseminaarista tulossa lisätietoa piakkoin. Kevään opinnäyteseminaarit tukevat opinnäytteen kirjoitusprosessia. Seminaarit tukevat opinnäytteen ohjausta, mutta eivät korvaa sitä. Seminaariohjaus painottuu rakenteellisiin, menetelmällisiin ja käytännöllisiin kysymyksiin jotka monissa tapauksissa ovat hyvin samantapaisia. Seminaarissa saa myös yleistä tietoa opinnäytteeseen liittyvistä kysymyksistä ja palautetta  paitsi vetäjältä, myös muilta osallistujilta. Kun omaa työtään esittelee muille, se selkeyttää myös omaa näkemystä. Myös muiden esitysten kuunteleminen voi selventää ja kirkastaa omaa opinnäyteideaa


Menetelmäopinnot ja opinnäytevalmiudet

Ilmoittautuminen toteutukseen  Menetelmäopinnot ja opinnäytevalmiudet KM00DK06-3001

Toteutuksen ohjelmasta

Kurssilla käydään läpi opinnäyteprosessia ja opinnäytteen tekemiseen liittyviä kysymyksiä ja tuetaan opinnäytteen ideointia ja suunnittelua. Syksyn menetelmäseminaarissa tutustutaan opinnäyteen tekemiseen ja ideoidaan omaa opinnäytettä. 

Ensimmäisellä tapaamiskerralla käydään läpi opinnäyteprosessia yleisesti. Opintojaksolla ideoidaan omaa opinnäytettä ja tutustutaan opinnäytetyössä käytettäviin menetelmiin sekä opinnäytteen kirjoittamiseen.  Seminaarin kuluessa on tarkoitus

- ideoida omaa opinnäytettä

- käydä läpi opinnäytteen tekemisen vaiheita

- tutustua tutkimusmenetelmiin oman opinnäytteen näkökulmasta

- alkaa kirjoittaa omaa opinnäytetyötä


Niiden opiskelijoiden, jotka ovat jo suorittaneet tai korvanneet Menetelmäopinnot ja opinnäytevalmiudet -opintojakson, kannattaa kuitenkin seurata kurssin ohjelmaa ja tiedotusta siltä osin, kuin siellä sovitaan opinnäytteen ohjauksista tai muuten käsitellään käytännön opinnäyteprosessiin liittyviä asioita. 

Opinnäyteseminaari

Kevään opinnäyteseminaari koskee kaikkia keväällä opinnäytteen tekeviä opiskelijoita, myös niitä, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet menetelmäopinnot.  Työskentely voidaan aloittaa jo loppusyksystä.








  • No labels
You must log in to comment.