You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 7 Next »

Metropolian Kulttuurituotannon tiloissa

Läsnä

•Katri Halonen
•Laura-Maija Hero
•Leena Björkqvist
•Kirsi Herala
•Pekka Uotila
•Laura Karhu
•Juha Iso-Aho
•Ritva Mitchell
•Kai Artes

Agenda:

Yleinen keskustelu

- pohdittiin hankkeesta tulevia konseptoitavia malleja. Sellaisen voisi tehdä 1. signaaliwikistä toimintaformaattina ja pedagogisena kokonaisuutena SEKÄ 2. tulevaisuuspajoista (joita sitten lukuvuoden 2010-2011)

SIGNAALIWIKI

- halukkaita käyttäjiä on selvästikin paljon

- pitää saada yksi foorumi, jonne signaaleja kerätään

- opiskelijapalute on myönteistä: saa opiskelijat positiivisella tavalla varpailleen. Moni myös intoontunut aiheesta hyödyntämään sitä laajemminkin esim. opinnäyetyössää/työharjoittelun osana jne.

- signaalit/trendit/megatrendit sekoittuvat. Uusi voi olla myös retroa: retrosignaalit

- muhittamiseen tarvitaan aikaa, pitää olla kylliksi aikaa opintojaksolla. Aktivoitava myös niin, että teema pysyy kokoajan tapetilla.

TYÖPAJASTA

- Laura-maija tekee pohjan

- klubilaiset laittavat ideoita+kokemuksia Laura-maijan työn tueksi

- kokemuksia tulevaisuuspyörästä: työläs, jää ilmaan tai liian pinnalliselle tasolle. Taulukkovaihe tärkeä

- pedagogisesti vedettävä erittäin tiukasti konkretiatasolle: case studies -tyyppistä

- mikä on ohjausryhmän rooli: ovat asiantuntijoita (mutta ei koulutuksen vaan jonkin muun). Tuottajamanagerijoukko tuo rahan+investoi

- olisiko ohjausryhmän ydinkysymys: Mikä on tuottajan tehtävä luovassa taloudessa? (ketä edustaa, mistä toimeenannot tulevat-> ensimmäinen taso tulevaisuuspyörässä) ; mitkä tehtävät voimistuvat vuoteen 2020 kohti mennessä? /entä jos lähtisi siitä, mitkä asiat minun alueellani vaikuttavat tuottajan tulevaisuuteen.

- olemmeko sitoutuneet tuottaja-käsitteeseen liikaa? lähtöoletus, että tarvitaan tuottaja vuonna 2020. Entä jos siitä luovutaan? Manageri esiintyy useammin ja "liiketoimintaosaamista kulttuurialan ihmisille ja taiteilijoille" - ja päin vastoin. Pidettävä mahdollisimman avoimena lähtökohta: tuottaminen symboloi jotain muutosta ja juuri sen muutoksen tunnistaminen on olennaista

 - ammatti- ja tutkintonimikkeet menevät iloisesti sekaisin

- entä jos lähtisi ohjausryhmän kanssa tulevaisuuden muisteluun? Lähtötilanne: elämme vuotta 2020. Tuottajakoulutuskupla on puhjennut. mitä on matkalla tapahtunut? Ketkä ovat jääneet henkiin? miksi ovat jääneet henkiin? voisi tehdä pareittain!

- läheisyys työelämän kanssa voi myös aiheuttaa työelmän toisintamista, minne jää kehitys ja innovointi - eikö se ole juuri koulun tehtävä?

- mitä on fasilitoinnin rooli tuottajaosaamisessa? proaktiivisuus ja avoimus keskeisiä resursseja

- manageri tekee pitkällä tähtäimellä, fasilitaattori toimii tilanteessa, tuottaja on kiinni tuotteistamisessa--- eivät perustaltaan ole päällekkäisiä vaan limittäisiä

- muotoilijat osaa formuloida hienosti kielensä kun ratkovat kompleksisiä yhteiskunnallisia ongelmia. Kutuila paljon jargon-opeteltavaa!

- miten muistelumenetelmä kirjataan? Seinälle mindmapiksi? Sitten keskustelu askelista, jotka johtavat eri skenaarioihin

PoriJAZZ tapahtumatuotannon tutkijat

rakentaisiko 2 skenaariota: Elämme vuotta 2020 kesätapahtumien määrä on kolminkertaistunut - mitä on tapahtunut? TAI kesätapahtumat on keskittynyt 10 suureen- mitä on tapahtunut?

- Tulevaisuuden muistelu voisi viedä kätevästi myös tulevaisuuskäsikirjoituksiin ja visualisointiin DigiTails

2. laitamme syksyn raportin kasaan. Perehdy sen tuoreimpaan versioon, joka löytyy wikistä (laitan myös liitteeksi)

3. tämän kevään syklien pohdinta + taku-kyselyn linjaukset. Näitä varten olisi hyvä, jos kukin ehtisi tehdä viimeksi sovittuja ennakkopapereita yhteisen keskustelumme avuksi. Minä toivoisin kovasti sparrasuta Taku-kyselyn perusvalintoihin, joten laitoin siitäkin wikiimme peruspaperia. II syklin työstöympräistö on suljettu vain klubilaisten silmiä varten.

4. mikäli aika vain mitenkään riittää, pitäisi vielä pohtia hieman signaaliwikiä ja sitä millaisella resept(e)iillä lähdemme pohjustamaan lukuvuoden 2010-2011 skenaariopajoja

  • No labels
You must log in to comment.