W3C S3 - Intro to HTML5 Games

Alla olevasta linkistä tulee löytymään käsiteltävät koodipätkät ja aiheet, joten keskityn raportoimaan lähinnä omia huomioita:

http://oksoclap.com/www2012-games-camp

Boaz Sender puhuu lähinnä pelisuunnittelijoiden ja webbisuunnittelijoiden sulautumisesta yhteen HTML5 pelien osalta, tai tarkemmin ottaen siityminen avoimeen koodiin. Molemmilla osapuolilla on paljon opittavaa toiselta. Pelisuunnittelijoilla on opittavaa vaikkapa vastuullisesta koodin luomisesta (validius, ylläpidettävyys jne), kun taas verkkosuunnittelijat voivat oppia graafista puolta ja etenkin käyttäjäkokemuspuolta.

Keskustelu siirtyy uusiin GCG:n (http://www.w3.org/community/games/) ominaisuuksiin (http://www.w3.org/community/games/wiki/Features).

Useita ominaisuuksia liittyy selaimen "lukitukseen". Jatkossa on mahdollista lukita hiiren valintamahdollisuuksia niin, että hiiren on mahdotonta siirtyä selaimessa pelattavan pelin ulkopuolelle (mouselock/input lock). Lukittavaksi tulee myös orientation lock, jonka puute on tuottanut ongelmia etenkin mobiililaitteilla. Tällä ominaisuudella pystyy siis lukittamaan kännykän niin, ettei selain asemoidu uudestaan kun käännät puhelimen vaakatasoon.

Hardware feature detection, eli peli tunnistaa tietokoneen suoritustason ja pystyy sen mukaan optimoimaan pelikokemusta. Samaan aiheeseen liittyen tuki surround soundille on tulossa. P2P-tuki kuulostaa hienolta! Jatkossa pystyy siis lähiverkon yli muodostamaan selaimella yhteyden toiseen koneeseen. LAN partyt eivät siis ole menneisyyden jäänteitä, vaan ne mainittiin täällä erikseen.

Game Mode kuulostaa myös jännältä. Vähän niin kuin käänteinen yksityinen selaus, joka nykyisin löytyy jo ainakin Firefoxista ja Chromesta. Ideana on, että game modella voidaan keskittää resurssit ja antaa normaalia laajemmat oikeudet, jotta pelaaminen olisi sujuvampaa.

Uusien featureiden jälkeen käytiin läpi pari demoa. Yhtenä esimerkkinä http://dmv.jit.su/ (toimii vain Chromella). Itse en tätä päässyt testaamaan, sillä kyseinen sivusto vaatii uusimman Chromen, johon koulun koneen rajoituksilla ei ole pääsyä. Näinpä hienosti jäi taas uudet asiat kokeilematta. Demon ideana kuitenkin demota Javascriptillä tehtyä videochattia, joka toimi myös kännykässä (demottu Opera Mobilella).

  • No labels
You must log in to comment.