AIKA PE 6.11.2009 KLO 14-16
PAIKKA Kirjasto 10, Hgin keskusta/postitalo
LÄSNÄ Saija Heinonen (pj/sihteeri), Seija Mäenpää, Maria Repo, Mari Pyyhkälä
Kokous alkoi kl.14.10
1. ESITYSLISTAN TARKISTAMINEN
Ei muutoksia
2. TILANTEEN PÄIVITYS
Mari kertoi että Havurastissa on vanhusten ja lukiolaisten yhteistyö alkanut hyvin, ensimmäisiä tapaamisia on sovittu ja pidetty ja digitarinat saadaan luultavasti valmiiksi kuun loppuun tai joulukuun puoliväliin mennessä. Saija kysyi onko yhteistä katselmustilaisuutta mietitty, kuulemma ei ole mutta pistetään harkintaan. Mellarin yhteistyötä mietitään myös, katsottiin netistä heidän sivujaan ja näyttäisi potentiaaliselta kohderyhmältä. Mari on käynyt tiloissa ja vaikutti kuulemma sopivalta digitarinoiden tekoon. Saija ottaa yhteyttä.
Seija kertoi sosiaalialan opiskelijasta joka on aloittanut opinnäytetyönsä tekemisen digitarinaa käyttäen; työ Vantaan kriminaalihuollon asiakkaan kanssa on alkanut, mutta säädökset siitä missä työtä saa esittää ovat hyvin tiukat. SoTe-puolella on nyt syksyllä pidetty kaksi työpajaa (Saijan toimesta), jatkosta keskusteltava myöhemmin erikseen että miten työpajat toteutetaan ja kuka vetää. Menetelmä näyttää sopivan hyvin sosiaalipuolelle, joten olisi sääli jättää digitarinat kokonaan sivuun.
Maria päivitti kirjaston tilanteen, kahteen suunniteltuun työpajaan on tulossa paljon väkeä, osa on jonotuslistallakin. Kolmas työpaja pyritään järjestämään alkuvuodesta, aikataulua katsotaan myöhemmin.
Saija mainitsi että MLL:ssa on tulossa myös työpaja marras-joulukuussa ja Metropolian Kulttuurintuottaja-opiskelijoille kaksi työpajaa on juuri saatu päätökseen.
3. OSAPROJEKTIN NÄKYVYYS (Esim. Valtakunnalliset sos.alan päivät)
Sosiaalialan päiville pitää tehdä synopsis pian, työpaja-aikaa on saatu puoli tuntia ja siinä ajassa pitää esitellä kaikki toiminta. Hyvä suunnittelu tärkeää.
Saija sanoi että hän on hakenut foorumi- ja avoin tori-esitysaikaa digitarinalle (ja muillekin osaprojekteille) Aulangolle keväälle 2010: Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa -tapahtuma. Vastauksia ei ole vielä kuulunut.
Educa-messuille ei ensi tammikuussa kannata vielä mennä esiintymään, mutta käydään katsomassa paikan päällä ja seuraavalla kerralla varataan omaa esitysaikaa/ständi. Maria huomautti että kirjastoilla on oma ständi Mediakasvatus-kujalla, sinne voisi ehkä laittaa esitteitä. Saija mietti että Mediakeskus lienee myös messuilla, heiltäkin voisi kysyä. Kirjaston ständi on valtakunnallinen, ei vain Hgin kaupungin.
Saija kysyy missä Opettaja-lehden artikkelinkirjoitus on menossa.
4. TYÖPAJOJEN / DIGITARINOIDEN TEON ARVIOINTI / SAATU PALAUTE
Saija aloitti tekemään taulukkoa saaduista palautteista, työpaja kerrallaan ydinkohdat huomioiden. Kevät oli kasassa mutta syksy ei vielä. Saija näytti esimerkkitaulukon miten aikoo käsitellä palautteita. Hän lähettää taulukot kaikille kunhan syksykin on valmiina. Jatkossa taulukko tulee projektin sivuille (salattuna mahdollisesti) ja Saija lisää sinne aina uusien työpajojen palautteet. Näin myös yhteyshenkilö voi käydä katsomassa jälkikäteen millaista palautetta työpajasta tuli.
Maria huomautti että positiivista palautetta voi käyttää myös projektin markkinoinnissa.
Seija sanoi, että se "palaute" tai huomio, jonka hän on tehnyt on se että oppilaille iskee stressi harjoittelussa, jos työväline ei olekaan hyvin hallussa, sillä aikaa on vähän, asiakas uusi ja pitäisi käyttää menetelmää jota itsekään ei ehkä vielä hallitse kunnolla. Digitarinan käyttö on helpompaa työpaikoilla, jossa on enemmän aikaa käytettävissä ja asiakkaat ovat jo tuttuja.
5. MUUT ESILLETULEVAT ASIAT
Maria sanoi että kirjastoilla on paljon yhteistyötä yhdistysten ja järjestöjen kanssa, hyvä sauma saada menetelmää myös heille tutuksi.
6. SEURAAVA KOKOUS
Vaihtoehtoja kolme: 14.12, 17.12 ja 18.12. Saija lisää äänestykseen verkkoon ja ajankohta päätetään myöhemmin. Kokous jossakin kahvilassa tms. glögilasien äärellä.
Kokous päättyi kl.16
JAKELU
Saija Heinonen, Michael Hutchinson-Reis, Hanna Sinkkanen, Seija Mäenpää, Maria Repo, Mari Pyyhkälä, Anne Seppänen