On tullut kiitoksien aika - Liikkuvan Arjen Designin kolmivuotinen hankekausi päättyi vuoden vaihteessa. Kolmen vuoden aikana on opittu ja saavutettu paljon ja kiitos tästä kuuluu kaikille teille, jotka olette LADin toimintaan osallistuneet. Erityinen kiitos myös rahoittajillemme Euroopan aluekehitysrahastolle, Uudenmaan liitolle sekä Helsingin ja Vantaan kaupungeille.
Joulun alla julkistettu Liikkuvan arjen designia -kirja kokoaa hankkeen antia ja toimii toivottavasti innostajana ja ajatusten herättelijänä myös jatkossa. Ja vaikka LADin yksi muoto päättyykin, työ jatkuu edelleen! Erityisesti Pyöräkeskuksen jatkokehittämiseen Helsingissä keskittyvä Liikkuvan arjen design - Pyöräkeskuksesta 2.0 pyöräilykaupunkiin -projekti on pyörähtämässä käyntiin Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoituksella ja tulee hyödyntämään ja viemään eteenpäin LADin tuloksia. Uusi projekti jatkuu kevääseen 2016 asti.
Kuvatunnelmia projektin joulukuisesta loppunäyttelystä ja päätösjuhlasta.
Lämmin kiitos kaikille LADiin osallistuneille, yhteistyömme kukoistakoon jatkossakin!
Laiturilla 18.12. julkistettu Liikkuvan arjen designia -teos kuvaa hankkeen kolmivuotista muotoilumatkaa. Teos on yhdistelmä kestävää kaupunkiliikkumista ja muotoilua käsitteleviä asiantuntijapuheenvuoroja ja tuoreita palvelu- ja tuotekonsepteja. Samalla valotetaan osallistavan suunnittelun menetelmiä ja mahdollisuuksia. Muotoiluajattelulla on voimaa käynnistää muutoksia – kaupunkimuotoilu liikuttaa meitä kaikkia!
Tutustu teokseen! (pdf-tiedosto)
Painettuja kirjoja voi tiedustella Päivi Keräseltä (etunimi.sukunimi@metropolia.fi). Julkaisusta valmistuu myös englanninkielinen verkkoversio.
Liikkuvan arjen designia - Kohti pyöräilevää pääkaupunkiseutua -kirja julkistetaan ke 18.12.2013 klo 17-18 info -ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2). Kirja kokoaa Liikkuvan Arjen Design -projektin kolmivuotisen muotoilumatkan antia: näkökulmia kaupunkimuotoiluun ja kestävään kaupunkiliikkumiseen sekä opiskelijoiden suunnittelemia, pyöräilevään kaupunkiin johdattavia palvelukonsepteja.
Julkistustilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa ja osallistujat saavat mukaansa oman kappaleen kirjasta.
LADin hankekausi huipentuu 10.-18.12.2013 Pyöräkeskuksella järjestettävään näyttelyyn. Valoa ja multimediaa yhdistelevä näyttely esittelee hankkeen aikaansaannoksia vilkkaan Narinkkatorin laidalla.
Wikissä olleet vanhentuneet linkit on nyt korjattu ja ajantasaiset logot löytyvät Liikkuvan Arjen Design -projektin logot -sivulta!
- EDIT THE CALENDAR
Customize the different types of events you'd like to manage in this calendar.
#legIndex/#totalLegs - RESTRICT THE CALENDAR
Optionally, restrict who can view or add events to the team calendar.
#legIndex/#totalLegs - SHARE WITH YOUR TEAM
Grab the calendar's URL and email it to your team, or paste it on a page to embed the calendar.
#legIndex/#totalLegs - ADD AN EVENT
The calendar is ready to go! Click any day on the calendar to add an event or use the Add event button.
#legIndex/#totalLegs - SUBSCRIBE
Subscribe to calendars using your favorite calendar client.
#legIndex/#totalLegs
Recently Updated
- Viihtyisämmät pääradan asemat?
- Toimiva liityntäpysäköinti?
- Pyöräkeskus, jossa turvallisen säilytyksen lisäksi saat fillarillesi huollon?
Kaikkia näitä kehitämme Liikkuvan Arjen Design -projektissa. Etsimme ja luomme parempaa ympäristöä tukevia liikkuvan arjen ratkaisuja, niin joukkoliikenteen, pyöräilyn kuin jalankulunkin saralla. Toimimme muotoiluvetoisesti ja teemme kehitystyötä yhdessä alueella liikkuvien kanssa. Samalla palvelemme kaupunkisuunnittelua lisäämällä turvallisuutta sekä kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen käytön houkuttelevuutta.
Vuosina 2011-2013 pääkaupunkiseudulla toteutettava hanke hyödyntää Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilu- ja teknologiaosaamista ja Suomen ympäristöopisto Syklin kaupunkituntemusta ja kestävän kehityksen tavoitteita.
Projektia osarahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan liitto sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit.
Asemanseutujen parantaminen
Yhteiset asemat -osahanke lisää Helsingin ja Malmin aseman ympäristöjen esteettömyyttä ja turvallisuutta muotoilun ja taiteen keinoin. Tavoitteena ovat viihtyisämmät ja toimivammat asemat sekä monistettava yhteisöllisen suunnittelun malli. Suomen ympäristöopisto Sykli toteuttaa osaprojektin yhdessä VR:n, liikenneviraston ja Metropolian opiskelijoiden kanssa.
Marja-Vantaan liityntäpysäköinti
Marja-Vantaan liityntäpysäköinti-konseptin kehitystyö palvelee alueen suunnittelua ja toteutusta. Marja-Vantaa on pääkaupunkiseudun merkittävin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Keskeistä suunnittelussa on huomioida turvallisuus ja esteettömyys joukkoliikenteessä, pyöräilyssä ja jalankulussa. Projekti tuo näkökulmia Marja-Vantaan liityntäpysäköinnin suunnitteluprosessiin ja vahvistaa mielikuvaa pyöräilijöitä varten suunnitellusta alueesta. Metropolian muotoilun koulutusohjelman lisäksi osaprojektissa on mukana Vantaan kaupunki.
Pyöräkeskus
Osaprojektissa konseptoidaan pyöräkeskuksen palvelutoimintaa mm. polkupyörien säilytys, huolto, korjaus, väline- ja vaatevuokraus sekä matkailijoiden palvelu. Pyöräkeskuksesta kehitetään monistettavissa oleva toimintamalli, josta rakennetaan pilotti. Metropolian lisäksi kehitystyössä on mukana Helsingin kaupunki ja VR.
- Viikkokirjeet
Viikon tapahtumat tuorepuristettuna - Lomakalenteri
Projektihenkilöstön on-off -päivitykset
- Merita Soini, projektipäällikkö
merita.soini(ät)metropolia.fi - Päivi Keränen
paivi.keranen(ät)metropolia.fi
Tel.+358-20-783 5051 - Eeva Hämeenoja, rehtori, SYKLI
eeva.hameenoja(ät)sykli.fi - Taru Uotila, tuotevastaava, LAD-yhteyshenkilö, SYKLI
taru.uotila(ät)sykli.fi