Demosessiossa kerrotaan tuotteista tai palveluista, jotka ovat uusia konsepteja digimaailmassa. Kaikki demot ovat esillä myös exhibition-hallissa.
The Google Art Project, David, www.googleartproject.com (10 min)
Kyseessä on siis demo-sessio ja suosittelen menemään itse tutustumaan sivulle! Kaikki osat eivät ole käytössä beta-versiossa. Otan muutaman screenshotit, kun käyn sivua samalla itse läpi. Kaikki demot ovat esillä myös exhibition-hallissa.
Alkoi vuosi sitten, nyt on julkaistu 2.0 -versio
Alussa oli teoksia 9 maasta, 17 museosta, 461 taiteilijalta, 1061 HD-zoomattava teosta. Tällä hetkellä on 40 maata, 151 museota, 6000 taiteilijaa ja 32000 teosta.
Tarkoitus on, että taideteoksia voi zoomata, tutkia ja jakaa ja kirjautumalla google-tunnuksilla voi tehdä oma virtuaalisen gallerian lempiteoksista. Teokset ovat galleriassa, jota voi selata ja teoksia pääsee avaamaan niitä klikkaamalla. Osa teoksista on otettu HD:na ja niitä pääsee zoomaamaan erittäin lähelle teosta. Zoomatuista teoksista voi myös cropata osia teoksista.
Kartasta näkee, että maita on monta ja myös museoiden määrän eri maissa. Klikkaamalla museota listalta pääsee museon omalle sivulle, johon on lisätty museon kertomat tiedot museoista.
Metadata on kerätty, jotta myös hakusanoilla löytyy helpommin teoksia. Museoihin voi myös päästä vierailemaan street view tekniikan tapaisella työkalulla. Museot on valokuvattu ja niiden käytävillä voi "vaeltaa" ja etsiä teoksia. Taideteoksia voi etsiä esim. taiteilijan nimellä Monet ja kaikki maailman tallennetut Monet'n teokset päätyy omaan hakugalleriaan ja ne voi tallentaa omaan galleriaan. Kuvia ei voi ladata nettisivulta, mutta niitä voi jakaa.
Osa museioista on ollut niin pimeitä ja Google on ottanut kuvan ja on antanut museioiden valita teokset ja käsitellä kuvat Googlen käyttöön. Osassa taideteoksissa on ollut myös tekijänoikeudellisia ongelmia julkaisun kanssa.
Osaa taideteoksia ei ole koskaan kuvattu ja kuvaukset veivät aikaa. Koko projektin tiimi on ollut innostunut työskentelemään teoksien kanssa ja museioiden ja virastojen kanssa on ollut vääntöä, jotta teokset saataisiin osaksi projektia. Tarkoitus on päämääräisesti näyttää still-kuvia, videoita voi olla erikseen.
Kjing (Mix The Knowledge) Daniel Lacroix, Yves-Armel Martin (Romania) (10 min)
Yritys työskentelee digitaalisen median, opetuksen, museoiden parissa.
Kjing:n tarkoitus on saada museoihin enemmän multimediaa ja digimedia-työkaluja esim. tietokoneen ja tablettien avulla. Kjing on web-applikaatio, joka yhdistää tietokoneen ja muut tekniset laitteet keskenään verkkoyhteydellä. Web-applikaatio toimii useimmilla servereillä sekä Android- ja iOS-ympäristössä. App on työkalu, jota voidaan käyttää lisäämään esim. aktiivisuutta ja opetusta museoissa. Applikaation avulla voi tehdä digitaalisen eistyksen lisäämällä objekteja. Museossa voi käyttää tabletia apuna ja ohjelman avulla voi dragta asioita omaan tabletiin.
Pahoittelen kuvien huonoa laatua, netistä ei vielä löydy tietoa projektista lisää.
Personalized Newscasts and Social Networks: a Prototype built over a Flexible Integration Model - Luca Vignaroli, Roberto Del Pero, Fulvio Negro (Italia) (10 min)
projektin nettisivut: http://notube.tv/
Personoidut uutislähetykset ja sosiaaliset verkostot. Esittelyssä on prototyyppi projektista, jonka nimi on NoTube.
Televisio -> Web, on vaihtoehto laittaa tv webbiin, mutta tässä projektissa ei tehdä niin vaan web laitetaan televisioon.Tarkoitus on se, että ihminen pystyy luomaan omanlaiset uutislähetykset tiettyjen tarpeiden perusteella ja jakaa niitä. Personoidut uutislähetykset ovat käytettävissä koneella, tableteissa ja kännykässä. Koodin lukemalla ja television sisällön käyttöönsä. Esim. kännykkään tulee lista, josta voi valita oman katsoa oman haluamansa uutispätkän ja näyttää sen myös suoraan televisiosta. Kännykkä toimii siis kaukosäätimenä television kanssa yhteistyössä. Jakaminen onnistuu sosiaalisiin medioihin.
Reunahuomio: demo tapahtuu niin pimeässä, että en saa hyviä kuvia tilanteesta. Löysin netistä muuta materiaalia. Ja italian aksentilla englanti on vaan niin kivan kuuloista :)
Videomateriaalia, josta ymmärtää miten toimii: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dMM7MH9CZY8 ja http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ICl9pT9sMvI
Automated Semantic Tagging of Speech Audio - Raimond Yves (5 min)
Projektin tarkoitus on siirtää vanha arkistoitu materiaali varsinkin audio käyttöön. 70000 ohjelmaa, kuudelta vuosikymmeneltä, 3 vuotta audio-materiaalia, yhteensä yli 500 teraa materiaalia.
BBC:n arkistoista perustuva palvelu on WOrld Service archive. Periaatteessa kyseessä on podcast-arkisto, jossa on audio-tagit. Eli hakusanoina voi käyttää tiettyä ilmausta, mainintaa jne..
Adding Wings to Red Bull Media - Thomas Kurz (5 min) (Saksa)
Mitä tekemistä Red Bullilla on tekemistä median kanssa? Red Bull on mukana monessa tapahtumassa ympäri maailmaa ja kaikki materiaali kerätään yhteen Red Bull content Pooliin, jossa on myös b-2-b- ja kuluttaja-materiaalia. Pool toimii pilvipalveluna ja sieltä voi ostaa ja ladata materiaalia omaan tai yryksen käyttöön. Videoista saa myös still-kuvia tai lyhyempiä videioita, jotka löytyät fragmenttien avulla.
Suosittelen tutustumaan suoraan palveluun: Red Bull Content Pool
The RaiNewsbook: Browsing Worldwide Multimodal News Stories by Facts, Entities and Dates - Maurizio Montagnuolo, Alberto Messina (5 min)
Web-appin avulla voi etsiä tietoa ja uutisia ympäri maailmaa hakusanojen avulla. Samoin kartalla voi näkyä joku asia, jonka rajaa, esim. etsien pankkeja ja katsoa missä uutisissa pankki on mainittu.
Mahdollista on löytää uutisia, RSS-feedit, Google-haku. Tämä oli vähän hämmentävä esitys, joten ihan ei selvinnyt tarkoitustapa.