Tiptop-koodin hyödyntäminen
Tiptop-lähdekoodin hyödyntäminen PAKKI-projektissa
Projektisuunnitelman mukaisesti PAKKI-projektissa hyödynnetään kansallisessa Tiptop-projektissa tehtyä työtä.
Lähdekoodin tutkimisen osalta Pakki-projektissa keskityttiin etupäässä StudyPlan- ja Curriculum-palvelurajapintoihin sekä käyttöliittymien toteutuksiin.
Samalla tuli tutustuttua hieman myös ahot-/sekä hops-toteutuksiin.
Palvelurajapinnat
Tuotettu koodi palvelujen osalta on helposti seurattavaa ja tarkoitustaan vastaavaa. Ongelmaksi hyödyntämisen osalta nouseekin tyypillinen kesken jääneen prototyyppimenetelmällä tehdyn tuotteen vajavainen bisneslogiikka; useat hopsin toteuttamisessa tarvittavat työkalut ja rajapinnat ovat kertaalleen ratkottu ja saatettu toimivaksi Peppi-ympäristössä, joten Tiptopin palveluiden jatkokehittäminen ei palveluiden osalta olisi tuotantotaloudellisesti järkevää.
Enemmän mielenkiinto keskittyi "väärään" kokonaisuuteen, eli ahot-toteutukseen. Kohtuullisen nopea perehtyminen koodiin jätti tunteen, että em. toteutuksesta voisi olla hyötyä jatkoa ajatellen.
Käyttöliittymät
Käyttöliittymien puolellakin valitettavasti näkyi prototyyppimenetelmän ongelmat; näkymissä esiteltiin enemmän toimintoja kuin niitä oli loppuun asti saatettu. Mieleenpainuvaa oli AngularJS-kirjaston käyttäminen, mutta sitäkin hyödynnettiin vaihtelevalla menestyksellä. Tällä hetkellä Pakkiin määritelty hops-käyttöliittymä tulee näillä näkymin olemaan huomattavasti yksinkertaistettu verrattuna Tiptopin vastaavaan, joten tämäkin karsii koodin jatkokäytettävyyttä melkoisesti. Koodista voitaisiin kuitenkin poimia tarkempaan tarkasteluun rakennepuun ja niiden alaisten valintojen toteuttamiset