pvmkeskustelua
pe 17.5.2013
Kokoukseen tiistaiksi 28.5.2013 klo 9:00 Metropolia:
    1. Oppisopimuskoulutuksen tilanne:
      Ei ole vielä saatu tietoa, heti ilmoitan kun jotain kuuluu
    2. Suunnitelma B:
      Maksullisen yrityskoulutuksen aloittaminen.
      Mietitään koulutuksen laajuutta, sisältöä, menetelmiä, vastuualueiden jakoa, markkinointia, kohderyhmää ym.
      Ideoita tähän saa esittää jo etukäteen, että asia jalostuisi kokoukseen mennessä.
    3. Suunnitelma C:
      TOKA-projektin kaltainen yhteishanke, johon etsitään julkista rahoitusta ja yrityskumppaneita (keskiössä erityisesti tilaajaorganisaatioita?). TOKA-projektista on tietoa viime kokouksen muistioon liitetyssä
      Timo Lehtoviidan PP-esityksessä. Timo on käynnistänyt Lappeenrannan AMKssa mittavan ja hienosti etenevän talonrakennusalan hankkeen, rahoitus tulee EAKRsta ja yrityksistä. Nyt heillä on käynnistymässä
      neljä mittavaa pilottiprojektia, joissa käytetään tiedonhallintaan tietomallia tilaamisesta alkaen läpi projektin. Osapuolina on mm. SYK (yliopistokiinteistöt), Lappeenrannan kaupunki, Savonlinnan kaupunki jne.
      Tämä näyttää hyvin toimivalta menettelytavalta! TOKA-projektissa nojataan YTV2012 ohjeeseen, ja lienee myös infra-alalla syytä odotella Infra-alan mallinnusvaatimusten valmistumista, mikä lienee aikataulu siellä?
      Kimmo tietää, Rauno tai A-P?
      Tässä linkki TOKA-projektin blogiin: http://www.saimia.fi/toka/
    4. Opetusmateriaali:
      Oli koulutustapa mikä tahansa, siihen tarvitaan opetusmateriaalia.
      Opetusmateriaalia olisi edullista ja hyödyllistä laatia yhteistyössä. Vaihtoehtona oppikirja, opetusmoniste tai sähköisessä mediassa tarjolla oleva opetusmateriaalipankki.
      Jälkimmäisen vaihtoehdon etuna olisi aineiston helppo päivitettävyys ja siten myös ajantasaisuus.
      Tähän liittyy myös vastaperustettu Pilottiportaali, johon aineistonkeruun käynnistivät kaksi insinööriopiskelijaamme. Aineistonkeruussa ongelmaksi muodostui tietojen ja aineistojen
      niukka saanti yrityksiltä, mutta samat opiskelijat jatkavat työsuhteessa Rambollilla, ja tietääkseni he saavat jatkaa aloittamaansa keruuta myös työajallaan yrityksessä, joten asia etenee.
      Pilottiprojekteista saatua materiaalia voidaan käyttää opetuksessa, mutta syytä olisi varmasti myöskin suunnitella tätä asiaa yhdessä, koska ei näiden moninaisten aineistojen tuominen opetukseen
      ihan kädenkäänteessä suju, vai sujuuko?
    5. Kansainvälisyys:
      Rauno Heikkilä kertoi yhteistyön etenevän kansainvälisellä alueellakin, mm. Münchenin teknillinen yliopisto ja Australiasta New South Wales University ovat erikoistuneet infra-alan mallinnuskoulutukseen.
      KV konferenssien, yhteistyöprojektien, opetuksen kehittämisen, opettajavaihdon, tutkimuksen ym. alueiden yhteistyöhön kannattaa panostaa ehdottomasti!

Tässä muutamia siemeniä keskusteluun seuraavassa kokouksessa. Ottakaa mieluusti kantaa ja tehkää lisäehdotuksia ennen kokousta. Saamme kokouksesta tehokkaamman, kun mietimme asioita jo etukäteen, niinhän?

YT Päivi

  • No labels
You must log in to comment.