Käsikirjoitustyökalun tämänhetkisen vaiheen nimeksi on valittu Eeva Meltion ehdotus Noodi. Noodi sai yleisesti kannatusta toisaalta ytimekkyytensä, toisaalta merkityksiensä vuoksi.
Noodi = solmu tai solmumainen verkon tai puumaisen rakenteen osa. Datatekniikassa noodi tarkoittaa tietokonetta jonkin verkon osana. Kielitieteessä termillä tarkoitetaan lauseiden rakenteen kuvaamiseen käytetyn puumaisen kaavion solmukohtaa.
Käsikirjoitustyökalun ensimmäisessä koeversiossa, Kässyssä, kirjoitettiin kevään aikana työryhmän yhteinen käsikirjoitus. Kirjoittamalla tutkittiin sitä, miten yhteinen kirjoittaminen verkossa onnistuu, ja mitkä ovat varsinaiseen työkaluun tarvittavia vaiheita ja ominaisuuksia. Mummosta, Obamasta ja Kallosta kertova käsikirjoitus on luettavissa osoitteessa täällä.
Projektille on hankittu 3kpl digikameroita (Canon IXUS 100), joissa myös kohtuullinen videokuvan laatu, sekä 2kpl Zoom H2 tallentimia äänityskäyttöön esim. digitarinatyöpajoissa. Projektihenkilöstö voi näitä tarvitessaan lainata lyhyeksi aikaa ja ulkopuolisiin projektiin liittyviin tilaisuuksiin (esim. koulutukset) lainaamisesta neuvotellaan tapauskohtaisesti.
FLOSS Manuals on osallistumassa loppuvuonna ainakin seuraaviin tapahtumiin: Finhack 17.10. Forssassa ja Alt Party 23.-25.10. Helsingissä.
FLOSS Manuals -wikin suomenkielinen lokalisaatio on saatu valmiiksi. Ensimmäiset käyttöoppaiden suomennokset on laitettu wikiin ja niiden muokkaus voi alkaa. Ensimmäisiä julkaistavia käyttöoppaita ovat Kinon ja Audacityn käyttöoppaat. Seuraavaksi vuorossa ovat Linuxin komentorivin käyttöopas ja Inkscapen käyttöopas.
Seuraavaksi FLOSS Manuals osallistuu Assembly Summer 2009 -tapahtumaan, joka on projektin ensimmäinen julkinen näyttäytyminen. Projekti siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen, jossa järjestetään käyttöoppaiden pohjalta työpajoja ja etsitään wikiin lukijoita, kirjoittajia ja kääntäjiä.