Tiedote projektihenkilöstölle: KAIKKEEN projektin rahoilla hankittavaan pitää laittaa rahoittajien logot (minimivaatimus EU-lippulogo). Tämä koskee siis myös kännyköitä, kameroita, tietokoneita ym. eli kaikkea mikä ei ole kertakäyttötavaraa. Printtaan tarroja joita voi liimailla joka paikkaan, kyselkää niitä minulta. Tuon myös seuraavaan operatiiviseen kokoukseen niitä mukaan. Muistattehan myös että kaikessa printattavassa materiaalissa pitää myös näkyä rahoittajien nimet ja/tai logot.
Sunnuntai 11.4. klo 12-20
Hämeentie 28, Helsinki
m-cult järjestää työpajan aiheesta Avoin mediatuotanto sunnuntaina 11.4. kello 12-20. Pajan kohderyhmänä ovat kulttuuri- ja mielipidelehtien tekijät ja tavoite on tukea lehtien toimitusta kustannustehokkaiden nettivideoiden liittämisessä osaksi lehtien julkaisuprosessia.
Työpaja tarjoaa osallistujille perustiedot ja -taidot audiovisuaalisesta tuotannosta yhteisölliseen verkkojulkaisuun. Pajassa perehdytään avoimiin työvälineisiin, jakeluympäristöihin sekä videojournalismin perusteisiin.
Pajan osallistujat toteuttavat myös pienimuotoisen ohjelman esisuunnittelusta julkaisuun. Työskentelyssä käytetään open source -ohjelmistoja (Kino, OpenShot, Audacity) ja julkaisuympäristöjä (WordPress).
Ohjelma
12-13 Johdanto
- Yhteisömedian työkalupakki - johdanto yhteisömedian käytäntöihin.
- Avoimet ohjelmistot ja julkaisukanavat - saatavilla olevat avoimen lähdekoodin mediaohjelmat ja julkaisukanavat.
- Kevyt tuotantotapa ja kansalaisjournalismi - videojournalismi välineillä.
- Tekijänoikeudet - johdanto Creative Commons ja GPL -lisensseihin.
13-19 Harjoitus
- Ohjelmasisällön ja kuvausten suunnittelu - tehdään käsikirjoitus pieneen ohjelmaan.
- Kuvaukset ja aineiston siirto - kuvataan videomateriaali ohjelmaan ja siirretään se tietokoneelle.
- Editointi open source -ohjelmilla - leikataan ohjelma valmiiksi Kinon, OpenShotin ja Audacityn kaltaisilla ohjelmilla.
- Julkaisu eri verkkokanaville - ohjelman lataaminen avoimille videokanaville.
19-20 Katselut ja arviointi
Osallistuminen
Työpaja on maksuton ja siihen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta videotuotannosta. Mukaan mahtuu korkeintaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kysyntää on enemmän, uusintapaja voidaan järjestää touko-kesäkuussa.
Ilmoittaudu pajaan 6.4. mennessä lähettämällä sähköpostia Tomi Toiviolle - tomi@flossmanuals.net
Lisätietoja
Suomen FLOSS Manuals toteutuu osana Euroopan Sosiaalirahaston ja Etelä-Suomen Lääninhallituksen rahoittamaa osallistuvan median Medios-projektia. Projektissa m-cult vastaa avoimen lähdekoodin FLOSS Manuals -opaskirjaston suomenkielisen versiosta ja avoimen lähdekoodin ohjelmien käyttökoulutuksesta. Työpajatyöskentely perustuu FLOSS Manualsissa julkaistuihin oppaisiin sekä ohjelmiin, jotka voi ladata ilmaiseksi netistä.
Tarkoitus on perustaa kokemuspankki kaikille niille, jotka työpajoihin osallistuttuaan ovat tehneet digitarinoita omien asiakkaidensa kanssa tai ovat tätä suunnitelleet. Kokemuksesi voi olla arvokas sille, joka aikoo samanlaisen kohderyhmän kanssa toimia. Toki itsekin mielellään näen miten digitarinoiden teko on onnistunut. Laitan palautteista yhteenvedon Medios-sivulle. E-lomakkeen täyttö onnistuu täällä (viidessäkin minuutissa kirjoittaa jo paljon): https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/1365/lomake.html
Seuraava digitarina-työpaja on sovittu Metropolian SoTe-taloon Sofianlehdonkadulle maaliskuulle. Jos Hämeentieltä on kiinnostuneita osallistumaan niin ilmoittautukaa Saija Heinoselle (tarkemmat yhteystiedot sivun alalaidassa). Tässä työpajassa on tarkoitus kokeilla menetelmää hieman eri tavalla kuin aiemmissa, joten nyt on mahdollisuus myös toimia koepupuina. Sovitut tapaamiset ovat pe 12.3(koko päivä) ja ma 22.3(ap).