Blog from November, 2008

Opetuksia kuvin osa 1

Symfoniaa

Symfonylla on yksi hilpeä erityispiirre. Se on välillä aivan kammottavan omituinen ja takaperoinen dokumentaatio.

Version 1.2 uusimman betan uusien ominaisuuksien innostamana lähdin nimittäin sitä nyt päivittämään projektiin.

To upgrade a project:

  * If you don't use a SCM tool, please make a backup of your project.

  * Upgrade symfony to 1.2

  * Launch the `project:upgrade1.2` task from your project directory
    to perform an automatic upgrade:

        $ php symfony project:upgrade1.2

Tästähän voisi laiskempi päätellä, että homma hoituu antamalla tuo yllä mainittu komento. Vaan sepäs tuottaa ilmoituksen "task not defined" hienolla kirkkaan punaisella pohjalla. 

Pienen äimistelyn ja googlauksen jälkeen selviää, että itseasiassa ylläoleva koskee toimintaa siinä vaiheessa kun Symfony on jo päivitetty versioon 1.2. Toiselta sivulta löytyykin informaatiota, että komennolla: pear install symfony/symfony-1.2.0BETA2 pitäisi uuden version asentua. Vaan eipäs menekään niin, PEAR toteaa, että sullahan on jo, että mitäs siinä asentelet. Myöskään upgrade-komento ei tuota tuloksia (varmaankin siksi, että kyseessä on beta).

 Lopulta lottonumerot selviävät: pear uninstall symfony/symfony -> pear install symfony/symfony-1.2.0BETA2.

Osa hupailusta mene toki varmasti PEARinkin piikkiin, mutta ehkä tästä kaikesta olisi silti jotenkin voinut mainita myös Symfonyn omissa asennusohjeissa (smile)

Nyt sitten päästäänkin itse asiaan, eli tuon sovellusprojektin päivittämiseen 1.2 kelpoiseksi. Tätä prosessia kuvaileva .txt on 765 linea pitkä, joista toivottavasti ihan jokaisella ei ole mitään huipputärkeää asiaa. Mutta rämmitään eteenpäin, toisella puolella odottavat helpommat form-embeddaukset ja muutakin kivaa. 

Suuri ja mahtava Metropolia

Viikonlopun saldoon kuului mm. demosaitin rakentaminen ykkösille, että olisi jonkunlainen teknologia referenssi olemassa.

Se on tosi hieno ja täällä.

Ykkösillä tuntui tuo Flash olevan pinnassa toteutustekniikkana, joten yritin muiluttaa ajatusta siitä, että itseasiassa varsin vähäisillä määrillä XHMTL:ää ja CSS:ää saa hyvää jälkeä jos mukaan koplaa jonkun kätevän javascript-kirjaston kuten jQueryn.

Lähtötaso lienee kuitenkin varsin kirjava, sillä ensimmäinen yhden ryhmän divien tapaaminen koostui peruskäsitteiden selostuksesta ja siitä, että saisivat edes yhden HTML-sivun nettiin. 

Muutenkaan vielä en ole hirveästi minkäänlaista "ohjausta" suorittanut, koska ryhmillä ei saiteista ollut juuri mitään käsitystä vielä.
Huikealla opiskelija-assistentin auktoriteetilla kuitenkin suosittelen jonkinlaisten rautalankojen tekemistä sen perusteella mitä lopputulokseen nyt ainakin on varmasti tulossa.

 
Homma itsessään on tosin osoittautunut varsin mukavaksi. Mielenkiintoinen haaste on analysoida omaa kokemusta www-juttujen oppimisesta, sekä nykyisestä tavasta työskennellä ja kääntää sitä joksikin mistä olisi hyötyä myös ykkösille(se on kai sitä jotain opettamista?).
 

Testipostaus

Testipostaus.

Tästä se lähtee

Eli jos yrittäisi tähän kronikoida hieman, että mitä erilaisille projekteille kuuluu ja tapahtuu.

microjournal.org (tuonnempana mcrjrnl) on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että perusformit ja systeemit toimii ja nyt voidaan aloittaa viimeinkin se feature-koodaus.

Recaptcha-moduuli tosin aiheuttaa vielä mystisiä ongelmia, mutta ajattelin että jos koodaisi vaikka harjoituksena jonkun oman captcha-widgetin tyyliin "onko kissa koira" (value:ei -> validator pass).

Muuten sitten tuntuukin hyvältä koska ymmärsin viimein miten Symfonyssa toimii formien ketjutus, ja se on ihan mahtava juttu.

Aiemmin minun mielestäni kaikkein viheliäisin osa perus www-kamasta on viimeinkin abstraktoitu joksikin mitä voi ja haluaa käyttää, hyvä ranskalaiset.