Blog from February, 2009

Tagit ja asiatuntijuus

Viritellessäni tuossa taggaus-pluginia symfonyyn (koska docseista lukaistu searchin teko-ohje ei ainakaan vielä futaa ja tagit on muutenkin paljon siistimpiä ja web 2.0, google on hakemiseen ja vesi pesemistä varten, niin) törmäsin taas yhteen kirkkaanpunaiseen virheilmoitukseen, joka ei sisällöltään minua varsinaisesti älyllisellä taholla puhutellut. Tuolloin kuitenkin koin sellaisen tutun intuition, joka näyttäisi kehittyvän hommaan kuin hommaan kun sitä tarpeeksi kauan säätää. Minusta tuntui, että saattaisin tietää missä päin ongelma noin suurinpiirtein sijaitsee. Tämän vainun saattelemana kurkin hieman kansioihin joihin symfony luo itsekseen tavaraa ja poistelin muutamia tiedostoja ja kas kummaa setit alkoivat taas toimimaan.

Olen aiemminkin törmännyt symfonyn kanssa muutamaan ongelmaan jotka ratkesivat hieman samassa hengessä. Informaation kategoriana tälläinen voodoo on mielenkiintoista, sillä minulla ei ole hirveästi hajua siitä mikä oli vialla, mitä tein ja miksi parin tiedoston poistaminen auttoi siihen. Toisaalta en ole koskaan nähnyt tätä aihetta tai ongelmia käsiteltävän symfonyn irc-kanavalla tai foorumeilla.

On kyse siitä luokasta ongelmia joiden ratkaisuna on jotakin tyyliin "ja sit mä vaan kokeilin kaikkea ja sit rupes taas toimimaan".
Tälläistä dataa on varmasti eri hommissa (etenkin ohjelmointiteknisissä) paljon, tälläisiä vainuja on hyvin vaikea dokumentoida tai kirjoittaa ohjeistuiksi, mutta toisaalta ne usein merkitsevät eroa sen välillä eteneekö projekti vai ei.

PS kantsii myös lukea virheilmoituksia, tänäänkin pari erroria selvisi kun vaivautui ihan oikeasti lukemaan ajatuksella pari riviä siitä mitä debuggeri sylkäisi ulos virheestä. 

Löysin myös selkeästi oman ohjelmointiparadigmani: Cowboy Coding

Vieras avain ja töpselikkeet paikoilleen

Mysql ongelmat ratkesivat kun tajusi vakoilla symfonyn omista tiedostoista vähän asioita.

Pääsin myös taas toteamaan yhden symfonyn loistavista puolista, mikä on plugineiden korkea saatavuus ja käytettävyys.
Toisin kuin eräissä nimeltämainitsettomissa JOOMLISSA on töpselikkeiden laatu korkea, joten sain tietokantahommiin kaivattua avitusta DbFinder -plugista ja RSS-feedit hoituvat hyvin sutjakkaasti sfFeed2 palikalla.

Seuraavaksi ajattelin värkätä jonkinlaisen page view -mittarin, että saadaan artikkelit vielä järjesttyä katsantokertojen mukaan ja tulevaisuudessa ehkä muutakin käyttäjädataa. 

Kantapää oppimismetodina

Ei kannata paljon näköjään dumppailla dataa symfonyn omilla komennoilla. Vähänkään monimutkaisemmalla sisällöllä se ei nimittäin osaa parsia sitä enää takaisin tietokantaan. Hupaisammalla puolella toimenpide myös rikkoo kaikki salasanat systeemistä.

Käytetään siis mysql-dumppeja tästä lähtien. Tämmöiseen kivaan törmäsin kun rukkasin vähän modelia kun piti kokeilla yhtä ideaa tuon sorttaus-ongelman kiertämiseksi. En oikein tykkää Helvetin Typerät Ongelmat kilpasarjan kasvusta, mutta sitä ei ole vielä missään ohjelmoinnissa voinut välttää. 

Nyt 50% enemmän käyttöliittymää

mcrjrnl alkaa näyttää jo ihan oikealta web-härpäkkeeltä. Työn hedelmät näkyvät täällä.
Salasana ensimmäiseen lappuun on saato/salasana. Se on siinä sen takia, ettei turhaan mene kaikenlaiset botit yms. spämmäämään.

Oudot virheilmoitukset pomppivat tällä hetkellä osassa toiminnoista mikäli ei ole rekisteröitynyt käyttäjä.

Etusivunkin olisi saanut aika edustavaksi, paitsi että alkuviikon Helvetin Typerät Ongelmat kilpailusarjan avasi kyvyttömyys lajitella tietokannan tuloksia perustuen muuhun kuin tietokannassa varsinaisesti sijaitseviin columneihin (eli esimerkiksi äänimäärien totaalithan eivät sijaitse missään vaan ne lasketaan perustuen äänten tauluun, jonka symfony kylläkin osasi tehdä suoraan paketista).

Mutta sekin ratkeaa. Seuraavaksi ruvetaan vähän sofistikoimaan tiettyjä käyttäjähallintaan liittyviä juttuja ja tekemään kokeita rss-feedeillä.