Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Opiskelijat ja opettajat:

Kulttuurin ja hyvinvoinnin innovaatioprojekteihin keväällä osallistuvat seuraavat opiskelijaryhmät ja heidän inno-opettajansa :sekä vaihto-opiskelijoita (yht. noin 180 opiskelijaa). Toteutus oli kaksikielinen.

  • Fysioterapian opiskelijat, SF12K1, Tiina Karihtala
  • Toimintaterapian opiskeljat SG12K1, Anne Talvenheimo-Pesu
  • Osteopatian opiskelijat SC11S1, Mirka Peththahandi
  • Optometrian opiskelijat SO12K1, Kaarina Pirilä
  • Sosiaalialan opiskelijat SS12K1, Ulla Saukkonen ja Soile Bergström
  • Musiikki, Marko Puro 
  • Radio & TV, Teija Voudinmäki
  • Radio & TV, Sami Huohvanainen (vastaa myös Vaatetuksen opiskelijoista)
  • Vaatetus, Sami HuohvanainenTV ja elokuva, Päivi Takala



Inno-opettaja huolehtii lopullisen arvosanan antamisesta ja sen viemisestä winhaan. Epäselvissä asoissa ole omaan inno-opettajaasi yhteydessä.

Aikataulu:

Innovaatioprojektiopinnot muodostuvat 2 op orientaatiosta ja 8 op projektitoteutuksesta. Opinnot aloitetaan oman koulutusohjelman inno-opettajan kanssa perehtymällä ja orientoitumalla opintojaksoon, osallistumalla yhteiseen innoseinaariin ja tentin suorittamisella. Opintojen lähiopetus ja tilaisuudet ovat perjantaisin, mutta on hyvä muistaa että kokonaisuudessaan opinnot ovat opiskelijalle 270 työtuntia ja vaatii työskentelyä myös muulloin kuin perjantaisin. OPinnot alkavat 10.1 orientaatiolla oman koulutusohjelman kanssa.  Kaikille yhteinen innovaatioseminaari on pe 17.1.2014, jota seuraa aiheiden esittely   ja pienryhmien muodostaminen pe 24.1.2014. Tämän jälkeen käynnistyvät pe 7.2.2014 projektitoteutukset , jotka sisältävät ideointivaiheita, tutustumiskäyntejä, projektin suunnittelua, toteuttamista ja raportointi sekä esittelyvaiheita. Innovaatioprojektit päättyvät yhteiseen innovaatiomessuun pe 25.4.2014.

Pe 10.1.

Orientoituminen opintoihin oman inno-opettajan opastuksella. Huom. Nämä orientaatiotunnit (8-12 tuntia) saattavat olla joillakin ryhmillä eri ajankohtana. Näin on mm. toimintaterapeuteilla. Jokainen inno-opettaja aikatauluttaa tentin ryhmälle sopivaan ajankohtaan. Inno-opettaja valvoo ja arvioi tentit (0-5) yhteisten kriteerien mukaisesti.

Tenttimateriaali: Innostu- ja innovoi - työkirja innovaatioprojektiopintoihin. http://www.metropolia.fi/fileadmin/user_upload/Julkaisutoiminta/Julkaisusarjat/OIVA/Innostu_ja_innovoi.pdf  sivut 22-63 ja 84-107 kappaleet II Innovatiivisuus ja innovaatio (II), Innovaatiokyvykkyys (III) ja uudistamis- ja kehittämistyön malleja (IV).

 
Pe 17.1.

Innoseminaari klo 8.15-11.30 Vanhalla Viertotiellä. Aiheena sisäinen motivaatio, innovaatiotoiminta ja palvelumuotoilu. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Tänä vuonna tilaisuutta ei videoida, mutta esiintyjien diat jaetaan seminaarin jälkeen näillä wikisivuilla.

Vesa Taatilan diat: InnovaatioistaMetropoliassa2014.pdf

Karoliina Jarenkon esitys: luovuus ja sisäinen motivaatio.pdf

Iltapäivällä ohjelmaa oman inno-opettajan ohjeistuksen mukaisesti.

Pe 24.1.

1) Projektiaiheiden esittely ja projektiryhmien muodostaminen - fasilitaattorina Laura-Maija Hero - Bulevardi 31, 4. krs Juhlasali P460, klo 9.00-16.00

Työlämä tulee esittelemään haasteensa max. 15 min ja vähän aikaa kysymyksille. Opettaja vastaa kutsumisesta. Toimita 3 kpl aineiston printtejä klo 8.50 Laura-Maijalle, niitä tarvitaan iltapäivän aikana World Cafe -ideointivaiheessa ja ryhmäytyksissä.

Haasteet/aiheet:

9.15-9.30 Tyttöjen Icehearts -toiminta, ohjaavat opettajat Tiina Karihtala ja Tuija Ruismäki

9.30 - 9.45 Reittejä hyvinvointialan yrittäjyyteen, Hyrrät -hanke, ohjaava opettaja Eero Kokko 

9.45 - 10.00  Myllypuron hybridihanke, Metropolian Kampus-tiimi, ohjaavat opettajat Kajsa Sten ja Kaarina Pirilä

10.00 - 10.15  Hyvinvoinnin haasteet tänä päivänä, ohjaavat opettajat Ulla Saukkonen ja Soile Bergström

10.15 - 10.30  Lapsiperheiden Tule Terveys -Tapahtuma Suomen Tule ry (Johanna Kujala), ohjaava opettaja Mirka Peththahandi

Tauko 10.30 - 10.45

10.45 - 11.00  Mental Health Art Week, Mielenterveysseura, ohjaavat opettajat Päivi Eskelinen-Roos ja Katriina Rantala-Nenonen

11.00 - 11.15  School Project, Viherkallion koulu, (English&Finnish) menthor Beth Torcivia

11.15 - 11.30 Musiikkiteatteri Kapsäkki: Summer use? (English&Finnish), Marko Puro

11.30 - 12.00  Helsingin yrittäjät (English&Finnish), Sami Huohvanainen & Teija Voudinmäki 

Two briefs, "poikkea putiikissa" & "Yritystä stadiin"

12.00 - 12.15 Myrskyvaroitus ry .Projekti ilmastomuutos-tietoisuuden lisäämiseksi, English&Finnish, Päivi Takala 

 

Projektiryhmien muodostaminen 13 - 16 (LM Hero fasilitoi, opettajat ja kaikki opiskelijat paikalla)

2)  13 - 14.15  World Cafe -   Tavoitteena 1000 ideaa

Jokaisessa pöydässä on yksi opettaja kirjurina oman läppärinsä kanssa. Opiskelijat asiantuntijan roolissa.

Kirjuri tallentaa ja lähettää  ideapaperin sähköpostilla saman tien: laura-maija.hero@metropolia.fi.

Noin 14.15-30 tauko

3)  Wanted - Minkälainen projektitiimin jäsen olen? Tieto, taito ja asenne, mitä minä osaan? (LM Hero fasilitoi, opettajat ja kaikki opiskelijat paikalla)

 

Pe 7.2.-

Projektin toteuttaminen; ideointia, kehittämistä, arviointia, testaamista ja juurruttamista. Opiskelijat sopivat ohjaavan opettajansa kanssa siitä miten dokumentoivat työskentelynsä. Jokaiselle aiheelle avataan omat wikisivut, jota projektiryhmä voi käyttää yhteisenä tiedotusalustana.

Pe 11.4.

klo 13-15

Yrittäjyysmessut. Vanha Viertotie 23. Jokainen pienryhmä esittelee oman projektinsa posterin avulla.  Projektitoteutusten posteripohja.ppt Poster template English.pptx

Ttilaisuudessa nähdään DanceAbility -ryhmän esitys.Tämä vammaisten tanssiin liittyvä Varjosta Valoon-tapahtuma on hyvä esimerkki kulttuurin ja hyvinvoinnin teemoja yhdistävästä projektista. DanceAbility Finland ry (DAF) on luonut Varjosta Valoon -tapahtuman, joka murtaa ennakkoluuloja vammaisuuden rajoitteista ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua tanssin ja liikkeen mahdollisuuksiin mm. erilaisten ryhmien kanssa työskenneltäessä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Taiteen edistämiskeskus. Voit katsoa 4 minuutin mittaisen videokoosteen DAF:n tapahtumista ja toiminnasta kopioimalla youtu.be/JJJpMWt2gmo  - linkin selaimeesi.

Ps. Opiskelijoiden tulee olla paikalla viimeistään klo 12.00 rakentamassa näyttelyä ja laittamassa liikuntasalia kuntoon. Jos opiskelijat haluvavat ja voivat osallistua Yrittäjyysemssun aamupäivän seminaariin, niin heidän tulee siihen erikseen ilmoittautua. Messujen kutsu laitetaan  tänne heti kun se on valmis...

pe 25.4.Innovaatioprojektiopintojen päättäminen. Arviointi ja päätöskeskustelu yheistyökumppaneiden kanssa.


Opiskelijoilta vaadittavat suoritukset

Opintojen arviointi:

Arvosana muodostuu tentin ja projektitoteutuksen keskiarvosta. Oman koulutusohjelman inno-opettaja winhaa lopullisen arvosanan. Projektin arvioinnissa käytetään yhteisiä arivointiperusteita:innovaatioprojektin tavoitteet ja arviointikriteerit.pdf

Opintojen koordinaattorit:

Ulla Vehkaperä ja Laura-Maija Hero

sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@metropolia.fi