Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

IdKysymysKysymyksen esittäjäVastausVastauksen antajaKommentitAsia ratkaistu ( x )
1

Käyttäjätarinat

  • EH016 Oppijana haluan pystyä hakemaan vapaavalintaisia opintoja tekstihaulla korkeakoulun omasta vapaavalintaisten opintojen tarjonnasta.
  • EH018 Oppijana haluan selailla kaikkia opintoja, joita voin valita vapaavalintaisiksi opinnoiksi, jotta saan käsityksen tarjolla olevista mahdollisuuksistani.

Mikä on näiden summana oleva toiminnallinen kokonaisuus? Mitä jälkimmäisen ”selailulla” on ajateltu? Onko kyseessä opinto-oppaan selailu, vai haetaanko tässä mahdollisuutta katsoa tarkentavia tietoja eri hakutuloksista ja kenties vertailla niitä vastaavalla tavalla kuin vaihtoehtoisten opintojen vertailussa?

Lauri Stigell

Käyttäjätarinassa EH018 on näkemykseni mukaan kyse tilanteesta, jossa opiskelija selaa vapaavalintaisten opintojen "tarjontakorissa" tarjolla olevia opintoja ja mahdollisesti valitsee niistä itselleen sopivia opintoja.Tarjontakorit on luotu siten, että niissä tarjotaan opiskelijalle (=opiskelijan ryhmälle) sopivia/mahdollisia vapaavalintaisia opintoja.

TE  
2

Käyttäjätarina

  • EH054 Hopsin versiointi (hyväksytty HOPS-versio jää talteen)

Ymmärrän speksin niin, että hops on luonnos/työstö/suunnitelma-tilassa niin pitkään, kunnes ohjaaja on sen hyväksynyt. Tällöin hyväksyminen tuottaa aikaleimatun, ajatellaan vaikkapa pdf-muotoisen, dokumentin, joka tallentuu Pakin sopimukset-osioon. Olenko ymmärtänyt oikein?

Haluatteko, että opiskelija voi jatkaa virallisen hopsin työstämistä tämän jälkeen vapaasti, jolloin hyväksytty on aina se pdf-muotoinen dokumentti ja hops-työkalussa näkyvä hops on aina ”luonnos”, mikäli siihen on tehty yksikin muutos hyväksymisen jälkeen?

 Lauri StigellMinulla on toiminnosta sama käsitys.TE  
3Milestoneen 2 (speksin versio 0.5) hopsin versionti on priorisoitu prioriteetilla 1. Käyttötapaukset, joissa versiointia käytetään (EH044 ja EH048), on priorisoitu prioriteetilla 3. Osaisitteko valaista, mikä tämän priorisoinnin takana on? Lauri Stigell

Luultavammin kyse on priorisointiin putkahtaneesta virheestä.

TE  
4

Speksin versio 0.5:ssa opiskelija haluaa pyytää ohjaajaa hyväksymään hopsin. Kuitenkin mahdolliset työkalut, joilla opiskelija hyväksyntää pyytäisi, tulevat suunnitelmassa vastaan vasta speksin versioissa 1.0 (viestit/ilmoitukset-toiminnallisuus) ja 1.1 (merkinnän tekeminen - opiskelija).

Ohjaajapuolella toisaalta merkinnän tekeminen on mukana jo versioissa 1.0 (EH051 ja EH052), mutta käytännössä toiminnallisuutta tarvitaan siis jo tuossa hyväksymisessä (versio 0.5)

Ehdottaisin, että tarkennetaan toteutusjärjestystä uusien, perusrekisterin kanssa yhteisten, milestonejen suhteen siten, että tarvittavat pohjatyöt tulee tehtyä varmasti oikeassa järjestyksessä. Samalla ehdottaisin, että projektinhallinnallisista ja viestinnällisistä syistä jättäisimme Pakissa kokonaan pois nuo kilpailutusvaiheen versionumerot ja siirryttäisiin käyttämään ainoastaan termejä milestone 1…4 + v. 1.0 (valmis tuote).


 Lauri StigellToteutusjärjestystä ja versionumerointia koskeva ehdotus saa kannatusta minulta.TE  
5

Tarve käydä tarkentava keskustelu käyttäjätarinoiden viesti-/merkintätoiminnallisuuksista ja näiden hyödyntämisestä hopsin hyväksymisprosessissa / roolien välisessä kommunikaatiossa.

Lauri Stigell 

•   tarkennuksia:

o   Mikä on yhteydenotto

o   Mikä on viesti

o   Mikä on kommentti

o   Mikä on merkintä

 

Lauri Stigell

Yksinkertaistaisin asiaa seuraavasti: kun merkintä on liitetty esimerkiksi opintoon ja siihen ei ole liitetty muita toimijoita kuin merkinnän tekijä, voidaan puhua merkinnästä (voidaan tägätä esimerkiksi ilmoitukseksi tai hälytykseksi). Kun merkintään lisätään muita toimijoita, vaikkapa opettajia tai ohjaajia, merkinnän kautta voidaan viestiä, kommentoida tai luodan yhteydenottoja. Toteutus voisi käytännössä olla samantapaionen kuin jo toteutettussa sopimuspankkipalvelussa Pakin puolella.

TE   
6EH005 Voidaanko toteuttaa siten, että opsin tieto luetaan hopsin pohjaksi - ei siis dumpata koko opsia hopsiin. (Lopputulema sama, muuta mutta toteutuksena yksinkertaisempi)Lauri Stigell ok TE  
7      
8      
9      
10