...
Tilaisuuteen osallistuvat täyttävät taustatietolomakkeen, jos kouluttaminen on pitkäkestoista (yli 7 tuntia). Huom. OPM on lisännyt omat erityiskysymyksensä "kuinka moni henkilöistä on opetushenkilöstöä tai työpaikkaohjaajia", joten näiden ammattien harjoittajat pitää eritekseen mainita.
Henkilöiden lisäksi tarvitaan heidän työpaikkansa tiedot myös, eli mukaan tulleet yritykset tai organisaatiot. Lasketaan että koko yritys tai organisaatio on tullut mukaan silloin kun väh. 1 hlö sieltä on mukana. Raporttiin pitää laittaa onko kyseessä yritys VAI organisaatio ja yrityksestä henkilöstön lukumäärä.
Yritysten lukumäärä, joissa on henkilöstöä
6.1.1 alle 5 henkilöä
6.1.2 5-9 henkilöä
6.1.3 10-19 henkilöä
6.1.4 20-49 henkilöä
6.1.5 50-99 henkilöä
6.1.6 100-249 henkilöä
6.1.7 250-499 henkilöä
6.1.8 500 henkilöä tai yli
Mukaan tulleista tarvitaan myös tieto siitä kuinka pitkään he ovat osallistuneet toimintaan. Eli onko tilaisuus kestänyt 2h vai 7h. Esim. digitarinatyöpajoissa kyse on "lähiopetuspäivistä", kokouksen ollessa kyseessä käsittääkseni merkitään "muu henkilötyöpäivä". Alla ohje miten kysymystä tulkitaan:
Koulutus- ja henkilötyöpäivillä (henkilöpäivillä) tarkoitetaan projektiin osallistuvien henkilöiden saamaa koulutusta tai heidän tekemäänsä työtä. Yksi henkilöpäivä vastaa 7 tunnin työtä tai koulutusta. Luku ilmoitetaan kokonaisina henkilöpäivinä. Tähän sisältyvät koulutuspäivät (jotka voivat jakaantua lähi- ja etäopetukseen), tukityöllistettyjen henkilöiden työpäivät, ohjaukseen ja konsultointiin osallistumiseen käytetyt työpäivät ja muut projektin sisältöä olennaisesti toteuttavaan toimintaan käytetyt työpäivät.
Henkilöpäiviin EI lasketa mukaan koulutusta tai ohjausta antavan opettajan, konsultin tms. henkilön työpäiviä EIKÄ projektin vetäjän tai projektipäällikön työpäiviä. Henkilöpäiviin EI myöskään lasketa mukaan lyhytkestoisissa toimenpiteissä olevien EIKÄ info- tms. tilapäisluonteisiin tapahtumiin osallistuvien henkilöiden käyttämää aikaa.
Henkilöpäiviin EI lasketa mukaan työssä olevan projektiin osallistuvan henkilön normaalia työaikaa, ellei tänä aikana tehty työ olennaisella tavalla liity projektin tavoitteen saavuttamiseen tai ole merkittävässä määrin sidoksissa projektissa kehitettävään uuteen menetelmään, työtapaan, tuotteeseen tms.
Ilmoitettavat henkilöpäivät lasketaan kaavalla:
OSALLISTUVIEN HENKILÖIDEN MÄÄRÄ x OSALLISTUMISPÄIVÄT
Esim. Osallistuvia henkilöitä on 10, jotka opiskelevat 60 projektiin liittyvää koulutuspäivää (kokonaisia päiviä eli 7 tuntia) ja osallistuvat lisäksi konsultointiin 3 päivänä kunakin 4 tunnin ajan:
10 x 60 + 10 x 3 x 4 / 7 = 600 + 120 / 7 = 600 + 17,1= 617 HENKILÖPÄIVÄÄ
5.10.1 Koulutus- ja henkilötyöpäivät yhteensä: Summat lasketaan automaattisesti alajaottelun mukaan ilmoitetuista päivistä. Tähän kenttään ei voi syöttää tietoja.
5.10.2 joista lähiopetuspäiviä:Lähiopetuspäiviä ovat sellaiset päivät, jolloin henkilö osallistuu opetukseen koulutuksen järjestäjän tiloissa tai muissa tiloissa yhdessä muun opetusryhmän kanssa.
5.10.3 joista etäopetuspäiviä: Etäopetuspäivinä henkilö opiskelee kotoaan käsin tai muusta tilasta, jossa opettaja ja muu opetusryhmä eivät ole läsnä.
5.10.4 joista tukityöllistämispäiviä: Tähän merkitään tukityöllistettyjen henkilöiden työ- ja koulutuspäivät työ- ja elinkeinohallinnon rahoittamissa projekteissa.
5.10.5 joista ohjaus- ja konsultointipäiviä:Tähän merkitään päivät, jolloin henkilö saa ohjausta tai osallistuu konsultointiin eikä kysymys ole varsinaisesta koulutukseen tai työhön osallistumisesta.
5.10.6 joista muita henkilötyöpäiviä: Tähän merkitään muut kuin edellisiin ryhmiin kuuluvat, projektin toteutukseen liittyvät työpäivät. Lyhytkestoisista tilaisuuksista kerätään vain osallistujamäärä. Nimilista ei ole tarpeen, ellei vetäjä halua kerätä nimiä omaa tarkoitusta varten.
Seurantaraportin ohje kyseiseen kohtaan Lyhytkestoiset toimenpiteet:
5.5 Lyhytkestoisissa toimenpiteissä aloittaneet
...