Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Uusi blogipostaus, edellisen vuosiluku muutettu.

...

Panel
borderColor#ddd
bgColortransparent
titleBGColortransparent
borderStyledashed

20.2.2011

Pari lukua päästy taas eteenpäin, henk.koht. kiireistä johtuen mikropäiväkirjaan tulee vasta nyt päivitystä (vähän pidemmin tällä kertaa).

Kirjaa lukiessa on tullut opittua paljon asioita sosiaalisen verkkopalvelun kehittämisestä ja sen ylläpitämisestä. Kaksi viimeistä lukua, jotka luin, käsittelivät aiheita "Design for Sign-Up" eli suunnittelua rekisteröitymistä ajatellen ja "Design for Ongoing Participation" eli suunnittelua jatkuvaan osanottamiseen.

Käyttäjän palveluun rekisteröityminen ei ole ikinä itsestäänselvyys. Etusivun informaation tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Käyttäjän tulisi heti ensimmäisten silmäysten perusteella tietää mitä varten palvelu on, ja miten se helpottaa käyttäjän elämää. Tämä on mielestäni erittäin hyvä pointti, vaikkakin ehkä monille itsestäänselvyys: miksi kukaan käyttäisi palvelua, josta ei ole mitään hyötyä?

Viidennessä luvussa keskityttiin käyttäjän pitämiseen palvelussa. Ei riitä, että käyttäjän saa rekisteröitymään, vaan palvelussa täytyy olla jokin ominaisuus, joka saa käyttäjän palaamaan aina uudestaan ja uudestaan (vrt. palvelu, johon lisätään omat tiedot ja omat ystävät, mutta interaktiota tai sosiaalisuutta ei ole sen enempää). Käyttäjille täytyy antaa mahdollisuus vaikuttaa omaan profiiliin, joka määrittää käyttäjän identiteetin palvelussa. Profiilissa tulisi kuitenkin olla vain tietoja, jotka palvelevat sivuston tarkoitusta.

Lähes kaikki tähän asti lukemani on herättänyt uusia ajatuksia verkkopalveluiden kehittämiseen. Ensimmäisten lukujen jälkeen tuli lähes pakottava tarve alkaa suunnitella uutta sivustoa, kun kirjan esiinnostamat pointit olivat yksiselitteisiä ja selkeitä. Tuotantokokous – Here I come!

Panel
borderColor#ddd
bgColortransparent
titleBGColortransparent
borderStyledashed

7.2.20102011

Lukeminen on edennyt Porterin kirjan kolmanteen lukuun, jossa päästään jo enemmän sisälle designiin.

Pointteja:

  • Keskity yhteen featureen verkkopalvelussa, älä täytä UI:ta ominaisuuksilla
  • Autenttinen kanssakäyminen käyttäjien kanssa on erittäin tärkeää. Parempi vastata ja ottaa vastuu, kuin jättää vastaamatta.
  • Kuten kirja mainitsee, jos mahdollista, ala kehittää verkkopalvelua itsellesi. Ei tarvitse tehdä käyttäjätutkimusta, koska käyttäjä olet sinä.
  • Pidä huolta yhteisöstäsi, julkaise kaikki pienetkin muutokset samantein ja näytä, että palvelu kehittyy jatkuvasti.

...